Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: M4

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Qugo » 27 Апр 2015, 10:02

mitko8203 написа:Какво ви е мнението за тези двете:
http://www.cars.bg/c1088513
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9hb672

Първата: много малко екстри, забележки за 500-800лв, много захабена седалка=много км. Предимства-сменен съединител. Като цяло за парите които даваш получаваш що годе съответната стока.
Втората: доста по-зле от първата при положение че първата в скала от 0до10 бих и дал 3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 27 Апр 2015, 10:04

mitko8203 написа:Какво ви е мнението за тези двете:
http://www.cars.bg/c1088513
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9hb672

Тези коли, която и от двете да вземеш ще е само колкото да кажеш че имаш Е60 !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 27 Апр 2015, 10:31

А ще имаш бездънна яма, в която да губиш пари, и двете изглеждат като боклукци в окаяно състояние.

Вчера правихме малко селски туризъм с жена ми и всяко село е пълно с Е60тки вече направо е абсурдно. И не бях чувал толкова шумни / тропащи / направо ужасно работещи Е60тки дори по автокъщите в горубляне. Не знам на какъв ли език трябва да се обясни, че хубава Е60тка не е 12 хил лв., а че ЛОША Е60 е адски скъпа кола за поддръжка :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 27 Апр 2015, 15:27

трудно може да се намери читава Е60 на над 10г, и под 16-17х лв. просто няма как да стане, както и да го гледате. да не говорим че после над 10х лв не може да и вземете, тя е приключила, остава си за вас или ще се молите на някой да я вземе ;) това са коли които си имат разходи, и колкото повече се целите в евтиното, толкова по-солено ще излезе накрая, ще си я гледате пред блока и ще се снимате с нея за фейса от време на време...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 27 Апр 2015, 17:21

Taruno написа:А ще имаш бездънна яма, в която да губиш пари, и двете изглеждат като боклукци в окаяно състояние.

Вчера правихме малко селски туризъм с жена ми и всяко село е пълно с Е60тки вече направо е абсурдно. И не бях чувал толкова шумни / тропащи / направо ужасно работещи Е60тки дори по автокъщите в горубляне. Не знам на какъв ли език трябва да се обясни, че хубава Е60тка не е 12 хил лв., а че ЛОША Е60 е адски скъпа кола за поддръжка :D

Добре де, искаш да кажеш че ако човека не си вземе за 12 а за 30 примерно , че няма да прави турбина/и,демпфер,торк,свещи,алтернатор(или поне реле регулатор) , верига, скоростна кутия, карета,кардан, диференциал, дюзи, амортисьори,дискове,рейка , тампони , носачи и т.н. ? Най- много да пропусне 1-2 неща от списъка ако е хипер мега гига ултра късметлия.
А и нали затова си купуваме тази толкова калпава технически кола - да я караме през седмицата, за да се строши и да има какво да ремонтираме през уикенда.Да имаш Е60 е като секс , ту си отгоре, ту си отдолу.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 27 Апр 2015, 22:45

shkata написа:
Taruno написа:А ще имаш бездънна яма, в която да губиш пари, и двете изглеждат като боклукци в окаяно състояние.

Добре де, искаш да кажеш че ако човека не си вземе за 12 а за 30 примерно , че няма да прави турбина/и,демпфер,торк,свещи,алтернатор(или поне реле регулатор) , верига, скоростна кутия, карета,кардан, диференциал, дюзи, амортисьори,дискове,рейка , тампони , носачи и т.н. ? Най- много да пропусне 1-2 неща от списъка ако е хипер мега гига ултра късметлия.
А и нали затова си купуваме тази толкова калпава технически кола - да я караме през седмицата, за да се строши и да има какво да ремонтираме през уикенда.Да имаш Е60 е като секс , ту си отгоре, ту си отдолу.

