някои полицаи са пичове...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: някои полицаи са пичове...

Мнение от МАЧКАТОР » 18 Ное 2006, 11:25

Иво написа:Няма да разказвам много. Просто на прибиране от Монтана ме спряха два пъти. Веднъж със 107км при ограничение 50км. и без колан и хората бяха читави и ме пуснаха, за което им правя едно голямо евала! Следващите ме пуснаха пак при ограничение 50км, но радара отчете, че съм минал със 167 и там книжката вече отлиташе сериозно, пак без колан. Извиних се и помолих хората да не ми пишат акт, без да давам пари и нищо. Казаха ми тръгвай и внимавай какви ги вършиш. Малко повече респект към полицаите, сериозна част от тях са наистина точни хора! :idea:
Това хич не е за хвалене, нито за теб, нито за полицаите, така ,ако продължаваме в тая държава годишно ще си попълваме 1000човека фира и толкоз :idea: Що за пич е човек, който не спазва правилата за движение, и човек ,затварящ си очите за това :roll: После пак ще цъкате с език пред телевизора, показващ поредната касапница по пътя с дузина трупове и смачкани ламарини :!:

Потребител
Аватар

Мнение от C_a_s_i_n_O » 18 Ное 2006, 11:45

MaXimal написа:Offtopic:

Все още ли има хора които си мислят, че номерът има значение...

Offtopic: Ами ако те спрат с някоя 10-15 годишна колица, аномерът ти е примерно 1010, логично е да си помислят, че едва ли си гъзар, но може да имаш дебели връзки в полицията :dunno:
Изображение
Не е важно колко вдигаш, а за колко!!!

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 18 Ное 2006, 20:34

МАЧКАТОР написа:
Иво написа:Няма да разказвам много. Просто на прибиране от Монтана ме спряха два пъти. Веднъж със 107км при ограничение 50км. и без колан и хората бяха читави и ме пуснаха, за което им правя едно голямо евала! Следващите ме пуснаха пак при ограничение 50км, но радара отчете, че съм минал със 167 и там книжката вече отлиташе сериозно, пак без колан. Извиних се и помолих хората да не ми пишат акт, без да давам пари и нищо. Казаха ми тръгвай и внимавай какви ги вършиш. Малко повече респект към полицаите, сериозна част от тях са наистина точни хора! :idea:
Това хич не е за хвалене, нито за теб, нито за полицаите, така ,ако продължаваме в тая държава годишно ще си попълваме 1000човека фира и толкоз :idea: Що за пич е човек, който не спазва правилата за движение, и човек ,затварящ си очите за това :roll: После пак ще цъкате с език пред телевизора, показващ поредната касапница по пътя с дузина трупове и смачкани ламарини :!:

Поемам отговорност за всики катастрофи в страната. Вие съм сигурен, че не превишавате скоростта никога и спазвате всики правила съвсем чинно. По магистралата съм убеден, че не вдигате повече от 130км/ч. Не съм идиот, за да ми се карате имам глава на раменете и смея да твърдя, че е пълна.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Nitronic » 18 Ное 2006, 20:40

Ченгелите са много зле.
Когато трябва да глобяват - не го правят.
Когато трябва да направят само забележка - пишат актове.
Никога не са там, където трябва.
Винаги са там, дето ще изкарат някой лев.
Хора мрат по пътищата, на тях не им дреме, важното е 'заработката', 'надника', 'почерпката, 'бакшиша', който ще изкарат, защо иначе са излезли да 'работят'.
Няма нужда да се хвалим как сме минали метър.
Няма нужда и да се хвалим, как сме почерпили.
Истината е, че не може да се разчита на ченгелите, трябва сами да се оправяме, т.е. да променим манталитета си и да мислим и за другите на пътя.
Амин. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Nitronic » 18 Ное 2006, 20:49

fANTONa написа:то заради такива полицай е на такова дередже движението по пътищата ... да ти шибнат една глоба 500лв + отнемане на книжка 6 месеца + 1 месец затвор , да видим после ще правиш ли така ( тва е пример какво горе-долу биха ти направили в Германия)
нищо лично ... но не знам какво му е евалата на тва ... щото другия път ще мине некой некадърен шофиор с 170 ще отнесе 2-3 коли за барабар с шофиорите и после въри питай що е карал с толкова - ЩОТО МУ ПОЗВОЛЯВАТ

не дай си боже да те хванат пиян ... веднуж ще се оттървеш с серизна глоба и загуба на книжка за малко, обаче втори път хванат ли те - 6 години затвор ...

Е това е малко пресилено за затвора, ама иначе е прав пича.

