Смяна тампони преден носач

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Смяна тампони преден носач

Мнение от vichkata » 18 Фев 2011, 16:13

Zagy написа:Сложи полиуретанови тампони.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 18 Фев 2011, 16:46

ивчо3 написа: Като искаш пробвай както са ти казали от сервиза, така за малко пари ще имаш М-ков тампон с изместен център :mhihi: .

:mhihi:
Колега , мани ги тия пишман майстори с техните щуротии за обръщане на тампони ..... Ако искаш здрав и хубав тампон , вземи си плътни тампони (т.н. М-кови) , пък било то с нормален или с изместен център ... Цената им е по -височка от цената на стандартен тампон , ама ще изкарат в пъти повече отколкото обикновения тампон .... М/у другото , ползвай търсачката , този проблем е коментиран доста ... , коментари като моя и като на колегите до сега , можеш да намериш в доста теми !

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 19 Фев 2011, 16:50

Хм и аз се чудя как пък ги сменихте на място. Айде при свалянето се късат и после малко с флекса да одрежа втулката и излезна ама после поставянето е друга работа. Потих се сигурно 2ч с единия тампон е влиза до някъде и спира, с чук го налагах кво ли не правих не става и не става.
Накрая след толкова пот, :ranting: и вече уморен, се ядосах свалих го носача за по малко от 10мин и си монтирах новия тампон към носача на пресичката за 2 минутки, като масло влезна. Трябва да сте бая ячки в ръцете да го сложите на ръка тоя новия тампон особено ако е от плътните.
Тъкмо като свалите носача ще можете да огледате състоянието на шарнирите.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Потребител
Аватар

Мнение от mafiqta1 » 21 Фев 2011, 22:26

не е нужно да се сваля носача но е много занимавка стават от е30 и няма да имаш ядове

Потребител
Аватар

Мнение от barmano3 » 16 Фев 2013, 18:16

къде да си купя тампони

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 17 Фев 2013, 22:46

Във всяка аптека има, както и в по-големите супермаркети.

Изръчка тема от преди 2 години и то с ебати въпроса... :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 18 Фев 2013, 1:18

CTORH написа:Във всяка аптека има, както и в по-големите супермаркети.

Изръчка тема от преди 2 години и то с ебати въпроса... :banghead:

Еми като се има предвид , че му е първи коментар и че 100% не е прочел условията на форума , то това си е съвсем нормален (за него) въпрос ..... Иначе ние с тебе може да си се дразниме колкото си искаме , човека "пада" във форума и си пита .... :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60-525, Е46 н46б18А

Мнение от riks » 18 Фев 2013, 23:59

Здравейте, точно навреме я изровихте тази тема защото тампоните ми са пак за смяна след 37000км. Не знам много ли са или малко като км, но когато ги смених преди две години купих някакви за по десетина лева и си ги смених без да свалям носача и от тогава колата сякаш взе по меко да вози. Сега (да се стопли времето) мисля да слагам полиуретанови дано изкарат повече :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS

Мнение от Dundiu » 19 Фев 2013, 9:22

Преди три (3) дена сложих полиуретанови, би трябвало да държат много повече, то става все едно си го бетонирал :mhihi: . Само посоката на тампона да не объркате, че е от две части и трябва да се вкара от правилната страна на желязото. Иначе става и без сваляне на носача, само малко повечко нерви трябват :) .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 19 Фев 2013, 17:49

Слагайте полиуретанови.За няма и 30мин се слагат без да се смъква носача,ако имате канал и гумата не се сваля.Бетон са,нямат грешка според мен. :bowdown:
Като че ли малко по-твърдо вози,но си е супер според мен.

П.С Имам чисто нови от Дару и пак предпочетох полиуретан,ако на някой му трябват оригинални да пише!
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kikianev » 27 Фев 2013, 11:18

аз мойте ги сменявах кото свалих носачите после с флекса срязах втулките ,самите тампони ги избих с една тръба която е с диаметър малко по малка от тампона а новите тампони -боге плътни копувани от форума -ги набих със същата тръба на менгемето :bchug:
BMW не е страст , BMW е диагноза !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 16 Апр 2015, 15:09

На мен преден десен ми е за смяна и не знам трябва ли на другото колело да сменям? А след смяна на носач(носачи) трябва ли да се ходи на реглаж?
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 23 Апр 2015, 5:19

abracadabra написа:На мен преден десен ми е за смяна и не знам трябва ли на другото колело да сменям? А след смяна на носач(носачи) трябва ли да се ходи на реглаж?

Аз когато смених моите двата предните ходих да проверят дали е мръднала предницата - не беше :) Но това беше при мен !

Иначе как се случи при мен :D И аз ентусиаст неделя хубаво време и аз съм човека :D

Изрязах го с флекса падна и а да сложа новия ку*ец не влиза и не влиза :mhihi: че плюмки ,че грез , че вазелин и майни и нище и нище .... свалих носача едно трупче на земята и сандвич :
трупче тампон носач + екстра човек с 10-15 кг чук :mhihi: с два удара по гнездото на средния шарнир ( там където има място за блъскане по носача ) и си влезе кат х** в пу*ка !
Играх си с 1-вия около 2 часа докато намеря начин :)
2-рия за няма и 30 мин го очатках и ся няма грижи :)

Чакам да се размекнат ида бодна плътните :)

П.с. Купих ги с основата 7 евро без 12 със :mhihi:
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 23 Апр 2015, 11:55

Колега сложи си платни тампони с изместен център, като на М-power аз съм с такива и ве4е 3 години не са мръднали.
поздрави
Няма начин да няма начин

Предишна

Назад към E36