луфт на кардана

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

луфт на кардана

Мнение от waterboy » 26 Мар 2015, 20:28

Здравейте колеги от известно време имам едно тупкане при спиране потегляне понякога се усеща и вече като съм спрял на светофара и след 2-3 сек се усеща точно удар наподобяващ все 1 имам бутилка вода в багажника и се удря в стените ходих в 2 сервиза и за преглед и дигат ръце сега се връщам от 3ти сервиз в който ми казаха че имам луфт в кардана и най вероятно е от това до тук добре поне ми дадоха насока къде да търся проблема. Като стигнахме до въпроса как се оправя това ми казаха че луфта на кардана не се правел и с това приключи разговора ни.
Четох още теми тук из форума но конкретно решение на проблема не намерих даже колеги са си се примирили и си карат така . Някой от форума на е38 да се е сблъскал с проблема и отстраняването му ? Или да препоръчате сервиз може и на лс където ще мога да отстраня проблема адекватно :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Re: луфт на кардана

Мнение от datchko » 26 Мар 2015, 21:26

Причината може да е и в тампона/тампоните на диференциала.
А относно кардана - има едно кръстато каре, което се сменя, ако се е разбило. За да е точно всичко се сменя и тампона между кардана и скоростната кутия, както и висящия лагер.
Важно е преди да се раздели кардановия вал да се бележи, за да не се разбалансира след това.

Поздрави,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 26 Мар 2015, 23:28

Провери всички тампони,както ти каза колегата.Ако всичко е ОК свали кардана и го отнеси на Симеоновско шосе(на кръстовището с Г.М. Димитров) там сменят карета и шлици,както правят и баланс.
При ускорение има ли вибрации?Малко е странно това тупкане със закъснение :roll:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 28 Мар 2015, 19:05

при ускорение няма вибрации или поне аз не усещам но интересно ми е и на мене не винаги но го прави и като спирам на светофар и след 2 сек същото тупкане все 1 нещо се намества тази седмица ще ходя в друг сервиз и ще пиша какво е развитието

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 28 Мар 2015, 19:57

waterboy написа:при ускорение няма вибрации или поне аз не усещам но интересно ми е и на мене не винаги но го прави и като спирам на светофар и след 2 сек същото тупкане все 1 нещо се намества тази седмица ще ходя в друг сервиз и ще пиша какво е развитието

Да не говориш за това http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=123&t=383318&p=4005544#p4005544 ... бях пуснал тема, след което вече спря да се чува (нищо не съм бутал)...а решението , което изнамерих е това http://www.bimmerboard.com/forums/posts/110831... При мен не се чува вече или поне не чува както беше и заради това не съм правил нищо :) Дано да съм бил полезен :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 22 Апр 2015, 10:42

малко развитие стигнахме до полуоска дали колеги знаете от 725тдс 728 730 740 са еднакви полуоските? Или да търся само 735

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 25 Апр 2015, 2:20

Ако тупка при спряла кола, не е кардан, а филтъра на парите от резервоара за бензин. На времето моята кола ме разби - стоя на светофар (спрял), и все едно някой рита колата отдолу, такъв звук. Като се задръсти въпросният филтър, прави вакуум, свива резервоара, и в един момент клапанът на капачката на резервоара отваря, резервоарът поема въздух и се чува удар като от ритнат варел. Намира се под задния ляв подкалник, представлява пластмасов цилиндър с обем около 1литър, не се регенерира, а се сменя. Май бях пуснал тема преди 3-4 години по въпроса...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 26 Апр 2015, 21:25

Тази седмица ще сменям полуоската понеже е за смяна така и така и ще погледнем и въпросният филтър

Назад към Е38