автомат на е38?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
автомат на е38?
Интересувам се дали е38 (730i по-точно, ако има значение) са със същите изклецани американски автоматични кутии GM, както е39-ките? 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: автомат на е38?
Със ZF е.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
бензина ZF, дизела GM
то като са с ZF все едно 35-ци, 40-ки не ги чупят, пък 50-ките и те а там цифровото изражение е неприятно.
то като са с ZF все едно 35-ци, 40-ки не ги чупят, пък 50-ките и те а там цифровото изражение е неприятно.

- Mollov
- Мародератор
-
Ae преди фейса 40i и 50i са с 5HP30, която е доста здрава... бая здрава...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Mollov написа:Ae преди фейса 40i и 50i са с 5HP30, която е доста здрава... бая здрава...
аз съм останал с впечатлението че скорости за 50-ка са доволно търсени, и то на четирицифрена сума.

- Mollov
- Мародератор
-
Може да има няква конструктивна особеност, която да я прави по-специална, но си е все 5HP30...
Благодаря ви много за информация. Може ли да се възползвам от темата и да попитам 728 чупи ли скоростите много? (спрял съм се на този двигател твърдо, наясно съм с + и - те на всички двигатели предлагани за модела)
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
mit-kong написа:Благодаря ви много за информация. Може ли да се възползвам от темата и да попитам 728 чупи ли скоростите много? (спрял съм се на този двигател твърдо, наясно съм с + и - те на всички двигатели предлагани за модела)
Няма такова нещо като чупене на скорости, не и ако са обслужвани правилно и не са напъвани като за последно. Хубаво е да кажеш към коя година си се насочил, защото поне на 28-цата се слагат 3 вида автомати

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Bavarcho
- Пантерчо
-
рано или късно дисковете се изхабяват, как и да си я карал. ЗФ-а най-често заминава първо задна.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
На ZF-то не заминава задната заради някакво износване. В някои случаи (колко е често не е ясно) се разпада една гума по периферията на буталото от F-пакета, ако не ме лъже паметта.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
///M Power написа:mit-kong написа:Благодаря ви много за информация. Може ли да се възползвам от темата и да попитам 728 чупи ли скоростите много? (спрял съм се на този двигател твърдо, наясно съм с + и - те на всички двигатели предлагани за модела)
Няма такова нещо като чупене на скорости, не и ако са обслужвани правилно и не са напъвани като за последно. Хубаво е да кажеш към коя година си се насочил, защото поне на 28-цата се слагат 3 вида автомати
Не съм се насочвал към определена година, тъй като не знаех, че има няколко вида автомати. Кажете ми към, кой автомат да се насоча? Също така ако не се лъжа и двигателите са с 1 ванос и с 2? Мисля, че този с 2та е по-добър вариант? Кои от автоматите се предлагат за двигателя с два ваноса?

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
Малко разлики между pre facelift и facelift-a на 728:
Мотор
Единия е с един ванос другия с два,след лифт-а мотора е оптимизирам, повече мощост ниско долу и по-добър разход.
Кутия (автомат)
М52Б28 използва A5S310Z която заключва само на 5-та и теоретично държи до 310 НМ
М52Б28ту използва A5S325Z която заключва на 3,4 и 5-та и теоретично държи до 325 НМ (по нисък разход)
Преди А5S310Z е кутията без стептроник (незнам как се води)
Bavarcho написа:рано или късно дисковете се изхабяват, как и да си я карал. ЗФ-а най-често заминава първо задна.
Рано или късно, така е, върпоса е че това рано е може би към 500 к км. примерно

- Mario Andretti
- Mario Andretti
Супер, най-добрата кутия, на най-добрият избор за мотор от мен. От коя до коя година мога да намеря екземпляри с TU?
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
mit-kong написа:Супер, най-добрата кутия, на най-добрият избор за мотор от мен. От коя до коя година мога да намеря екземпляри с TU?
Все пак проверявай по вин коя е кутията и мотора, че може от първите месеци на лифта да има някои екзепляри с А5S310Z.
пс: Лифта е след октомври 1998 г.
пс: Колкото по късна е годината на производство, толкова повече екстри имат колите серийно.
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Mollov
- Мародератор
-
///M Power написа:Bavarcho написа:рано или късно дисковете се изхабяват, как и да си я карал. ЗФ-а най-често заминава първо задна.
Рано или късно, така е, върпоса е че това рано е може би към 500 к км. примерно
Де да беше толкова много... доста от кутиите губят задната много по-рано...

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2