От кой модел БМВ са ми буталата?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

От кой модел БМВ са ми буталата?

Мнение от butaloto. » 19 Апр 2015, 16:51

Момчета, карам една руска спортистка с БМВ бутала... като ги слагах си избрах първите на които попаднах от първия разчарколасан БМВ мотор. Кажи речи по тези бутала избрах и направих концепцията на целия мотор (по компресационна височина, диаметър и степен на сгъстяване). Хубаво, ама поради детонации едното бутало се счупи между сегментите. Сега обикалям по разни Е36-ци които се разпродават на части, но не мога да си намеря същите като мойте бутала :shock: Фигурират по наименованието М40B18 M.E. Някой може ли да каже от какво БМВ са мойте бутала? П.П. Луничките съм ги дълбал допълнително, фабрично ги няма...
butaloM40.JPG

20150406_201455.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Classic Team

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: От кой модел БМВ са ми буталата?

Мнение от M10 » 19 Апр 2015, 20:15

Ако са 36,65, то са от е30 м40б18.

Потребител
Аватар

Мнение от butaloto. » 21 Апр 2015, 13:58

И така... има частично развитие по моя належащ въпрос. Днес ходих да гледам една Е30-ка комби, тъй като мотора е цял.. записах номера на рамата и се опитах да намеря инфо по нея за мотора. :?: Номера на шасито е WBAAG710X0ED81110 49124159 и това което ми излезе е.. ''You Have Selected: 07/1990 E30 318i Touring M40 Europe Left hand drive Manual'' Но въпроса е дали са буталата М40B18 M.E. с 36,65 компресационна височина и същата камера? Буталата май излизат с номер 11251709973 или 11251709974 . Дали си струва да разглобявам цял мотор и да си загубя ден във въргаляне и гърбене за да открия дали са тези които ми трябват бутала... или може да се подготвя предварително за изненадата с малко инфо?
Classic Team

Потребител
Аватар

Мнение от butaloto. » 21 Апр 2015, 17:51

Има и друго което ме мъчи... как се свалят буталата на здрав бензинов мотор Е30? Собственика е лекар и ми каза "Ако ти трябва нещо, сваляй си го сам". Имам гедоре, хидравличен крик, инструменти и малго технически познания.. но чисто физически ще се справя ли... или ще трябва да се вади целия мотор от коша? И ако Да, има ли някакви тънкости?
Classic Team

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 26 Апр 2015, 20:23

Сваляш от пред каквото ти пречи колектор смукателен изпускателен, ако си по сръчен може с все смукателен и изпускателен да извадиш главата.Там е по лесно.Вдигаш я с крика от една страна слагаш джанта под гумата вдигаш от другата страна и пак така, за да можеш да се навреш под самата кола.Развиваш гайките на тампоните на двигателя, за да можеш леко да го надигнеш на горе в последствие.Развиваш всички болтове на картера с крика хващаш там където е най близката част на ск. кутия с двигателя и го повдигаш, за да можеш да махнеш картера.Като се открехне картера трябва маслената помпа да и развиеш смукателя.От там на татък буталата си излизат на горе.Хамалогия си е, но за около 5-8ч 4-те бутала с биели са вън от коша.По простия начин без да лягаш под колата е да извадиш целия двигател с все ск.кутия за което ще ти трябват много мускули здрав кръст и помощ от публиката.
Изображение

Назад към Основен Форум