Това тракане пък от какво е ????? ПИСНА МИ!!!!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- iavor_Andreev
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: M5 :))))
Това тракане пък от какво е ????? ПИСНА МИ!!!!
Здравейте колеги! 530д 218 коня!
От къде да започна .... По тази кола само дето тапицерията не съм сменил и няма спирка ....
Това стана вчера ... ходих до летището (35 км) от нас .. магистрала ... да съм я намачкал с не повече от 160 км/ч...
Спирам на паркинга и хоп ... еи това тракане .... Маслото е на няма и 2000 км Кастрол едге 10/40 пълна синтетика ...
Двигателя е "нов" блокира стария ... счупи биелен лагер без каквито и да било признаци и... ме остави кажи речи на средата на нищото...
Упорит съм обаче взех и друг блок ... гарнитури помпи тампони на двг... и какво ли още не ... турбо..(ново) завари старото... и т.н ... до сега ми ступи близо 25 к лева тоя кенеф ...
и за капак това... http://youtu.be/feb2pTd0E48
Колата е ремапната в Елит кар Бургас! не я мачкам нито на старт нито парзалки ... настъпвам си я по магистралата ... и то от 100 до 160-180....
Верига не съм сменял на този мотор ... Имам 5 бутала с биели от стария двг които са ок! В случай че е Бутало или болт....
Утре ще ида до един сервиз да я чуе едно Българче(Живея в Гърция) ако я закарам на Гр майстор .. означава да я почупят хептем .... Тея не само че ама Абсолютно нищо не разбират ...ами и ти режат главата от кръста !!!
Да я чуе и да прецени дали е верига обтегачи ... или нещо по сериозно ... и да я товаря на платворма и пак към Бг ( няма да и е за 1-ви път)!!
Писна ми ебаси ....
Ps: Извинявам се че е снимано малко на една страна ... но звука да се чуе !
Забравих да вметна преди 3 дена я пълних с фреон ! на следващия ден имаяше странен шум като от суха помпа на хидравлика .... казаха ми че имало само 200 мл фреон и е възможно да няма масло в компресора и да шуми лагера... На винтила от страната на предното стъкло ... е просълзило .. зеленикава течност....
Тракането върви ръка за ръка с оборотите .... от така така става на тррр днес му долях малко масло ... и спря за момент ... после пак ! като я изфорсирам на място ... почти всеки път спира да трака за около 10-на секунди после пак ....
От къде да започна .... По тази кола само дето тапицерията не съм сменил и няма спирка ....
Това стана вчера ... ходих до летището (35 км) от нас .. магистрала ... да съм я намачкал с не повече от 160 км/ч...
Спирам на паркинга и хоп ... еи това тракане .... Маслото е на няма и 2000 км Кастрол едге 10/40 пълна синтетика ...
Двигателя е "нов" блокира стария ... счупи биелен лагер без каквито и да било признаци и... ме остави кажи речи на средата на нищото...
Упорит съм обаче взех и друг блок ... гарнитури помпи тампони на двг... и какво ли още не ... турбо..(ново) завари старото... и т.н ... до сега ми ступи близо 25 к лева тоя кенеф ...
и за капак това... http://youtu.be/feb2pTd0E48
Колата е ремапната в Елит кар Бургас! не я мачкам нито на старт нито парзалки ... настъпвам си я по магистралата ... и то от 100 до 160-180....
Верига не съм сменял на този мотор ... Имам 5 бутала с биели от стария двг които са ок! В случай че е Бутало или болт....
Утре ще ида до един сервиз да я чуе едно Българче(Живея в Гърция) ако я закарам на Гр майстор .. означава да я почупят хептем .... Тея не само че ама Абсолютно нищо не разбират ...ами и ти режат главата от кръста !!!
Да я чуе и да прецени дали е верига обтегачи ... или нещо по сериозно ... и да я товаря на платворма и пак към Бг ( няма да и е за 1-ви път)!!
Писна ми ебаси ....
Ps: Извинявам се че е снимано малко на една страна ... но звука да се чуе !
Забравих да вметна преди 3 дена я пълних с фреон ! на следващия ден имаяше странен шум като от суха помпа на хидравлика .... казаха ми че имало само 200 мл фреон и е възможно да няма масло в компресора и да шуми лагера... На винтила от страната на предното стъкло ... е просълзило .. зеленикава течност....
Тракането върви ръка за ръка с оборотите .... от така така става на тррр днес му долях малко масло ... и спря за момент ... после пак ! като я изфорсирам на място ... почти всеки път спира да трака за около 10-на секунди после пак ....
Мммм в Русия съм в Русия съм.....
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Това тракане пък от какво е ????? ПИСНА МИ!!!!
Сменил ли си клапана за картерната вентилация?
Маслото 10w40 е крайно неподходящо за двигателя ти..
Може веригата да е разтегната и да трака, може обтегача да не си върши работата като хората.
