някои полицаи са пичове...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: някои полицаи са пичове...
Това хич не е за хвалене, нито за теб, нито за полицаите, така ,ако продължаваме в тая държава годишно ще си попълваме 1000човека фира и толкозИво написа:Няма да разказвам много. Просто на прибиране от Монтана ме спряха два пъти. Веднъж със 107км при ограничение 50км. и без колан и хората бяха читави и ме пуснаха, за което им правя едно голямо евала! Следващите ме пуснаха пак при ограничение 50км, но радара отчете, че съм минал със 167 и там книжката вече отлиташе сериозно, пак без колан. Извиних се и помолих хората да не ми пишат акт, без да давам пари и нищо. Казаха ми тръгвай и внимавай какви ги вършиш. Малко повече респект към полицаите, сериозна част от тях са наистина точни хора!

- C_a_s_i_n_O
- Потребител
-
MaXimal написа:Offtopic:
Все още ли има хора които си мислят, че номерът има значение...
Offtopic: Ами ако те спрат с някоя 10-15 годишна колица, аномерът ти е примерно 1010, логично е да си помислят, че едва ли си гъзар, но може да имаш дебели връзки в полицията

Не е важно колко вдигаш, а за колко!!!
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
МАЧКАТОР написа:Това хич не е за хвалене, нито за теб, нито за полицаите, така ,ако продължаваме в тая държава годишно ще си попълваме 1000човека фира и толкозИво написа:Няма да разказвам много. Просто на прибиране от Монтана ме спряха два пъти. Веднъж със 107км при ограничение 50км. и без колан и хората бяха читави и ме пуснаха, за което им правя едно голямо евала! Следващите ме пуснаха пак при ограничение 50км, но радара отчете, че съм минал със 167 и там книжката вече отлиташе сериозно, пак без колан. Извиних се и помолих хората да не ми пишат акт, без да давам пари и нищо. Казаха ми тръгвай и внимавай какви ги вършиш. Малко повече респект към полицаите, сериозна част от тях са наистина точни хора!Що за пич е човек, който не спазва правилата за движение, и човек ,затварящ си очите за това
После пак ще цъкате с език пред телевизора, показващ поредната касапница по пътя с дузина трупове и смачкани ламарини
Поемам отговорност за всики катастрофи в страната. Вие съм сигурен, че не превишавате скоростта никога и спазвате всики правила съвсем чинно. По магистралата съм убеден, че не вдигате повече от 130км/ч. Не съм идиот, за да ми се карате имам глава на раменете и смея да твърдя, че е пълна.

Ченгелите са много зле.
Когато трябва да глобяват - не го правят.
Когато трябва да направят само забележка - пишат актове.
Никога не са там, където трябва.
Винаги са там, дето ще изкарат някой лев.
Хора мрат по пътищата, на тях не им дреме, важното е 'заработката', 'надника', 'почерпката, 'бакшиша', който ще изкарат, защо иначе са излезли да 'работят'.
Няма нужда да се хвалим как сме минали метър.
Няма нужда и да се хвалим, как сме почерпили.
Истината е, че не може да се разчита на ченгелите, трябва сами да се оправяме, т.е. да променим манталитета си и да мислим и за другите на пътя.
Амин.
Когато трябва да глобяват - не го правят.
Когато трябва да направят само забележка - пишат актове.
Никога не са там, където трябва.
Винаги са там, дето ще изкарат някой лев.
Хора мрат по пътищата, на тях не им дреме, важното е 'заработката', 'надника', 'почерпката, 'бакшиша', който ще изкарат, защо иначе са излезли да 'работят'.
Няма нужда да се хвалим как сме минали метър.
Няма нужда и да се хвалим, как сме почерпили.
Истината е, че не може да се разчита на ченгелите, трябва сами да се оправяме, т.е. да променим манталитета си и да мислим и за другите на пътя.
Амин.

