Пружини Айбах про кит с какъв амортисьор?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 черна,Е60 синя
Пружини Айбах про кит с какъв амортисьор?
Здравейте,колеги с пружини айбах съм 30/30 мм и сега съм за смяна на амортисьори.Въпроса ми е спортни с къс ход или със оригинални за модела,как ще е по стабилна?Става въпрос за седан 4 цилиндров.Благодаря?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Пружини Айбах про кит с какъв амортисьор?
Tisho_BMW написа:Въпроса ми е спортни с къс ход или със оригинални за модела,как ще е по стабилна?
Стандартните със сигурност ще са по-стабилни от "спортните"

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
Сега доста подскача задницата,десният е изпуснал със сигурност.Значи със стандартните ще е по добре.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На майтап го казах. Зависи какво разбираш под "добре". Със стандартните ще е по-меко, но по-несигурно. Със "спортни" ще е по-некомфортно, но по-управляемо. Въпрос на компромис комфорт срещу управление.
- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:На майтап го казах. Зависи какво разбираш под "добре". Със стандартните ще е по-меко, но по-несигурно. Със "спортни" ще е по-некомфортно, но по-управляемо. Въпрос на компромис комфорт срещу управление.
Целта ми е да не се клати задницата и височината да е същата както с оригиналните.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Зависи от къде си колега! Моя личен опит, купе със стандартни амортисьори и М техник пружини качването на бордюр напред го забравяш праговете заминават, гуми 195 65 15 ако има значение.Спортно окачване само за писта, за луната ( Столицата
) ако ти стиска и не ти е жал за брони прагове.Ако желаеш ще ти кача снимка и да прецениш.

- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
Haddess написа:Зависи от къде си колега! Моя личен опит, купе със стандартни амортисьори и М техник пружини качването на бордюр напред го забравяш праговете заминават, гуми 195 65 15 ако има значение.Спортно окачване само за писта, за луната ( Столицата) ако ти стиска и не ти е жал за брони прагове.Ако желаеш ще ти кача снимка и да прецениш.
Вече знам с тези пружини 30/30 пораженията скъсани тампони при скоростната кутия на генерацията!Обаче много подскача с тях!За смяна са амортите!
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
На мтех окачване (от-до) про кит-а пасва идеално, смъква поносимо за каране в града и става съвсем леко по-твърда в сравнение със стандартните пружини, говоря за нови айбах...но за сериозно даване на газ не стига.
- VankataG
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: M3 e36,911gt3
- Детайли за колата: голям мелез
прегледаи също и тампоните+18мм.стаб щанга.АЗ сам с про кит 30/30 стандартни газови и полиуретан.Като поведение на патя напълно ме устройва.Но не сам много агресивен,поскоро умерено каране,че пътищата ни са супре
- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
VankataG написа:прегледаи също и тампоните+18мм.стаб щанга.АЗ сам с про кит 30/30 стандартни газови и полиуретан.Като поведение на патя напълно ме устройва.Но не сам много агресивен,поскоро умерено каране,че пътищата ни са супре
За кои тампони говориш колега?
- VankataG
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: M3 e36,911gt3
- Детайли за колата: голям мелез
тампоните на моста,които са под праговете,съшто и тези на носочите.
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Здравей, аз съм с 30/30 айбах про кит, бях с мтех амортисьори, но преден десен се предаде и взех направо 4бр билщайн б4.Колата е с дебели стабилизиращи щанги,полиуретан отпред и отзад на носачите,и я карам с 225/45/17 и 245/40/17.Определям я като поносимо твърда, харесва ми поведението на колата, за катерене по бордюри си подбираш по нисички, с легналите полицаи с малко чалъм няма да имаш проблем.
- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
Моята доста подскача,ако сменя амортите дали ще застане по стабилно?Пружините ги взех втора употреба.
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Със сигурност ако смениш амортисьорите, ще останеш приятно изненадан. Про кита на айбах на мен ми допада, за нормална употреба, по писти идва малко мек. Взимай 4бр Билщайн Б4 и няма да сбъркаш, ако разполагаш с повече финанси има и по-добри варианти, но според мен това е баланса цена качество.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2