Няма ток!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Няма ток!!!
Отивам ей сега в гаража, натискам дистанционното за алармата - никой не отговаря. хмм, гледам не свети и диодчето. Отварям с ключа, бутам в стартера, въртя - нито таблото свети, нито уредбата работи, чува се само лек шум от багажника(предполагам горивната помпа). Та акумулатора ли е отишъл по дяволите?????? И това възможно ли е да е от времето, че на баща ми акумулатора също патладяса?
Последна промяна COLD_FIRE на 10 Фев 2007, 17:55, променена общо 1 път
Една кола може да те направи също толкова щастлив колкото и една жена... а ако е БМВ може и повече 

- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Re: Няма ток!!!
COLD_FIRE написа: патладяса?

може да е от акомулатора -може да е окъсил -да е пробила някоя клетка и така умира изведнъж...
НЕВОЛЯТА УЧИ........

Аз съм го почнал речника
патладяса = гушна китките
е хубаво де така изведнаж ли да се гътне акомулатора за 3 дни в гаража или милата колица ми се сърди че не е изкарвана

патладяса = гушна китките

е хубаво де така изведнаж ли да се гътне акомулатора за 3 дни в гаража или милата колица ми се сърди че не е изкарвана

Последна промяна COLD_FIRE на 10 Фев 2007, 17:56, променена общо 1 път
Една кола може да те направи също толкова щастлив колкото и една жена... а ако е БМВ може и повече 

ах, заредих я батерията, как живна красавицата
добре, че познат имаше собственоръчно направено зарядно ( дето за 2 часа и акумулатора кипи), че в неделя никой не работи... Явно трябва да си я карам по често и по надълго да я опъвам.
Ето снимки:
http://www.nikolinka.net/storage/bmw/battery/

Ето снимки:
http://www.nikolinka.net/storage/bmw/battery/
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Това дето за два часа сте го кипнали тоя акумулатор не е много добре. По принцип батериите за оптимална работа се зареждат с една десета от техния ампераж в продължение на 10 часа. Твоят е 75 Ah и става 7.5A*10 часа = 75 Ah. Малко зор сте му дали ама той и без то ва не е първа младост гледам, така че до където откара. 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
turbo написа:Това дето за два часа сте го кипнали тоя акумулатор не е много добре. По принцип батериите за оптимална работа се зареждат с една десета от техния ампераж в продължение на 10 часа. Твоят е 75 Ah и става 7.5A*10 часа = 75 Ah. Малко зор сте му дали ама той и без то ва не е първа младост гледам, така че до където откара.

тъкмо се канех да му напиша че са го поназорили бая... най-многото да сте му поскъсили животеца, не е фатално, но не го рпави редовно

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
М/у другото оригиналния акумулатор умира просто ей така.За 1 ден.
Въртя,едвам пали.Отивам до Еко,показва 12.8 волта.След 3 часа вече ме бутат
Въртя,едвам пали.Отивам до Еко,показва 12.8 волта.След 3 часа вече ме бутат

11 мнения
• Страница 1 от 1