Потребител
Аватар

Мнение от Nitronic » 18 Ное 2006, 20:52

sieg написа:Аз ще задам обратно въпроса - Кога полицаите НЕ СА пичове?
1. Когато те пуснат без нищо - както е ясно от темат, са пичове.
2. Когато се измъкнеш с 10-20-30 лв от сериозно нарушение - пак ОПРЕДЕЛЕНО са пичове, щото ти вършат услуга!
3. Когато ти пляснат акта, както що си требе, отново са пичове, защото така трябва да бъде, за да се научим.

И на мен ми се е случвало де ме "клатят", но сам си бях виновен. Повечето пъти ме пускат без проблеми, ама дето каза колегата, май не са много документално изрядните шофъори... това обяснява някои неща.

:mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 18 Ное 2006, 21:21

Преди няколко дни ми се наложи да скокна до Созопол (От София). Дистинацията е взех за 3 часа и 20 мин.
Да Полицаите са пичове, не ме видя нито един.
Тъпото е че се чувствам гузно. Искам да спазвам правилата и ги спазвам, но като ти се наложи и е спешно, какво правим. В правилника няма точка "при спешни случаи".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G-force » 18 Ное 2006, 22:56

Да живеят гражданите нарушаващи законите, пешеходците да му мислят че вече със 160 се минава там дето трябва се минава с 50, извиняваме се и всичко е ок, аре пак...

1вата история, която откровенно не ми харесва накъде бие :evil:

Пък тея "печени" полицаи... просто без думи :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 18 Ное 2006, 23:41

Иво я вземи пак си я заключи тая тема то се е видело че нищо не става :mhihi:
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 18 Ное 2006, 23:42

G-force написа:Да живеят гражданите нарушаващи законите, пешеходците да му мислят че вече със 160 се минава там дето трябва се минава с 50, извиняваме се и всичко е ок, аре пак...

1вата история, която откровенно не ми харесва накъде бие :evil:

Пък тея "печени" полицаи... просто без думи :shock:

Беше извън града, знака не го видях, а полицаите се бяха скрили зад едно дърво из полето. Не мисли, че е някъде в града ;) Другия път като минавам ще снимам мястото :)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 19 Ное 2006, 10:38

снощи и аз имах вземане даване с чичковците....след взимане на завой с вратите....ме спират.....няма добър вечер няма представяне....ами-за Шумахер ли се мислиш.....стана ми ясно че ще има игра....взеха ми документите и видяха че имам Акт който изтичаше същия ден....вика са ще го удължиме и се хили...викам му кво от това,той започва да се опитва да ме плаши-ще ти вземат точки(като видя че с точките не ме плаши),ще ти вземат книжката(пак му се хиля и го чакам да пише другия АКТ)..по едно време ме пита защо ми е толкова смешно....аз само се изхилих отнова.....отидоха си при джипката и започнаха да имитират дейснот....аз пък започнах да въртя тел да видя къде са едни приятели.....единия от тях видя и идва и ме пита....ти жокер ли използваш...отново се изхилих и той се запъти кум колегите си ...след 5 сек ме викат и ме питат що днес не съм си взел контролния талон.....естествено имах отговор и за това-как защо днес беше събота КАТ не работи.....по-мрънкаха малко и викат айде бегай :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 19 Ное 2006, 10:45

///M Power написа:снощи и аз имах вземане даване с чичковците....след взимане на завой с вратите....ме спират.....няма добър вечер няма представяне....ами-за Шумахер ли се мислиш.....стана ми ясно че ще има игра....взеха ми документите и видяха че имам Акт който изтичаше същия ден....вика са ще го удължиме и се хили...викам му кво от това,той започва да се опитва да ме плаши-ще ти вземат точки(като видя че с точките не ме плаши),ще ти вземат книжката(пак му се хиля и го чакам да пише другия АКТ)..по едно време ме пита защо ми е толкова смешно....аз само се изхилих отнова.....отидоха си при джипката и започнаха да имитират дейснот....аз пък започнах да въртя тел да видя къде са едни приятели.....единия от тях видя и идва и ме пита....ти жокер ли използваш...отново се изхилих и той се запъти кум колегите си ...след 5 сек ме викат и ме питат що днес не съм си взел контролния талон.....естествено имах отговор и за това-как защо днес беше събота КАТ не работи.....по-мрънкаха малко и викат айде бегай :mhihi: :mhihi:

Пак ли бе келеме :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 19 Ное 2006, 10:50

SummonedToDIe написа:
///M Power написа:снощи и аз имах вземане даване с чичковците....след взимане на завой с вратите....ме спират.....няма добър вечер няма представяне....ами-за Шумахер ли се мислиш.....стана ми ясно че ще има игра....взеха ми документите и видяха че имам Акт който изтичаше същия ден....вика са ще го удължиме и се хили...викам му кво от това,той започва да се опитва да ме плаши-ще ти вземат точки(като видя че с точките не ме плаши),ще ти вземат книжката(пак му се хиля и го чакам да пише другия АКТ)..по едно време ме пита защо ми е толкова смешно....аз само се изхилих отнова.....отидоха си при джипката и започнаха да имитират дейснот....аз пък започнах да въртя тел да видя къде са едни приятели.....единия от тях видя и идва и ме пита....ти жокер ли използваш...отново се изхилих и той се запъти кум колегите си ...след 5 сек ме викат и ме питат що днес не съм си взел контролния талон.....естествено имах отговор и за това-как защо днес беше събота КАТ не работи.....по-мрънкаха малко и викат айде бегай :mhihi: :mhihi:

