Проблеми с тампон
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- akrassimirov
- Потребител
-
- Кара: Compact 316
Проблеми с тампон
Здравейте,
Днес бях на сервиз и след направения преглед се оказа, че трябва да сменя задните тампони. Става дума за Compact, 1998. В момента нямам време да го направя, тъй като ми предстои да пътувам. Въпросът ми е дали е проблем да карам така (освен тропането) или трябва да ги сменя незабавно, за да не си докарам други проблеми?
Благодаря предварително за отговорите!
: )
Днес бях на сервиз и след направения преглед се оказа, че трябва да сменя задните тампони. Става дума за Compact, 1998. В момента нямам време да го направя, тъй като ми предстои да пътувам. Въпросът ми е дали е проблем да карам така (освен тропането) или трябва да ги сменя незабавно, за да не си докарам други проблеми?
Благодаря предварително за отговорите!
: )
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Re: Проблеми с тампон
Колега кажи за кои тампони говориш то няма само 2 тампона отзад
Имаш на амортисьорите отгоре имаш на купето на дифа на моста и на още места
Ако говориш за тези на амортисьорите ,както е казал колегата бум бум очаквай ги скоро да излязат да ти правят компания докато караш . На компакта не знам как е отзад но на салона като изкочи опира на тонколоната отдолу ( ако няма капачка отгоре ) къса изолацията после кората и опира на колоната
Абе красота аз и от двете страни ги скъсак и почти избих колоните да скочат на задната седалка
Ако се чудиш как изглежда и ако става дума за този тампон

Да допълня с 3 марки пробвах и с 3-те избиваше тампона докато не го побългарих докато намеря от къде идва проблема ( заварих му капаче отгоре да не изкача
)

Ако говориш за тези на амортисьорите ,както е казал колегата бум бум очаквай ги скоро да излязат да ти правят компания докато караш . На компакта не знам как е отзад но на салона като изкочи опира на тонколоната отдолу ( ако няма капачка отгоре ) къса изолацията после кората и опира на колоната

Абе красота аз и от двете страни ги скъсак и почти избих колоните да скочат на задната седалка

Ако се чудиш как изглежда и ако става дума за този тампон

Да допълня с 3 марки пробвах и с 3-те избиваше тампона докато не го побългарих докато намеря от къде идва проблема ( заварих му капаче отгоре да не изкача

Последна промяна SH3M37A на 09 Май 2015, 12:39, променена общо 1 път

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
По-добре намери време и ги смени сега, за да не ти отворят по-големи проблеми по време на път. 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- peshobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M1
Ако ти е наложително карай с едно наум и така.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
От дупка пак изкачат или някаква неравност по пътя която накара задницата да подскочи . Но ти си знаеш успех и безаварийно 

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- akrassimirov
- Потребител
-
Става дума за тези тампони:

- metodi80
- старши ентусиаст
-
akrassimirov написа:Става дума за тези тампони:
Еми точно за тях ти обясняват колегите и показаните снимки са резултат именно от разбити такива тампони .....
Смяната им не отнема много време , като сума за замите тампони и за работата също не е нещо сериозно (принципно можеш и ти да си го направиш , стига да разполагаш с някой друг гаечен ключ) , за това не е лошо да се сменят ..... а дали може да се кара така , в смисъл да се прецени състоянието на тампоните, това може да стане само с оглед на място .... или пък майстора , който ти ги е гледал да ти каже ....
- akrassimirov
- Потребител
-
Благодаря за отговорите, в понеделник отивам да ги сменям.
Самите тампони струват по 30 кинта + 70 лева за труд.
Самите тампони струват по 30 кинта + 70 лева за труд.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Колега сменяй майстора!!! Много се дразня на такива хора, като че ли кой знае какъв нечовешки труд е, или пък особено интелектуален. По тази причина си взех едно гедоре за 160 лева и вече ми се е избило, а и ако сметна и на приятели дето съм им спестявал по някоя среща с подобни майстори и то.... Успех колега!
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
Тези тампони се сменят дори без да се вади гумата.Спираш на висок бурдюр ,лягаш отвиваш амортисьора отдоло, развиваш двете гайки от горе и се изсипва.Работа за 20 мин на всеки.Кви 70 лева балнуват тези майстори 

- akrassimirov
- Потребител
-
Бях в "ЕМ Комплект Сервиз" в "Дружба" в София. Там ми заявиха тази цена - по 35 лева на тампон + частите, разбира се. Досега не ми се е налагало да правя ремонти по колата. Добре, че писах тук..
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
akrassimirov написа:Става дума за тези тампони:
Много фалшиви части се продават.Миналата година купих Каяба .Изкараха точно 8месеца.Върнах старото Боге.Произведено е 2003 година,а не е мръднало!!!
Какви 70лева!!! По 15лева макс на тампон,то и това е много ама ...
С много любов към децата!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2