fANTONa написа:то заради такива полицай е на такова дередже движението по пътищата ... да ти шибнат една глоба 500лв + отнемане на книжка 6 месеца + 1 месец затвор , да видим после ще правиш ли така ( тва е пример какво горе-долу биха ти направили в Германия)
нищо лично ... но не знам какво му е евалата на тва ... щото другия път ще мине некой некадърен шофиор с 170 ще отнесе 2-3 коли за барабар с шофиорите и после въри питай що е карал с толкова - ЩОТО МУ ПОЗВОЛЯВАТ
не дай си боже да те хванат пиян ... веднуж ще се оттървеш с серизна глоба и загуба на книжка за малко, обаче втори път хванат ли те - 6 години затвор ...
Е това е малко пресилено за затвора, ама иначе е прав пича.
sieg написа:Аз ще задам обратно въпроса - Кога полицаите НЕ СА пичове?
1. Когато те пуснат без нищо - както е ясно от темат, са пичове.
2. Когато се измъкнеш с 10-20-30 лв от сериозно нарушение - пак ОПРЕДЕЛЕНО са пичове, щото ти вършат услуга!
3. Когато ти пляснат акта, както що си требе, отново са пичове, защото така трябва да бъде, за да се научим.
И на мен ми се е случвало де ме "клатят", но сам си бях виновен. Повечето пъти ме пускат без проблеми, ама дето каза колегата, май не са много документално изрядните шофъори... това обяснява някои неща.

Преди няколко дни ми се наложи да скокна до Созопол (От София). Дистинацията е взех за 3 часа и 20 мин.
Да Полицаите са пичове, не ме видя нито един.
Тъпото е че се чувствам гузно. Искам да спазвам правилата и ги спазвам, но като ти се наложи и е спешно, какво правим. В правилника няма точка "при спешни случаи".
Да Полицаите са пичове, не ме видя нито един.
Тъпото е че се чувствам гузно. Искам да спазвам правилата и ги спазвам, но като ти се наложи и е спешно, какво правим. В правилника няма точка "при спешни случаи".
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
G-force написа:Да живеят гражданите нарушаващи законите, пешеходците да му мислят че вече със 160 се минава там дето трябва се минава с 50, извиняваме се и всичко е ок, аре пак...
1вата история, която откровенно не ми харесва накъде бие
Пък тея "печени" полицаи... просто без думи
Беше извън града, знака не го видях, а полицаите се бяха скрили зад едно дърво из полето. Не мисли, че е някъде в града

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
снощи и аз имах вземане даване с чичковците....след взимане на завой с вратите....ме спират.....няма добър вечер няма представяне....ами-за Шумахер ли се мислиш.....стана ми ясно че ще има игра....взеха ми документите и видяха че имам Акт който изтичаше същия ден....вика са ще го удължиме и се хили...викам му кво от това,той започва да се опитва да ме плаши-ще ти вземат точки(като видя че с точките не ме плаши),ще ти вземат книжката(пак му се хиля и го чакам да пише другия АКТ)..по едно време ме пита защо ми е толкова смешно....аз само се изхилих отнова.....отидоха си при джипката и започнаха да имитират дейснот....аз пък започнах да въртя тел да видя къде са едни приятели.....единия от тях видя и идва и ме пита....ти жокер ли използваш...отново се изхилих и той се запъти кум колегите си ...след 5 сек ме викат и ме питат що днес не съм си взел контролния талон.....естествено имах отговор и за това-как защо днес беше събота КАТ не работи.....по-мрънкаха малко и викат айде бегай

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
///M Power написа:снощи и аз имах вземане даване с чичковците....след взимане на завой с вратите....ме спират.....няма добър вечер няма представяне....ами-за Шумахер ли се мислиш.....стана ми ясно че ще има игра....взеха ми документите и видяха че имам Акт който изтичаше същия ден....вика са ще го удължиме и се хили...викам му кво от това,той започва да се опитва да ме плаши-ще ти вземат точки(като видя че с точките не ме плаши),ще ти вземат книжката(пак му се хиля и го чакам да пише другия АКТ)..по едно време ме пита защо ми е толкова смешно....аз само се изхилих отнова.....отидоха си при джипката и започнаха да имитират дейснот....аз пък започнах да въртя тел да видя къде са едни приятели.....единия от тях видя и идва и ме пита....ти жокер ли използваш...отново се изхилих и той се запъти кум колегите си ...след 5 сек ме викат и ме питат що днес не съм си взел контролния талон.....естествено имах отговор и за това-как защо днес беше събота КАТ не работи.....по-мрънкаха малко и викат айде бегай![]()
Пак ли бе келеме