Пак ли бе келеме :mhihi:

даже беше и на почти същото място :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 20 Ное 2006, 8:49

Иво написа:Поемам отговорност за всики катастрофи в страната. Вие съм сигурен, че не превишавате скоростта никога и спазвате всики правила съвсем чинно. По магистралата съм убеден, че не вдигате повече от 130км/ч. Не съм идиот, за да ми се карате имам глава на раменете и смея да твърдя, че е пълна.
Да,не спазвам ограниченията, позволявам си на ограничение 60 да карам с 80, на магистралата много рядко карам с над 150, обикновенно карам със 140км.Имам 29точки в талона ,което показва ,че и аз съм човек и греша, това е нормално.

това с поемането на отговорността го преглъщам, защото си е заяждане :mhihi: :D Просто ми стана криво от самата тема, тука четат и пишат доста млади водачи,които само чакат някой от нас да им покаже ,че неправилното е правилно и както сам се досещате :arrow: дисциплина по пътищата НЯМА :idea: Катастрофите са по-зверски от всякога, възрастовата граница е паднала драстично на ранени и жертви :arrow: не заради вас и мен, а заради полицаи ,които си затварят очите навсякъде и за всичко, когато една нация няма респект от закона тя е неконтролируема, а точно органите на реда трябва да го прилагат тоя закон,а не да рекетират постоянно и оставят безнаказани нарушителите :roll: ;) Защото 50-100лева за грубо нарушение се забравят за два ена, а 6-месечната, или едногодишната липса на книжка лекува повече от парите :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 20 Ное 2006, 11:51

МАЧКАТОР написа:Да,не спазвам ограниченията, позволявам си на ограничение 60 да карам с 80, на магистралата много рядко карам с над 150, обикновенно карам със 140км.Имам 29точки в талона ,което показва ,че и аз съм човек и греша, това е нормално.

това с поемането на отговорността го преглъщам, защото си е заяждане :mhihi: :D Просто ми стана криво от самата тема, тука четат и пишат доста млади водачи,които само чакат някой от нас да им покаже ,че неправилното е правилно и както сам се досещате :arrow: дисциплина по пътищата НЯМА :idea: Катастрофите са по-зверски от всякога, възрастовата граница е паднала драстично на ранени и жертви :arrow: не заради вас и мен, а заради полицаи ,които си затварят очите навсякъде и за всичко, когато една нация няма респект от закона тя е неконтролируема, а точно органите на реда трябва да го прилагат тоя закон,а не да рекетират постоянно и оставят безнаказани нарушителите :roll: ;) Защото 50-100лева за грубо нарушение се забравят за два ена, а 6-месечната, или едногодишната липса на книжка лекува повече от парите :roll:

Евала човеко!

Това се опитвах да му обясня, ама не и не, той бил човек и правел грешки! А и мнение имал!

Да караш без колан не е противозаконно, ако си на друго мнение :kuku:

Като си на друго мнение, спазвай закона, пък си бъди на другото мнение, ако не ти харесва толкова, направи нещо да промениш закона - в демократична държава живеем, има си механизми за това.

Но преди това, ако искаш, се опитай да убедиш членовете на този клуб, като представителна извадка на шофьорите, в правилността на мнението си.

Но като напишеш тук, че не ти бил удобен колана и как полицаите те пуснали, и го прочетат 20 млади шофьора и те ще решат че не им е удобен и ще ги пуснат полицаите.
Да, ама не - преди да ги спрат полицаите липсата на колан може и да е фатална.
Ето статистиката от днес:
Двама души са загинали, а 27 са ранени, като трима от тях са с опасност за живота, при 17 катастрофи в страната през последното денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са станали едно тежко- и 53 леки пътни произшествия. Ранен е един човек.

Ако беше спукал предна гума със 167 км/ч без колан, тя щеше да изглежда така:
Двама/трима души са загинали, а 27/8 са ранени, като трима/четирима от тях са с опасност за живота, при 18 катастрофи в страната през последното денонощие.

Второто число го сложих по желание - избери си което искаш - не важи конкретно за Иво, а за всички, които си мислят, че на тях няма да им се случи.

Да караш без колан със скорост над 50 км/ч е безумие, което струва скъпо, замислете се!

ПС: Надявам се да не изтриеш отново темата след мнението ми.
Touring & windsurf club

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории