Чип/ремап на 320D E90 ?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Чип/ремап на 320D E90 ?
Значи около 5 коня е разликата без и със.
Не си заслужава пушилката и черния кюнец за 5 коня. - (според мене)
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
2707E91 написа:Значи около 5 коня е разликата без и със.
Дали е 3 или 5 или 8, никой не може да каже....всичко зависи от състоянието на ДПФ-а и, предполагам, от много други фактори. Ако ДПФ-а е зле, обаче, тогава, освен че страда пиковата мощност в по-голяма степен, страда и самата крива-става една рошава...вероятно затова, някой като си махне скапания ДПФ и после си подкара колата, която върви и ускорява мазно, после остава с впечатлението, че колата му е тръгнала повече
При мен бяха 35 конете и за пушилката ма боли к*р-а (а и в интерес на истината е почти същото - сложиш ли скапан нафта ще има пушилка ) ... но не съм 320.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Аз лично съм с ремап, премахнат дпф и изключен егр - направих всичкото, след като дпф-а се запуши и регенерацията не помагаше особено. В момента турбото надува до 2,8 бара (с 0,3 отгоре) - разликата във вървежа е огромна, а и препдолагам турбото може да изкара повече, тъй като няма обратно налягане от дпф та нещата се компенсират. Да отбележа, че не съм я надул на макс
и така вече година и 25к по-късно - торка още е здрав (рециклиран преди ремап). Турбо правих, но си беше за правене и преди да направя ремапа - реших превантивно да го рециклирам, тъй като луфта си беше голям.
Пушек до сега не съм видял от колата аз лично - приятели са ми казвали че има леко припушване на кик даун. Един средностатистически шофер, като мен натиска педала до долу сравнително рядко и пушека бих го сравнил с 0 - само дето кюнеца е черен
.
Все пак тия коли няма да ги караме цял живот - да сме живи и здрави пък ще си купим и по-нови

Пушек до сега не съм видял от колата аз лично - приятели са ми казвали че има леко припушване на кик даун. Един средностатистически шофер, като мен натиска педала до долу сравнително рядко и пушека бих го сравнил с 0 - само дето кюнеца е черен

Все пак тия коли няма да ги караме цял живот - да сме живи и здрави пък ще си купим и по-нови

Колега зарибяваш ме леко с този твой пост
А при е90 условията за регенерация какви бяха:
над 10 литра гориво
над 76-80 градуса
над 2000 оборота
при мене подгревните свещи не бачкат,някъде бях чел ,че те били едно от условията,после някой друг беше писал че не било така
В крайна сметка,ако някой ги обобщи ще е супер.
Помня ,че и бях чел за налягането което трябва да показва на живи данни.Сега мога да ги погледна ,но се счупих да търся и не ги намирам тея стойности.Кой знае колко са дискотирани тези неща за учасниците регистрирани от доста време тук,но пак не ги намирам

А при е90 условията за регенерация какви бяха:
над 10 литра гориво
над 76-80 градуса
над 2000 оборота
при мене подгревните свещи не бачкат,някъде бях чел ,че те били едно от условията,после някой друг беше писал че не било така

В крайна сметка,ако някой ги обобщи ще е супер.
Помня ,че и бях чел за налягането което трябва да показва на живи данни.Сега мога да ги погледна ,но се счупих да търся и не ги намирам тея стойности.Кой знае колко са дискотирани тези неща за учасниците регистрирани от доста време тук,но пак не ги намирам

- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Аз лично правех принудителни регенерации с ИНПА.
В тази тема сме разисквали viewtopic.php?f=112&t=273195&start=60
Това за свещите - не играят при регенерация не ги мисли.
В тази тема сме разисквали viewtopic.php?f=112&t=273195&start=60
Това за свещите - не играят при регенерация не ги мисли.
Благодаря за линка,точно твоя пост с данните съм търсил
Иначе моятата и тя е на 230к 240к (149к по километраж
)

Иначе моятата и тя е на 230к 240к (149к по километраж

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Значи условията за регенерация съм ги пускал в темата за ДПФ-а в Е60 - уцелил ли всичко без оборотите, противно на слуховете те нямат значение, колата регенерира най-добре при скорост над 60 км/ч и под 160 км/ч.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Пусни си единт тест с ДИС и виж какво се случва...
Забравих за това меню на ДИСа след като го махнах тоя ДПФ
Забравих за това меню на ДИСа след като го махнах тоя ДПФ

- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87, E90 LCI
- Мечтае да кара: M4
Да кажа и аз за ремап-а една-две приказки.. Преди да го направя бях много раздвоен дали да го направя или не след многото прочетени мнения във форуми и т.н. Един ти казва не го прави, друг - направи го няма да съжаляваш. И накрая се реших да го направя, защото исках от първа ръка да разбера за какво иде реч, хаха, и какво да ви кажа - колата е съвсем друга, кефя и се на макс и вече я карам година и половина така с близо 30 хил.км навъртяни и до момента нямам никакъв признак за някакъв проблем чул ме Господ.
Така че всеки сам решава какво да направи с колата си и трябва да вслуша себе си в крайна сметка, защото мнения всякакви.
200 човека, 200 мнения са казали хората.

- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
Моята е от първите - фабрично без ДПФ и според мой приятел вървяла повече, нямам идея дали наистина е така 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Карак съм и двете в еднаква инфигурация - автомат седан, едната с озряден дпф другата без фабрично и вървяха еднакво или разликата е била твърде малка
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2