Сериозен проблем с двигателя 320d
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Re: Сериозен проблем с двигателя 320d
Евала за почистения двигателен отсег на колегата.
По темата: Как трябва да се реагира при подобна авария на автоматик - разкачане на акумулатора ?.........или има по-бързо действие ?
По темата: Как трябва да се реагира при подобна авария на автоматик - разкачане на акумулатора ?.........или има по-бързо действие ?
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Не има няколко вариант -
1ви пеперудите да са си на мястото, те затрварят притока на въздух моментално и няма как да се получи
2ри - един парцал във въздуховода към въздушния филтър, колата се задавя и гасне - най-много скъсана мека връзка
3ти - пожарогасителя пъскаш в бъбреците - колата гасне поради липса на кислород.
1ви пеперудите да са си на мястото, те затрварят притока на въздух моментално и няма как да се получи

2ри - един парцал във въздуховода към въздушния филтър, колата се задавя и гасне - най-много скъсана мека връзка
3ти - пожарогасителя пъскаш в бъбреците - колата гасне поради липса на кислород.
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Taruno написа:Не има няколко вариант -
1ви пеперудите да са си на мястото, те затрварят притока на въздух моментално и няма как да се получи![]()
Хахахахахахаха! Гледайте да имате "пеперудки", че втори и трети вариант, докато го отиграете мотора ще е вече чао.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Е да де baga ама айде ходи накарай българина да си чисти редовно колектора или до го смени с нов с пеперуди при положение, че за 60 лв слага тапи, а иначе 1000 лв за колектор(като се продаде стария за около 400 на мен ми се струва идеален вариант ама много си казват аре не).
Истината е, че ако на 100 - 150 к му се прави баня в сода каустик и се почистват всички чаркуляци на пеперудките и 1 мил км ще изкарат ама си е "поддръжка"
Истината е, че ако на 100 - 150 к му се прави баня в сода каустик и се почистват всички чаркуляци на пеперудките и 1 мил км ще изкарат ама си е "поддръжка"
- PabloEscobar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW G31 540xd / BMW Z4 E85 3.0si
Taruno написа:...
Аз съм с премахнати пеперуди, но имам тапи. Това значи ли, че при евентуален runaway ще ме "спасят"

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Taruno написа:Е да де baga ама айде ходи накарай българина да си чисти редовно колектора или до го смени с нов с пеперуди при положение, че за 60 лв слага тапи, а иначе 1000 лв за колектор(като се продаде стария за около 400 на мен ми се струва идеален вариант ама много си казват аре не).
Преди да разбера че след 2006 пеперудкие са подобрени моите отлетяха, и за 1000 лева не виждам смисъл да давам, като по добре ако турбото е тръгнало да го сменя него, + това колата е винаги под контрол.

- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Taruno написа:Не има няколко вариант -
1ви пеперудите да са си на мястото, те затрварят притока на въздух моментално и няма как да се получи![]()
До колкото разбрах при дизел ако се случи,най-добрият вариант за спасение е 1-вият.Какво точно и къде се намира е т.н. "пеперудите"
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Ти не ги мисли, твоите не са от този тип и нямаш този проблем, относно въпроса за тапите Не няча да те спасят, защото те са все едно пеперудите са отворени и никога не затварят
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3