Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
И аз като търсих бензиново Е90 забелязах това,факт е,че ако купувах ново такова, задължително бих взел дизел,по-добре си е от всякъде,предполагам така са мислели и тези ,които са купували нови коли и затова предлагането на употребявани дизели е много по-голямо,но също така е факт,че за обикновени хора(при това и без особен късмет,примерно като мен
) при покупка на кола втора ръка е по-добре да вземат бензин и то по-малка кубатура,шанса да е на много по-малко километри от дизеловата(или големия бензин) на същата цена е многократно по-голям.Даже като гледам си е правило,защото вече на няколко пъти срещам 320-ки бензин,без особени екстри,на по под 80 000 доказуеми километри.Много е важно човек да е наясно с приоритетите си-слаб бензинов двигател без екстри на малко километри или дизел(или голям бензин) с много екстри на много километри(което пак е правило),най-добре е второто на малко километри,но поне за мен шанса да се уцели такава кола на 9-10 години и под 20 000 лева е нищожен. 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Porsche911 написа:Така е - всеки иска да купи по-нова кола, по-нов модел. Е46 си е доста стар модел вече ако ще и максимално натоварени с екстри да е.
Какво мислите за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9jdrap ?
от известно време гледам коли и забелязвам, че е пълно с обяви на дизели и тук там някой бензин. В чуждите сайтове е горе-долу същата работа. Фен съм на бензина по принцип, но избора е супер малък и ограничен. Защо се получава така?
Карат си ги ..после разхода на 330 е в повечко от вървежа му...но като цяло дизелите ,като станат на по 300/400к гледат да ги разкарат,докато бензините на 400 000км са си рядкост..
Някак си кола,която седи от зимата - поне снимките и...
После - абе толкова ли е скапана кожата на Е90 на вратите,че така подпухва ,аз Е46 не съм виждал такава никога..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Сега ще видим като стягат TUV ADAC и т.н. и превъртането на километражите е опитват да го направят престъпление с умишлено заблуда при продажба - ще лъснат страшно много на по 500-600 и нагоре, дори в Е60 форума имаше две Е60 една на 1.7 мил. км а другата на 2 мил
(това говори за стабилно поддържана кола де ама все пак
)

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Taruno написа:Сега ще видим като стягат TUV ADAC и т.н. и превъртането на километражите е опитват да го направят престъпление с умишлено заблуда при продажба - ще лъснат страшно много на по 500-600 и нагоре, дори в Е60 форума имаше две Е60 една на 1.7 мил. км а другата на 2 мил(това говори за стабилно поддържана кола де ама все пак
)
Какво ще промени това...повечето се превъртат в България?Ако си спомням добре, в Швейцария е така от много време, а швейцарки с въртяни километри се продават на поразия....
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Поне хората като си направят труда да погледнат чуждестранните сайтове ще има да се пулят "Как така у бегето са на по 163к, а в Германия под 400 е рядкост
" 

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Gqbriel написа:Porsche911 написа:Така е - всеки иска да купи по-нова кола, по-нов модел. Е46 си е доста стар модел вече ако ще и максимално натоварени с екстри да е.
Какво мислите за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9jdrap ?
от известно време гледам коли и забелязвам, че е пълно с обяви на дизели и тук там някой бензин. В чуждите сайтове е горе-долу същата работа. Фен съм на бензина по принцип, но избора е супер малък и ограничен. Защо се получава така?
Карат си ги ..после разхода на 330 е в повечко от вървежа му...но като цяло дизелите ,като станат на по 300/400к гледат да ги разкарат,докато бензините на 400 000км са си рядкост..
Някак си кола,която седи от зимата - поне снимките и...
После - абе толкова ли е скапана кожата на Е90 на вратите,че така подпухва ,аз Е46 не съм виждал такава никога..
Виждал съм и аз преди е90 със подпухнала кожа на вратите и ми е било странно, докато не взех моята и като гледам на едната врата е леко подпухнала а колата не е на 400км и кожата се третира със препарат всеки месец

