Монтиране на обикновенна газова на bmw e36 320i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Монтиране на обикновенна газова на bmw e36 320i
Аз наскоро си монтирах сам обикновена газова на м43б16 като до сега не се бях занимавал с това никога и все ходих по майстори с предните ми коли
Беше ми ясно кое как да монтирам за един ден работа е сам си я настроих и всичко ми излезе 150лв. не е гърмяла нито веднъж и с 10лв минавам 80километра което е към 13 литра газ на 100километра като колата се кара предимно студена. Паля на бензин и след 5 секунди обръщам на газ и заминавам
Не знам ако отида на настройка с газ анализатор дали няма да се оптимизира още повече разхода
За газ задължително се слага еднополусни свещи за по-силна искра ! Препоръчвам NGK с номер 3330 около 5лв. е бройката 

[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
- crazyydevill
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Истинска кола
Колеги какъв изпарител сте сложили на 6 цилиндровия мотор? Защото ми казаха че и най обикновен,Турски mimgas може да стане 

Изпарителите са на kw. то ес купуваш си такъв отговарящ на твойте киловати
И самото монтиране на обикновена газ не е нищо сложно 

[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: някво 325
Точно с турския на Mimgas съм аз 

Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
За тия мотори само BRC AT90,монтирал съм такива на M52B25.Маха се филтъра на бензиновите изпарения и изпарителя за намества там.Плочка на МАФ-а,може и без да се дупчи някъде за кихалки,при кадърна настройка колата няма да гърми,но вървежа умира това е положението.
sas_88 написа:За тия мотори само BRC AT90,монтирал съм такива на M52B25.Маха се филтъра на бензиновите изпарения и изпарителя за намества там.Плочка на МАФ-а,може и без да се дупчи някъде за кихалки,при кадърна настройка колата няма да гърми,но вървежа умира това е положението.
Маркучите към тоя филтър за бензинови пари какво ги правим

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Маркучите ги оставяш свободни,нищо лошо няма да стане,спортния филтър е предпоставка за гърмежи и по висок разход.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Хубаво е газта да се прекара през ламбдаконтрол и тогава никакви гърмежи няма , а и дозирането на горивото е по-прецизно т.е. спрямо натоварването на мотора.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
В OLX е пълно с китове на поносими цени
Няма да давам обяви,но сами може да се разровите 4цил е направо грехота да се сложи обикновенна газ при под 500лв за пълни китове и 700-750 за 6цил пълни китове
Кво си слагате бели на главата за един резервоар бензин разлика
После ще има,ама гърми,ама оборотите високи,ама гасне,ама не върви,ама разхода голям и ще почнат да се говорят глупости колко гадни били колите на газ...Разликата се избива за 1 месец,ако караш малко 2... 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Аз пък винаги съм се чудил как другите коли WV,Opel и т.н. си палят на газ зима,лято и нямат проблеми с обикновена газова.. Аз си направих експеримент да запаля на газ (м50б20 с инжекцион ) докато е студена и веднага угасна, а после я запалих пак на газ, когато е загряла напълно и запали без проблем, но след 200-300 м. угасна в движение
а друг път запали и вървеше без да гасне, но оборотите подскачаха, даже се чува и някакво препукване, още малко ще почне да гърми
Защо така се получава и някой имал ли е подобни симптоми 

- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
Jang1r написа:В OLX е пълно с китове на поносими цениНяма да давам обяви,но сами може да се разровите 4цил е направо грехота да се сложи обикновенна газ при под 500лв за пълни китове и 700-750 за 6цил пълни китове
Кво си слагате бели на главата за един резервоар бензин разлика
После ще има,ама гърми,ама оборотите високи,ама гасне,ама не върви,ама разхода голям и ще почнат да се говорят глупости колко гадни били колите на газ...Разликата се избива за 1 месец,ако караш малко 2...

И аз от скоро съм с ГИ /бардолини втора ръка/!!!
Всичко ми излезе около 500лв.
Монтажа го извърших сам и естествено колата си работи перфектно на газ, разликата с бензин е минимална!
Доста пъти мислих за обикновено АГУ на М50, но.......

Малко снимки от монтажа.....
1, 2, 3,
4!
Последна промяна BOOKER на 27 Апр 2015, 20:26, променена общо 1 път
- crazyydevill
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,да се похваля,сложих обикновенна газова на М50Б20,и се започна филма,майстора който я сложи,ми махна въздушния филтър (сложи конусен) на негово място,за да може изпарителя да е по-близо до плочката,всичко ок до тук,върви доста прилично,разхода все още немога да го засеча,но има един много голям проблем,гърми от време на време,и гасне като съм на свободна,и е много кофти на светофар да гръмне и да излезне гофрето в колекторите (нямам кихалки още)..Въпросът ми е какво да правя,сменил съм свещите,проверени са бубините,ходих на газ анализатор,но пак си гърми,и гасне на свободна, в крайна сметка дебитомера замина. 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Ако искаш да си останеш с обикновенното газово , слагаш си ламбдаконтрол на газта и забравяш за гърмежите , но всичко по запалителната сисстема трябва да ти наред. Кихалки не ти ли е сложил газаджията?
- crazyydevill
- кандидат ентусиаст
-
Aми не ми сложи кихалки,а след като сложа симулатора ще спре ли да гасне и да мени оборотите ?
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Симулатора или така наречения емулатор е друго. Аз имам в напредвид да монтираш ламбдаконтрол. Система със стъпков мотор която ти дозира подаваното количество газ към мотора от показанията на ламбда сондата. Освен ламбда контрола е хубаво да сложиш и аванс процесор. Хубаво е и кихалка/и да си сложиш. Явно газаджията ти спада към бомбаджиите.