Проблем с шпер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
Проблем с шпер
Привет колеги , реших да сменя маслото най-накрая на шпера (колата е компакт). За моя изненада след като го източих и поогледах по-добре около пробката , забелязах болт вътре. Извадих го , беше премазан . След като почнах да се ровя по схеми все още не мога да разбера от къде се е взел. Болта е с глава за шестограм! Някой имал ли е такъв проблем или поне да ме насочите към човек , който знае за какво става въпрос .
Re: Проблем с шпер
От болтовете на капака на касетата.. Свали дифа, изкарай касетата развий ги всичките и после с лепило за болтове.. 100% ще има и други
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
проблем ли ще е да карам известно време така ? Точно в момента не мога да я спра колата ..
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Deyan Velev написа:проблем ли ще е да карам известно време така ? Точно в момента не мога да я спра колата ..
Проблем е, защото може да се разлети касетата и да треа да си търсиш друг диг.Тази манипулация ще отнеме около 4-5 часа максимум, така че си я направи.
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
Компакта влиза в бокса ...
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
Малко развитие , след като се отвори дифа се видя , че всички болтове на касетата са развити
как съм карал така един бог знае ! Капака на касетата също е здрав за мое щастие
Сега всичко се сглобява , нови болтове , ново масло , шпера ще се измие от гняста , нов тампон и отново на колата !

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Тва е болка при малките шперове, особено ако се ползват по предназначение.
Нека да позная ... маслото излезе сиво, вместо бистро, нали ?
Ако да - търси си друг диф, тоя е тръгнал
Ако не - огледай зъбите на пиньона и короната за наранявания, според мен ще има, но може и да си късметлия и да няма. Взимаш фиксатор за шпилки и лепиш новите болтове и т.н.

Нека да позная ... маслото излезе сиво, вместо бистро, нали ?

Ако да - търси си друг диф, тоя е тръгнал

Ако не - огледай зъбите на пиньона и короната за наранявания, според мен ще има, но може и да си късметлия и да няма. Взимаш фиксатор за шпилки и лепиш новите болтове и т.н.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Болтовете се стягат внимателно, на кръст, равномерно.
8 мнения
• Страница 1 от 1