Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Alexch » 02 Май 2015, 12:24

(h)aman написа:Тия пари за нищо ги нямате?!...

Е нали като си пуснат техните уникати за продажба после трябва да обосноват високата цена, която им искат :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 02 Май 2015, 12:29

(h)aman написа:Тия пари за нищо ги нямате?! Повече от 17 000 за 320 с М пакет, рекаро, нави, кожа и тн. не е нормално..Това са вече почти 10 годишни коли :kuku: Максимум 18к ако е с история на не повече от 150к.

Еми е тая заблуда е причината тука всички да карат таралясници на по 500-600к

реалистична цена за 320д със история около 200к-250к км е около 15-16 под 200к ако е под 18 значи не е читава, това е от директни наблюдения на пазара и работа със представителство на БМВ в Италия и автокъща в БГ, като се купуват по 15-20 коли и ни правят цена и пак не са такива цените каквито си ги представяте тук.

Само ще отбележа просто, защото вече ми бърка в мозъка тая цялата работа. Горе се коментираше една 320ка с м3 реплика броня, не исках да пиша, но колата мина през мой приятел и е на 500к+ и е удавена, купена за под 10к лв и сега се продава за 14к. Давайте смело, ама после се говори - "никога повече няма да купя дизел, всичко му смених, само драми с дизела БЛА БЛА БЛА" ама как пък имаме 4ри дизела със история никога не са направили големите драми освен моята петица с торк конвертора, който си го изяде на 220к, което е нормалното за тези преди фейса. Х3ката е вече на 250к и ако не я беше ударил татко и на жена ми, има само един ремонт (завъртане зъбчатката на актуатура) за 100к навъртяни.

Говорите за 10 годишни коли ама не смятате много неща като инфлацията и намалянето на стойността на парите спрямо преди 10 години, както и че това не ви е Е34ката, която и фул екстри няма нищо друго освен механика.

Средностатистическия човек в БГ иска да си купи Е90 320д с навигация и автомат за 13к, но навигацията ако е от по-новите ЦЦЦ е 600лв втора ръка, ако е CIC е 1200, ксенона сам по себе си със крушки и запалки е около 900 и нагоре. Та то излиза - дай да си купуваме тройки и да ги разфасоваме за части. Разбирам желанието да се хвърлиш на по-нова кола, но Е60, Е90 и т.н. са по-премиум коли от предишните модели, ново поколение коли са и много неща са се променили(разликата при тройките е по-малка, но примерно между Е39 до Е60 е едно море)

И колегата Stocky примерно купува си правилните коли поддържа ги правилно и въпреки N47 не е имал големи драми.

Разбира се никога нямаш 100% гаранция, че скъпата кола е истинска, но рисковете се намаляват. Както казва колегата с автокъщата - има си коли с много ресурс, но са за хора с добър първоначален финансов ресуср, има и изтормозени коли дето няма ресурс вече в тях - е те са за българина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 02 Май 2015, 12:32

... ...... +1...И аз съм на мнение, че няма как кола на 100к километра да струва примерно 12-15к лева и то в перфектно състояние.Аз за моята със сервизна история и реални 170к километра от Германия дадох 18+(преди година и половина), а тука за италиански модели на виждаш ли 90к км с ПЪЛЕН М ПАКЕТ и...

hpnotic2 нещо ти се разминава информацията вече. Да не говорим, че беше писал около юни юли месец, че си я взел колата та две години не са минали то още една не е :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 02 Май 2015, 14:24

Taruno написа:
... ...... +1...И аз съм на мнение, че няма как кола на 100к километра да струва примерно 12-15к лева и то в перфектно състояние.Аз за моята със сервизна история и реални 170к километра от Германия дадох 18+(преди година и половина), а тука за италиански модели на виждаш ли 90к км с ПЪЛЕН М ПАКЕТ и...

hpnotic2 нещо ти се разминава информацията вече. Да не говорим, че беше писал около юни юли месец, че си я взел колата та две години не са минали то още една не е :D

е как бе :D :D :D...чакай да не се изложим сега...то верно снощен снощен ама чак такива сметки... 2013 година я взех, януари месец, а 17к беше колата и вече с другите неща стъпи на 18+.Това ми беше идеята.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 535xd

Мнение от gigov57 » 02 Май 2015, 16:33

Добре бе колеги защо да няма запазена е90-тка гола от към страна на екстри за 12-13к ? Според мен е възможно все пак говорим за 10 годишен автомобил... :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 02 Май 2015, 17:57

Ако се замислиш защо на първо място е взета гола , ще си отговориш защо шанса да я намериш в добро състояние след 10 години е доста малък.