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
SummonedToDIe написа:///M Power написа:снощи и аз имах вземане даване с чичковците....след взимане на завой с вратите....ме спират.....няма добър вечер няма представяне....ами-за Шумахер ли се мислиш.....стана ми ясно че ще има игра....взеха ми документите и видяха че имам Акт който изтичаше същия ден....вика са ще го удължиме и се хили...викам му кво от това,той започва да се опитва да ме плаши-ще ти вземат точки(като видя че с точките не ме плаши),ще ти вземат книжката(пак му се хиля и го чакам да пише другия АКТ)..по едно време ме пита защо ми е толкова смешно....аз само се изхилих отнова.....отидоха си при джипката и започнаха да имитират дейснот....аз пък започнах да въртя тел да видя къде са едни приятели.....единия от тях видя и идва и ме пита....ти жокер ли използваш...отново се изхилих и той се запъти кум колегите си ...след 5 сек ме викат и ме питат що днес не съм си взел контролния талон.....естествено имах отговор и за това-как защо днес беше събота КАТ не работи.....по-мрънкаха малко и викат айде бегай![]()
Пак ли бе келеме
даже беше и на почти същото място

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Да,не спазвам ограниченията, позволявам си на ограничение 60 да карам с 80, на магистралата много рядко карам с над 150, обикновенно карам със 140км.Имам 29точки в талона ,което показва ,че и аз съм човек и греша, това е нормално.Иво написа:Поемам отговорност за всики катастрофи в страната. Вие съм сигурен, че не превишавате скоростта никога и спазвате всики правила съвсем чинно. По магистралата съм убеден, че не вдигате повече от 130км/ч. Не съм идиот, за да ми се карате имам глава на раменете и смея да твърдя, че е пълна.
това с поемането на отговорността го преглъщам, защото си е заяждане

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
МАЧКАТОР написа:Да,не спазвам ограниченията, позволявам си на ограничение 60 да карам с 80, на магистралата много рядко карам с над 150, обикновенно карам със 140км.Имам 29точки в талона ,което показва ,че и аз съм човек и греша, това е нормално.
това с поемането на отговорността го преглъщам, защото си е заяждане![]()
Просто ми стана криво от самата тема, тука четат и пишат доста млади водачи,които само чакат някой от нас да им покаже ,че неправилното е правилно и както сам се досещате
дисциплина по пътищата НЯМА
Катастрофите са по-зверски от всякога, възрастовата граница е паднала драстично на ранени и жертви
не заради вас и мен, а заради полицаи ,които си затварят очите навсякъде и за всичко, когато една нация няма респект от закона тя е неконтролируема, а точно органите на реда трябва да го прилагат тоя закон,а не да рекетират постоянно и оставят безнаказани нарушителите
![]()
Защото 50-100лева за грубо нарушение се забравят за два ена, а 6-месечната, или едногодишната липса на книжка лекува повече от парите
Евала човеко!
Това се опитвах да му обясня, ама не и не, той бил човек и правел грешки! А и мнение имал!
Да караш без колан не е противозаконно, ако си на друго мнение

Като си на друго мнение, спазвай закона, пък си бъди на другото мнение, ако не ти харесва толкова, направи нещо да промениш закона - в демократична държава живеем, има си механизми за това.
Но преди това, ако искаш, се опитай да убедиш членовете на този клуб, като представителна извадка на шофьорите, в правилността на мнението си.
Но като напишеш тук, че не ти бил удобен колана и как полицаите те пуснали, и го прочетат 20 млади шофьора и те ще решат че не им е удобен и ще ги пуснат полицаите.
Да, ама не - преди да ги спрат полицаите липсата на колан може и да е фатална.
Ето статистиката от днес:
Двама души са загинали, а 27 са ранени, като трима от тях са с опасност за живота, при 17 катастрофи в страната през последното денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са станали едно тежко- и 53 леки пътни произшествия. Ранен е един човек.
Ако беше спукал предна гума със 167 км/ч без колан, тя щеше да изглежда така:
Двама/трима души са загинали, а 27/8 са ранени, като трима/четирима от тях са с опасност за живота, при 18 катастрофи в страната през последното денонощие.
Второто число го сложих по желание - избери си което искаш - не важи конкретно за Иво, а за всички, които си мислят, че на тях няма да им се случи.
Да караш без колан със скорост над 50 км/ч е безумие, което струва скъпо, замислете се!
ПС: Надявам се да не изтриеш отново темата след мнението ми.
Touring & windsurf club
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4