Въпрос относно смяна на ел. инсталация е36 купе.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Въпрос относно смяна на ел. инсталация е36 купе.
Здравейте колеги, днес се сдобих, с катастрофирало е36 купе м52б20 с много екстри по ел. инсталацията. Тьй като сам със сменен мотор а самолета беше 316
сега съм с астматик м50 без ванос ,съм много беден от към екстри. Знам, че всичко се прави но искам да бъде ОЕМ! Ще сменям и мотора разбирас вдигам lvl
Можете ли да ме посъветвате как най-лесно да извадя здрава цялата ел. инсталация за да я вкарам читава в моето купе и двете коли имат EWS като имам и оригинален ключ, ще се ходи при ключар то се е видяло!
Самолета за части има ASC+T какво трябва да добавя към моя знам, че помпата на ABS е различна каква ми е механичната заигравка?
Благодаря много предварително!
Поздрави,
Мартин

Самолета за части има ASC+T какво трябва да добавя към моя знам, че помпата на ABS е различна каква ми е механичната заигравка?
Благодаря много предварително!
Поздрави,
Мартин

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: Въпрос относно смяна на ел. инсталация е36 купе.
Няма как , както си го замислил трябва и двете коли да се разглобят до основи , а това в сравнение с смяна на мотора ще ти се види голям филм , щом питаш съдя по това , че нямаш представа като обем работа колко е и по-добре не се захващай
Sent from my iPhone using Tapatalk
I'm slowly drifting

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Скоро свалях една ел. инсталация от купе с доста екстри и ми отне около 1- 1,30 ч, а колегата, който я взе не знам колко време я е слагал на неговата кола. Всички кабели чак до багажника ги извадих без да режа абсолютно нищо. Ако имаш свободно време да надпишеш всеки куплунг на кабелите кой за какво е ще ти е доста по-лесно.
п.п.: колата, от която свалих ел. инсталацията имаше всички екстри без задни. ел. стъкла, asc и подгрев на седалките. Успех с проекта
п.п.: колата, от която свалих ел. инсталацията имаше всички екстри без задни. ел. стъкла, asc и подгрев на седалките. Успех с проекта

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- Haddess
- младши ентусиаст
-
DirtySouth написа:Няма как , както си го замислил трябва и двете коли да се разглобят до основи , а това в сравнение с смяна на мотора ще ти се види голям филм , щом питаш съдя по това , че нямаш представа като обем работа колко е и по-добре не се захващай
Сменял съм двигател вече веднъж и съм изкарвал инсталация веднъж. Ти ме изкара с две леви ръце колега

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
е като си сменял двигател ? Какво общо има моторната инсталация с тази на шасито ?
I'm slowly drifting

- VankataG
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: M3 e36,911gt3
- Детайли за колата: голям мелез
здр. колега скоро го минах тоя филм с инсталациите.Много е важно да не барзаш и изнервяш.Хубавото на нашите машини е 4е вси4ко е на куплонг.Задалжително сжаляш секалките корите на вратите и на задните калници.Ако не ти се маха таблото е шибана история 4е бая кабелак минава и през него.До педала на саединителя ще видиш 4 винт4ета те даржат цялата бошуниера.След като си освободил цялата инсталация вади от там.След това по обратният ред.Задалжително е и новият комф. модул да сложиш.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
кой е новия комфорт модул и кой е стария 

I'm slowly drifting

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Колата ми е 97-година както и на колата, чиято инсталация ще използвам! Благодаря колега!

- VankataG
- Потребител
-
модулът които е за повечето екстри колега.Модулите са доста различни.Има в нета инфо за тях.Успех 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Не са ли еднакви и просто да се кодират по различен начин ? Кажи ми аз кой трябва да ползвам да управлявам задни ел стъкла на купето
I'm slowly drifting

- VankataG
- Потребител
-
както ти писах,модулите са различни.Споредтова какво уравлявят.Затова ти писах да сложиш и новият модул,от колата с повече екстри.Моят модул като изгоря пробвах с най-различни имат няколко серии ако не се лъжа ГМ3,ГМ4 се ползват в е36цата но биват LOW i HI .Low модулите са с по малко екстри.Затова съветът ми към теб е да си сложиш новата инсталация с новият модул.
- VankataG
- Потребител
-
някакво развитие?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Все още махам инсталацията от колата донор, много е смачкана и времето не е с мен пък и съм на работа до към 17.
Автомобила е с ASC+T, така че трябва да сваля помпата и всичк трабички за спирачната система което усложнява много работата ми! Когато сваля инсталацията и огледам всичко, ще мога да дам по подробна информация.Оказа се, че инсталацията не е с оригинален голям борд.
Реално плюсовете ще ми бъдат asc-то и пакета от плафони, което обезмисля цялата операция.Ако немога да прекарам всички кабели ще стане така.Пазя от предното ми купи инсталация за подгрев на седалките но за тях трябва да се помоля на колегата Ares,че не ме бива мен по тоците.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Е че това ли са големите екстри
Пакет плафони и голям борд се ретофитват на кола без за ден-два максимум, без да разглабяш 2 коли за целта. Това да прехвърляш цели инсталации заради някво убито ASC, е напълно лишено от смисъл начинание.

Пакет плафони и голям борд се ретофитват на кола без за ден-два максимум, без да разглабяш 2 коли за целта. Това да прехвърляш цели инсталации заради някво убито ASC, е напълно лишено от смисъл начинание.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Така и така ще я разглобявам половината за смяна но мотора,монтажа на asc, халогени, подгрев на седалките датчик външна температура, подмяна клапи на парното,чупещ волан инсталиране на пълен пакет плафони,смяна моторчето на чистачките от към ел. Идеята ми е да бъде оем не искам като сваля таблото и всичко да бъде в изолир бан и термошлаух
И без това моята кола преди мен и била при някой мурдар 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2