какво да се прави след ПТП
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Hussyi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320D F31
какво да се прави след ПТП
Здревейте, спешно се нуждая от помощ преди 20 дена блъснах колата само предната част въздъшните възглавници се отвориха на таблото и волана, двигателя угасна аварийно по двигателя няма нищо спука се само радиотарите до сега поправих всичко по предницата с нови но днес рекох да опитам да запаля не ще прави нещо цък цък и край 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: какво да се прави след ПТП
По принцип в белите държави след такова ПТП колата се кара на автоморга,но ти може да пробваш да заредиш акумулатора 

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Направи й диагностика колега и ще разбереш!
- baraccuda
- Потребител
-
- Кара: BMW M6 Cabrio, E60 525d
Пиропатрона отзад на плюсовата клема е гръмнал и е прекъснал тока към стартера. Просто вкарай металната част на пиропатрона с клещи и ще запали !
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Нямаше ли един ключ/суич, който изключва гориво-подаването при удар?
ПП Бяла държава.. В белите държави вече е90-тки рядко се виждат
ПП Бяла държава.. В белите държави вече е90-тки рядко се виждат

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Bexim написа:Нямаше ли един ключ/суич, който изключва гориво-подаването при удар?
ПП Бяла държава.. В белите държави вече е90-тки рядко се виждат![]()
На повечето коли има и е :
А)Под седалката на шофьора
Б) В двигателния отсек
и представлява един голям, червен бутон...аз подозирам, че точно това е проблема.
- Atsalov
- Ацалов
-
Ти хубаво подозираш,но това не е пежо нито алфа. Няма такъв БУТОН.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Atsalov написа:Ти хубаво подозираш,но това не е пежо нито алфа. Няма такъв БУТОН.
OK, само не разбирам защо с тоя тон го казваш....не можеш ли, като нормален човек, да напишеш "При БМВ тази система е реализирана по друг начин"?
Написах го, защото съм имал подобен проблем, с непалеща след удар кола и се оказа точно това...
Или все едно тоя бутон е някаква проказа, типична за Лади и Москвичи....
- Atsalov
- Ацалов
-
Колега,ако се чувстваш обиден,омерзен или огорчен то не е от моето изказване, а от некомпетентноста ти. Защото след изказване на мнение като твоето някой ще тръгне да го търси и загуби така или иначе ценно време за нашите географски ширини.
Не мога да угодя на всеки характер или прищявки. Повече не "цапай "темата а ми пиши на лично ако имаш някакъв проблем.
Не мога да угодя на всеки характер или прищявки. Повече не "цапай "темата а ми пиши на лично ако имаш някакъв проблем.
Колегите са го казали. Има пиропатрон, който спира тоците на цялата кола. Намира се в багажника при акумолатора. Според мене е хубаво да се замени с нов, но не знам дали има такава опция.
- Hussyi
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен точно пиропатрона се оказа, свързах го и след 20 дена пауза двигателя запали на 10та секунда. Да някои казват за автоморга но от там не дават пари като за бели хора предложиха ми скромните 3500лв за кола струваща 13 000 а на мен след поправката калкулирах точно 3600 лв съм изразходил за въстоновяване значи щяха да я купят за 3500лв ще намерят друга такава ще комбинират частите за общо разходи около 5000лв А после ще я продават за над 10 000 лв ето, че на моя гръб щяха да печелят 5000лв 
wmalevski написа:
Колегите са го казали. Има пиропатрон, който спира тоците на цялата кола. Намира се в багажника при акумолатора. Според мене е хубаво да се замени с нов, но не знам дали има такава опция.
Ако се сменя как става това гледам, че не е на букса а този пиропатрон е къпсулован за кабела
Не целия ток прекъсва, защото всичкото останало в купето осветлението си го има даже и фаровете и стоповете светят. Пиропатроника прекъсва само на този на която ампеража е голям отиваща до клеймата за подаване на ток при двигателя и от там към сартера аз точно по тази логика открих проблема като включих зарядното да заредя акумулатора просто не зареждаще от там и си казах има някаква защита на този кабел

wmalevski написа:
Ако се сменя как става това гледам, че не е на букса а този пиропатрон е къпсулован за кабела
Не целия ток прекъсва, защото всичкото останало в купето осветлението си го има даже и фаровете и стоповете светят. Пиропатроника прекъсва само на този на която ампеража е голям отиваща до клеймата за подаване на ток при двигателя и от там към сартера аз точно по тази логика открих проблема като включих зарядното да заредя акумулатора просто не зареждаще от там и си казах има някаква защита на този кабел
- Hussyi
- кандидат ентусиаст
-
Понеже ще вземам друг пиропатрон от части втора ръка как да разбера дали новия пиропатрон не е изгърмял по какво ще се личи, щото на моя стария като го намушнах на мястото не мога да разпозная дали е здрава или не
12 мнения
• Страница 1 от 1