Тоя секс много дебело излиза :shock: :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 27 Апр 2015, 23:02

shkata написа:

Ами колега аз тези неща които си ги изброил 95% от тях съм ги сменил или обслужил така че !!! Сам си направи извода, аз моята примерно няма да я дам за 12 500лв. !!! Сигурно има защо някои коли да са по скъпи от другите !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 27 Апр 2015, 23:39

Ами това имаше предвид и коментиралия.И без това ще се сменят ,защо да не си вземе кола която явно е в състоянието за обявената си цена.
Така или иначе после регулярно ще се поправя това-онова.
Факт е че Е60 е първия БМВ кошник бъкан с модули и електроника,който е от така нареченото ново поколение коли за ''потребителското общество''.Купуваш чисто ново,караш макс 3-5 години според срока и условията на лизинга и...... БМВ не се интересуват от собствениците 2-3-4-та ръка.Важни са им първичните собственици.Аз моето го купих на 6 години като беше,продадох го на почти 10,не съм доволен от рентабилността на колата в годините.разходите на годишна база НЕ оправдават предлаганите от колата качества.Обективно ,тъй като ползвам общо 6 марки коли ,оказва се че азиатските коли са доста по ''на файда'' както се казва.
Но... всеки с мнението си.
Е60 и нагоре /като години на производство/ са модели за хора с портфейли.Както и модели които е добре да можеш да си ги купиш лизингово чисто нови.Политика на фирмата.
Все пак фамилията Клатен не са станали случайно милиардери с тези БМВ-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 28 Апр 2015, 8:51

Еми добре си го казал, самоче маста хора гледат Е60 за 12 хил и не осъзнават, че това им е горна граница и не биха могли да я карат. Отделно, че въобще не съм съгласен с теб за рентабилността - имаме Е60 LCI във фамилията, която се кара вече 6 години и е на 250к+ обслужва се изрядно и не е имала никой от "големите" проблеми, моята дето я откраднаха направих само торк за една година, а съм минал почти 35к, сегашната вече съм на 42к и съм правил един МАП дето сам си го счупих.

В долната граница са коли на много повече км от колкото предполагат купувачите - те гледат колата за 12к на 163к км и си викат "макс 100к да са врътнали" ама всъщност суровата реалност е, че са врътнати над 300 в повечето случаи, и над 500-600к най-трагичните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 28 Апр 2015, 8:54

netmurder написа:
shkata написа:

Ами колега аз тези неща които си ги изброил 95% от тях съм ги сменил или обслужил така че !!! Сам си направи извода, аз моята примерно няма да я дам за 12 500лв. !!! Сигурно има защо някои коли да са по скъпи от другите !!!

Ако не е тайна за колко купи колата си?

Потребител
Аватар
Кара: На дядо си каруцата
Мечтае да кара: щар по щар

Мнение от eee » 28 Апр 2015, 13:03

Може ли някой колега с по-набито око да погледне фугите отпред на капака и отстрани на капака и долната страна на фаровете.Струва ми се,че са малко по-големички от обичайното. Благодаря. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9hnlnf

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 28 Апр 2015, 13:15

eee написа:Може ли някой колега с по-набито око да погледне фугите отпред на капака и отстрани на капака и долната страна на фаровете.Струва ми се,че са малко по-големички от обичайното. Благодаря. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9hnlnf

Може би, когато са сменяли бронята не са я напаснали хубаво и затова се е получило така...
Едит: Като цяло бронята стои по-надолу и от там идва и фугата с капака...
Последна промяна netmurder на 28 Апр 2015, 13:18, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: На дядо си каруцата
Мечтае да кара: щар по щар

Мнение от eee » 28 Апр 2015, 13:16

А на самия капак,където са ребрата?Струва ми се,че и там има по-голяма фуга.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E-60

Мнение от speleo » 28 Апр 2015, 22:43

Проверих за такава тема в форума и нищо не открих
Хора помагайте.Автомобила е Е-60
При силен дъжд когато колата не е в движение влиза вода от предните врати в купето,като мокри мокета и стелките.Направо тече от плафона на вратата.Като отворя вратата също тече.
Какво трябва да сменя за да спре това чудо.
Благодаря предварително.

Хайде аз ли съм първият с такъв проблем
Помогнете
Последна промяна speleo на 03 Май 2015, 22:31, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 29 Апр 2015, 6:42

За да не отварям нова тема, ще ви попитам тук. За да сваля този светлоотразител трябва ли да се сваля задната броня и има ли някаква тънкост?
Capture.PNG

Мерси и поздрави.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61