Диагностика направи при възможност..
Може и биелни лагери да са ти за смяна, но трябва да видиш откъде точно идва звукът (при биелни лагери е логично от към долната част на двг да трака - откъм картера)
Може веригата да е разтегната и да трака, може обтегача да не си върши работата като хората.
Може и биелни лагери да са ти за смяна, но трябва да видиш откъде точно идва звукът (при биелни лагери е логично от към долната част на двг да трака - откъм картера)
- iavor_Andreev
- Потребител
-
datchko написа:Сменил ли си клапана за картерната вентилация?
Утре ще влиза в бокса! Мисля че не е сменян! .... Тракането го чувам от предната част някъде около пистовия ремък отгоре! Като и капнах масло (олятото е от сутринта) Спира да трака... за момент после пак ... да не е маслената помпа? Иначе пробвах върви си не е загубила мощност....
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
iavor_Andreev написа:datchko написа:
Утре ще влиза в бокса! Мисля че не е сменян! .... Тракането го чувам от предната част някъде около пистовия ремък отгоре! Като и капнах масло (олятото е от сутринта) Спира да трака... за момент после пак ... да не е маслената помпа? Иначе пробвах върви си не е загубила мощност....
Чети за клапана (филтъра) и виж до какво може да доведе, ако не работи нормално.
Било е добре при смяната на двигателя да се смени и веригата с всичките части, които вървят с нея.
Иначе маслото го смени при първа възможност, че е твърде гъсто за турбината и т.н.
- iavor_Andreev
- Потребител
-
datchko написа:iavor_Andreev написа:datchko написа:
Чети за клапана (филтъра) и виж до какво може да доведе, ако не работи нормално.
Било е добре при смяната на двигателя да се смени и веригата с всичките части, които вървят с нея.
Иначе маслото го смени при първа възможност, че е твърде гъсто за турбината и т.н.
Ами беше добре ... но при свършен факт ... Ще сменя маслото така ме посаветваха "Майсторите" 10/40 да съм наливал
Чета за този филтър но някак си не ми се струва да е от него ... но ще си проличи!
- Maratilov e34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525i
Колега,провери демпферната шайба да ли не е заминала?
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел
- iavor_Andreev
- Потребител
-
Maratilov e34 написа:Колега,провери демпферната шайба да ли не е заминала?
Не трябва ли да има поне минимални вибрации ако е заминала шаибата?
В купето освем тракане друго няма ... демек ако си усиля музиката даже не се и усеща..... не виждам разлика във вървежа... знам ли и аз ще го погледна!
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
звучи ми като повдигач,опитай първо със смяна на маслото
- iavor_Andreev
- Потребител
-
wladio написа:звучи ми като повдигач,опитай първо със смяна на маслото
5/40 или 0/40 да и сложа !
И на мен на там ми бие ... както работеше сутринта и набих 1 литър .... утихна почна да мърка ... (докато го омотае и свали долу )
после пак почна джангъра....
С това 10/40 има немалка вероятност да сменяш турбина пак. Колегите вече са ти написали, че не е подходящо за този двигател. Сипвай 5/30 или 5/40 и виж тогава как ще е. И как просто така си долял 1 литър, имаше ли нужда, беше ли паднало нивото?
П.С. Има ли промяна в тракането при топъл и студен двигател?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
То продължавай с 10в40 и може и втори двигател да смениш, има си спесификации, защо пък да се следват. За съжаление за самото тропане може да е от много неща, по-добре не форумни гадания, а правилния сервиз.
- iavor_Andreev
- Потребител
-
dimodi написа:С това 10/40 има немалка вероятност да сменяш турбина пак. Колегите вече са ти написали, че не е подходящо за този двигател. Сипвай 5/30 или 5/40 и виж тогава как ще е. И как просто така си долял 1 литър, имаше ли нужда, беше ли паднало нивото?
Да имаше нужда наполовината под макса и долях!
Маслото ще е 1-вото нещо което ще се смени утре!
Ами паля я след 20-30 секунди почва да си трака като загрее една идея става по осезаемо!
- iavor_Andreev
- Потребител
-
Taruno написа:То продължавай с 10в40 и може и втори двигател да смениш, има си спесификации, защо пък да се следват. За съжаление за самото тропане може да е от много неща, по-добре не форумни гадания, а правилния сервиз.
Аз не съм майстор за огромно мое съжаление ! Казах им сложете ми Масло за тази кола! Или Бмв или Кастрол! Понеже била минала определенни км ... и било по добре да е малко по дебело .... Изчетох внимателно темата с маслата! И вече знам какво да сложа... Утре ще знам какво и е ... и дали си заслужава да я правя в Гърция.. ако не платворма и в Бг.....
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
От еоднини знам че в гърция цените са най-малко двойни. Ако не си далеч най-добре платформа.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
10/40 и в бокса не си първия нито последния
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3