ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Колеги прави ми впечатление ,че от седмица някъде колата ми увлича при по остри завой . Завивам на ляво по-остро и когато трябва да изправя направо усещам напрежение във волана ? Усещам го сякаш колелото ляга на една страна
Смисъл при завой долната част на гумата хлътва ,а долната излиза ...... така го усещам дали е така не знам
От какво може да се дължи това нещо ? Заминал горен тампон на стержана ? Всичко е сменено по предницата без тампони на стабилизиращата щанга все още .

От какво може да се дължи това нещо ? Заминал горен тампон на стержана ? Всичко е сменено по предницата без тампони на стабилизиращата щанга все още .

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
M-coupe написа:Колеги, възможно ли е веригата да трака доста по-силно при загрял двигател, отколкото при студен? Или проблема е друг
ПП: при студен двигател почти не се чува (само 2000-3000об и то слабо)
Мнението ми естествено остана последно за страницата и едва ли някой ще го види...

..Bayerische Motoren Werke..

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колеги имаше едно хубаво ръководство за дублиране на стоп светлини при е36 на сайтана beemasport ... ама сайта вече не съществува. Дали някой има идея от къде мога пак да го намеря?
https://www.youtube.com/watch?v=R8qd1HQ7gMg
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
host написа:Колеги имаше едно хубаво ръководство за дублиране на стоп светлини при е36 на сайтана beemasport ... ама сайта вече не съществува. Дали някой има идея от къде мога пак да го намеря?
Виж тук
http://www.bimmerfest.com/forums/archive/index.php/t-174033.html
иииии
http://www.docstoc.com/docs/71120150/Installation-of-the-E36-brake-lights-module
Успех

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
SH3M37A написа:Колеги прави ми впечатление ,че от седмица някъде колата ми увлича при по остри завой . Завивам на ляво по-остро и когато трябва да изправя направо усещам напрежение във волана ? Усещам го сякаш колелото ляга на една странаСмисъл при завой долната част на гумата хлътва ,а долната излиза ...... така го усещам дали е така не знам
Днес отново ... на десен завой с около 30-40 км/ч едвам изправих волана

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- 320ka varna
- Потребител
-
шарнир имаш за смяна 

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Re: Филтър на климатика на Compact
Здравейте, искам да сменя филтъра на климатика на компакта, 94-та. Тук попаднах на едно клипче в тубата за смяна на филтъра на Е36. Понеже оставам с впечатлението, че има разлика между филтъра на Е36 и компакта въпросът ми е за компакта процедурата като на клипчето ли е https://www.youtube.com/watch?v=yilw9WkBmzI
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
Vasko_G написа:Здравейте, искам да сменя филтъра на климатика на компакта, 94-та. Тук попаднах на едно клипче в тубата за смяна на филтъра на Е36. Понеже оставам с впечатлението, че има разлика между филтъра на Е36 и компакта въпросът ми е за компакта процедурата като на клипчето ли е https://www.youtube.com/watch?v=yilw9WkBmzI
При компакт , махаш решетката под чистачките и има една метална планка с 2 винта от двете страни, махаш и нея и вече ще имаш достъп. 2 филтъра са ! Успех!
- ssttuunnii
- Потребител
-
Може ли някой да даде линк за подмяна на масло на автоматична скоростна кутия. Става въпрос за 318и. Колата е 96 година и отдолу на картера на маслото пише само декстрон 3? Къде точно пише модела на скоростната кутия и прочие?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Deyan Velev написа:Vasko_G написа:Здравейте, искам да сменя филтъра на климатика на компакта, 94-та. Тук попаднах на едно клипче в тубата за смяна на филтъра на Е36. Понеже оставам с впечатлението, че има разлика между филтъра на Е36 и компакта въпросът ми е за компакта процедурата като на клипчето ли е https://www.youtube.com/watch?v=yilw9WkBmzI
При компакт , махаш решетката под чистачките и има една метална планка с 2 винта от двете страни, махаш и нея и вече ще имаш достъп. 2 филтъра са ! Успех!
Винтовете са три

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Deyan Velev написа:Vasko_G написа:Здравейте, искам да сменя филтъра на климатика на компакта, 94-та. Тук попаднах на едно клипче в тубата за смяна на филтъра на Е36. Понеже оставам с впечатлението, че има разлика между филтъра на Е36 и компакта въпросът ми е за компакта процедурата като на клипчето ли е https://www.youtube.com/watch?v=yilw9WkBmzI
Винтовете са три
Възможно е , забравил съм

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
320ka varna написа:шарнир имаш за смяна
Подменено е цялото окачване преди има няма месец ,колкото и зле да са пътищата тук са малко по добре от България . Не ми пречи и да заобикалям по по хубавите ,както и правя . Така че той отпада

Колеги :
SH3M37A написа:SH3M37A написа:Колеги прави ми впечатление ,че от седмица някъде колата ми увлича при по остри завой . Завивам на ляво по-остро и когато трябва да изправя направо усещам напрежение във волана ? Усещам го сякаш колелото ляга на една странаСмисъл при завой долната част на гумата хлътва ,а долната излиза ...... така го усещам дали е така не знам
Днес отново ... на десен завой с около 30-40 км/ч едвам изправих волана... някой имал ли е подобен проблем ? Има масло в рейката всичко си е ток и жица . Но волана понякога засича вместо да се върне сам ?

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Здравейте колеги, някой може ли да ми каже някакъв номер на каре кръстачка на кардана или размерите му? (това което е към дифа) 

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
aliays написа:Здравейте колеги, някой може ли да ми каже някакъв номер на каре кръстачка на кардана или размерите му? (това което е към дифа)
Колега и аз питах предната страница няколко пъти ама уви никой не казава тайна е

Сигурен ли си ,че не е гуменото каре отпред между кардана и скоростната ?

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Напълно, има луфт гадното каренце, и не излиза като резервна част никъде из програмите, трябва да го сваля и по размер ще намеря предполагам ама ми се ще да си го купя предварително....