Потребител
Аватар

Мнение от gigov57 » 02 Май 2015, 19:16

Alek_SV написа:Ако се замислиш защо на първо място е взета гола , ще си отговориш защо шанса да я намериш в добро състояние след 10 години е доста малък.

И ти си прав, но пък има и хора които не биха вкарали пари за екстри.

Потребител
Аватар

Мнение от hannibal » 03 Май 2015, 9:21

dogo_stz написа:18 - 22к за моделите преди фейс-а ( говоря за 320D ) 8) . Разбира се, винаги може да хванеш не лоша бройка на реални 250к километра и на цена под 18к, но си е въпрос на много търсене, гледане и късмет :)

Заради ей такива като вас философи, джамбазите има мнооого да си надуват цените, а вие ще стоите от страни да ги опявате колко са хубави и читави надутите цени на 10-годишните таралясници.

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 04 Май 2015, 10:11

gigov57 написа:
Alek_SV написа:Ако се замислиш защо на първо място е взета гола , ще си отговориш защо шанса да я намериш в добро състояние след 10 години е доста малък.

аз пък не мога да разбера желанието да карам гола е90ката , вместо натоварена е46ца :kuku: та нали идеята идва от това да се качиш и пробваш новите завиващи фарове навигация музика и т.н . в тия голите с фарове като фенер какво ново карате незнам :ok:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Май 2015, 10:21

snaiperist0 написа:аз пък не мога да разбера желанието да карам гола е90ката , вместо натоварена е46ца :kuku: та нали идеята идва от това да се качиш и пробваш новите завиващи фарове навигация музика и т.н . в тия голите с фарове като фенер какво ново карате незнам :ok:

+ това и починали :conf:

И все пак приказката за влака и пътниците си вАжи. Не всички трябва да карат м пакетови 335и, защото ще е скучно... (или не баш) :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от gigov57 » 04 Май 2015, 10:56

snaiperist0 написа:
gigov57 написа:

аз пък не мога да разбера желанието да карам гола е90ката , вместо натоварена е46ца :kuku: та нали идеята идва от това да се качиш и пробваш новите завиващи фарове навигация музика и т.н . в тия голите с фарове като фенер какво ново карате незнам :ok:

Точно затова хората сме различни иначе щеше да има 1-2 марки автомобили и още толкова модела. Всеки има правото да прави каквото си иска но да не пречи на останалите ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 04 Май 2015, 10:59

Що бе, аз моята 320д на 123К, прилично оборудвана и 100% само прехвърляш и караш я давам за много хубава цена... 8)
Само че първо питам познати и приятели.. :yes:

Тъпото е, че в България никой не цени поддържаната кола и никой не смята колко пари стурва от ``НОВ ВНОС / ЧИСТО НОВА`` да я вкараш в пътя и да можеш да разчиташ на нея..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Май 2015, 11:10

Bexim написа:Що бе, аз моята 320д на 123К, прилично оборудвана и 100% само прехвърляш и караш я давам за много хубава цена... 8)
Само че първо питам познати и приятели.. :yes:

Тъпото е, че в България никой не цени поддържаната кола и никой не смята колко пари стурва от ``НОВ ВНОС / ЧИСТО НОВА`` да я вкараш в пътя и да можеш да разчиташ на нея..

Напротив ценят ги,но не всеки ден някой който знае какво търси,реално иска да си купи по-нова кола..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Porsche 911 991 Carrera 4S

Мнение от Porsche911 » 04 Май 2015, 15:51

Така е - всеки иска да купи по-нова кола, по-нов модел. Е46 си е доста стар модел вече ако ще и максимално натоварени с екстри да е.
Какво мислите за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9jdrap ?

от известно време гледам коли и забелязвам, че е пълно с обяви на дизели и тук там някой бензин. В чуждите сайтове е горе-долу същата работа. Фен съм на бензина по принцип, но избора е супер малък и ограничен. Защо се получава така?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 04 Май 2015, 17:55

Porsche911 написа:Така е - всеки иска да купи по-нова кола, по-нов модел. Е46 си е доста стар модел вече ако ще и максимално натоварени с екстри да е.
Какво мислите за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9jdrap ?

от известно време гледам коли и забелязвам, че е пълно с обяви на дизели и тук там някой бензин. В чуждите сайтове е горе-долу същата работа. Фен съм на бензина по принцип, но избора е супер малък и ограничен. Защо се получава така?

Минах да го видя на 1 Май. Нямах време да чакам някой да го отвори. Отвън не се вижда нищо драстично, кожата на шофьорската седалка е сериозно напукана, вероятно е на доста повече от 140 км. Трябва да се прегледа по-подробно.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93