Масло за Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Каква марка масло използвате

Кастрол
706
38%
БМВ
601
32%
Мотул
176
9%
Лики Моли
45
2%
Мобил
77
4%
Елф
15
1%
Селения
7
0%
Друго
242
13%

Общо гласове : 1869
старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Масло за Е46

Мнение от vicho » 08 Май 2015, 10:40

fancooler написа:Тoчнo такива са и мoите oпасения. Да не излезе, че и те ми сипват някакви ментаци в кoлата.

от толкова притеснения нямате време да карате :mhihi:

не е голяма драма :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D 184к.с

Мнение от SheTrqa » 08 Май 2015, 12:59

Колеги, някой да има впечатления от Yacco Lube DE 5W30 или Yacco Lube O 5W30 (предназначението е за Е46 330Д 184к.с) :paranoid:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 08 Май 2015, 13:22

fancooler написа:Тoчнo такива са и мoите oпасения. Да не излезе, че и те ми сипват някакви ментаци в кoлата.

Ако тръгнем с разни теории на конспирацията, то оторизирания дилър има голяма сметка да ти сипе менте, защото ще сипва същото менте на чисто новите автомобили, които са още в гаранция и като счупят всички двигатели след 30к, то от централата на БМВ ще им плащат ремонтите.
Та в крайна сметка местния дилър има далавера да набутва най-голямото масло менте, за да може да счупи всички нови коли на пазара. :ok:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 08 Май 2015, 13:54

Само за протокола, Ауто Бавария имат не лоша и не толкова малка фирма, която внася към 10 марки масла ;)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Май 2015, 15:47

JTD написа:

Ако тръгнем с разни теории на конспирацията, то оторизирания дилър има голяма сметка да ти сипе менте, защото ще сипва същото менте на чисто новите автомобили, които са още в гаранция и като счупят всички двигатели след 30к, то от централата на БМВ ще им плащат ремонтите.
Та в крайна сметка местния дилър има далавера да набутва най-голямото масло менте, за да може да счупи всички нови коли на пазара. :ok:

Да и като почнат да се чупят в БГ моторите 10 пъти повече от при другите дилъри и ще им скъсат трътките ...

Една друга работа е каиша в сервиза дали ти сипва това дето трябва и кво изобщо ти сипва или точи половината и 2-3 шишета за продажба :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Май 2015, 15:50

K_Ilkov написа:Да и като почнат да се чупят в БГ моторите 10 пъти повече от при другите дилъри и ще им скъсат трътките ...

Една друга работа е каиша в сервиза дали ти сипва това дето трябва и кво изобщо ти сипва или точи половината и 2-3 шишета за продажба :winky:

:yes:

Откак гледах, как вадят стружки отвсякъде на един двигател си сменявам маслото сам :mhihi:

Дейба и завиждачите!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 08 Май 2015, 16:17

K_Ilkov написа:
JTD написа:

Да и като почнат да се чупят в БГ моторите 10 пъти повече от при другите дилъри и ще им скъсат трътките ...

Е, чакай сега. Нали влизаме в разни такива полемики и конспирации.
То не пречи да пратят проверяващи от централата на БМВ тук, а нашите хора тук на всеки 3 ремонта да заделят цената на един за проверяващата група.
Може да си развинтим фантазиите много. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 08 Май 2015, 16:52

JTD написа:Ако тръгнем с разни теории на конспирацията, то оторизирания дилър има голяма сметка да ти сипе менте, защото ще сипва същото менте на чисто новите автомобили, които са още в гаранция и като счупят всички двигатели след 30к, то от централата на БМВ ще им плащат ремонтите.

AutoCoil написа:Само за протокола, Ауто Бавария имат не лоша и не толкова малка фирма, която внася към 10 марки масла ;)

Аз пoпитах неслучайнo - след пoследния разгoвoр с бащата (тoй се занимава с кoлата сега) ми каза, че му прави впечатление лекo пoчукване катo oт клапани или верига. Откактo гo имам зверчетo два пъти съм му сменял маслoтo тoчнo на 1 г. прoбег без oглед на км. (не са пoвече oт 5-6 хиляди). След пoследнoтo мoре из нас се търкаля пoлoвин литър маслo в пластмасoвo шише. Нашия гo пoгледнал и му се видялo мнoгo рядкo (на 9-10 месеца, след катo е oтвoренo)...

vicho написа:
K_Ilkov написа:Да и като почнат да се чупят в БГ моторите 10 пъти повече от при другите дилъри и ще им скъсат трътките ...

:yes:

Откак гледах, как вадят стружки отвсякъде на един двигател си сменявам маслото сам :mhihi:

Дейба и завиждачите!

Започвам и аз да си мисля за внос отвън и собственоръчна смяна - никой не се е родил научен в крайна сметка... :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 08 Май 2015, 17:29

fancooler написа:...Нашия гo пoгледнал и му се видялo мнoгo рядкo (на 9-10 месеца, след катo е oтвoренo)...

Само това изказване е достатъчно, за да не обръщаш внимание на мнението му. :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 08 Май 2015, 20:23

JTD написа:
fancooler написа:...Нашия гo пoгледнал и му се видялo мнoгo рядкo (на 9-10 месеца, след катo е oтвoренo)...

Само това изказване е достатъчно, за да не обръщаш внимание на мнението му. :wave:

Аз затoва и питам, кoлега! Благoдаря! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 08 Май 2015, 22:07

Ако искате мога да ви снимам една истинска бутилка 5/30 BMW...ей тъй за сравнение...поне на външен вид :mhihi:
Човека ми ги даде 6 литровки в кашончето made in Austria:)))))
В дилърските представителства маслото си е ОЕМ... стига се филмирахте.
Никой няма да си загуби дилърските права, щото Пешо е решил да налива на някого фалшиво масло :kuku:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Май 2015, 22:40

У нас проблема е, че Пешо е смел и безнаказан :winky:

Едва ли някой от баровците в Дару, Камор или там,, който и да е ще се занимава с тая дребна тарикатщина,
но надолу положението е страшно и аз не бих разчитал, че енския приемчик или монтьор го брига за дилърските права
при положение, че може да скубне днес 2литра масло, един въздушен и един маслен филтър ...

Обществена тайна са подобни практики в много дилъри, не само на БМВ, че и по-брутални :paranoid:
Аз лично вяра нямам на лъскавите официални дилъри. На фасон го докарват ама хората дето трябва да вършат работата масово са зле ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Май 2015, 13:40

Те всички дилъри наливат от варели нали не мислите,че всички коли който влизат за смяна на масло Дилъра си отварят тубичките от по литър - два да налива :lol:
Не мисля,че някой ще пипа маслото в тубите в което и да е диларство, а от варелите маслото е същото дали обаче наливат него, а някой не си го прибира за неговата си кола и сипва нещо гадно е друг въпрос. То начини много и все пак не ми се вярва :) :yes: Все пак има някакъв контрол пък и във всички диларства има камери и тия хора който го правят това най много да останат без работа :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 11 Май 2015, 4:50

Какво мислите за "Castrol Magnatec Diesel 5W-40 DPF" на мотор m57tud30

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 31 Май 2015, 0:07

Аз си сипах от това
http://stormriderr.snimka.bg/automobile ... 446578.big
Брат ми го изпрати от Англия,от Амазон ЮК,за скромната сума 70паунда за две 4литърки.
С много любов към децата!

ПредишнаСледваща

Назад към E46