- xacahb
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LMB
Здравейте,
Бях да гледам черната 335xi във Враца, за която питах преди няколко поста. На живо колата изглеждаше прилично, но взех VIN-номера. Колата е американска и там имат една много приятна система Carfax, която дава информация за историята като например брой собственици , къде е регистрирана и т.н. Всичко беше наред при първите 2 собственика , както и километрите отговаряха, но при 3тия е имало инцидент , при който колата е отписана като тотал щета. Звънях на продавача да ми обясни за какво става въпрос и след доста мрънкане призна за удар отпред вдясно , и сменен калник маска и носачи. Според мен е сменена и предната броня , защото няма рефлектори, както са оригиналните за американския пазар. Не продължих с оглед в сервиз , защото ми се стори твърде миризливо как само с 1 калник се отписва цяла кола.
Става дума за тази http://www.cars.bg/c1147630.
Тази http://www.cars.bg/c1140416 е внясана от същия човек и предвид неоригиналния М-пак и същата цена , предполагам има и същата съдба като черната.
Та , ако някой се реши да ходи да ги гледа нека е наясно от сега за какво става въпрос.
Бях да гледам черната 335xi във Враца, за която питах преди няколко поста. На живо колата изглеждаше прилично, но взех VIN-номера. Колата е американска и там имат една много приятна система Carfax, която дава информация за историята като например брой собственици , къде е регистрирана и т.н. Всичко беше наред при първите 2 собственика , както и километрите отговаряха, но при 3тия е имало инцидент , при който колата е отписана като тотал щета. Звънях на продавача да ми обясни за какво става въпрос и след доста мрънкане призна за удар отпред вдясно , и сменен калник маска и носачи. Според мен е сменена и предната броня , защото няма рефлектори, както са оригиналните за американския пазар. Не продължих с оглед в сервиз , защото ми се стори твърде миризливо как само с 1 калник се отписва цяла кола.
Тази http://www.cars.bg/c1140416 е внясана от същия човек и предвид неоригиналния М-пак и същата цена , предполагам има и същата съдба като черната.
Та , ако някой се реши да ходи да ги гледа нека е наясно от сега за какво става въпрос.
- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87, E90 LCI
- Мечтае да кара: M4
То червената кола, ако е също от Америка, то отново липсват рефлекторите на предната броня и съдбата едва ли е по-различна от черната.. 

Здравейте колеги. Има едно неписанино правило коли от: Враца и Дупница не се купуват. Предполагам има хора доволни от покупката си от там, но сигурно се броят на пръсти. Аз бях леко подведен от един познат, уж "наши хора" ..... ала-бала и направих грешката да си взема една машина (не е БМВ) от Враца
, до сега ми е стъпала х2, а има неща които още трябва да се пипнат. Когато ги оправя и тях ще е вече на цена х2,5, ако не се счупи нещо друго. Така че когато тръгнете за кола от тези градове си отваряйте очите не на 4-ри, а на 8. Поздрави

Не си правете труда да звъните:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11430676753642308&slink=9il69q
крадена е от Испания, не може да се прехвърли а и е въпрос на време да я отнемат. Както се казва: Ако е твърде хубаво за да е истина, обикновенно не е истина.
BTW: Колата е "закупена" под стойността на която е обявена.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11430676753642308&slink=9il69q
крадена е от Испания, не може да се прехвърли а и е въпрос на време да я отнемат. Както се казва: Ако е твърде хубаво за да е истина, обикновенно не е истина.
BTW: Колата е "закупена" под стойността на която е обявена.
xacahb написа:Здравейте,
В Америка и лек удар да е имала пак може да я пишат тотал щета. Има сайтове за търгове на точно такива коли, които са писани като тотал и застрахвателната компания ги продава и доста от колите са наистина с леки удари. С моторите е същата работа, дори да има само счупени пластмаси пак могат да го пишат за тотал.
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Здравейте колеги.Разполагам с бюджет за е90 между 2008-2011.По настояще пребивавам в Германия , но незная много за тази кола надявам се да ми разясните накратко как се държи на пътя как върви подръжката и има ли няма ли някакви дефекти.За сега съм се спрял на тази красавица.Утре ще проверя в бмв дали е на реални километри и може би ще е тя. BMW 320d
- straychev
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW Е90/Е92
Понеже доста ги следя Е90-ките напоследък, тази сякаш е нова -> http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9jtbff
Някой виждал ли я е на живо или ако скоро я видите да кажете какво смятате и дали си струва
Някой виждал ли я е на живо или ако скоро я видите да кажете какво смятате и дали си струва
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Кое и е "новото"? Не виждаш ли черния кюнец?
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Meidana написа:Кое и е "новото"? Не виждаш ли черния кюнец?
Публикувана в 19:15 часа на 5 май, 2015 год.
Обявата е посетена XXXXX пъти.
Вероятно това й е новото