Термодатчик или термошалтер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Термодатчик или термошалтер

Мнение от ssttuunnii » 18 Апр 2015, 18:30

Въпросът ми е следния има ли разлика между двете и искам да попитам компютъра не чисти ли грешките и трябва ли да се смени, защотот от няколко дена светна лампата и спирам и е изчаквам да изстине. Забелязах, че единия маркуч от термостата който излиза е студен. Смених термостат и за сега нямам проблем, но все пак стрелката стои с милиметър над средата. При смяна на маркуча и двата са равномерно топли и е карам на 200 км. без проблем. Днес мой познат ми е върза към компютъра и изписа за смяна датчик на охладителя. Рових из и тернет и ми излизат термодатчици и тершалтер. Колата е 318i, 06.1995г. М43 мотор. Има ли смисъл да го смянем и по принцип компютъра не чисти ли грешките сам ми е въпроса и съвети за чисто нов? Исках само да спомена, че съм двал на късо черен и кафяв проводник за да духа перката постоянно, за да е охлади по бързо. Възможно ли е да е проблем това??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Термодатчик или термошалтер

Мнение от ~Мишо~ » 18 Апр 2015, 21:14

Приятелю, нищо не ти се разбира, опитай да му предадеш смисъл, и да използваш Я вместо Е. Има разлика между термодатчик и термошалтер, едното отчита температурата а другото включва или изключва при определена температура. Компютъра си чисти някой грешки "сам", други не.

Потребител
Аватар

Мнение от ssttuunnii » 19 Апр 2015, 13:48

Извинявам се за правописа. Исках да попитам може ли снимки да ми пратите къде се намира въпросния термодатчик и да ми кажете като съм окъсявал кабелите на перката, възможно ли е от това да показва повреден датчик на охладителя? Само забравих да спомена, че колата е с климатик.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 20 Апр 2015, 7:51

Твоята трябва да е с два датчика за температура, за таблото и за компютъра. Намират се на главата от към смукателния колектор. Термошалтер ти е тоя на радиатора, където си му давал буксата накъсо. Няма проблем с това, не си повредил нищо така. Аз обаче не разбрах каква грешка ти излезе, понеже се съмнявам че диагностиката може да хване повреден термошалтер.

Потребител
Аватар

Мнение от ssttuunnii » 28 Апр 2015, 22:41

Не не моя е грешката. Значи проблема при диагностика показва, че датчика на охладителя е за смяна. Тези, които ти ми говориш под въпросния колектор. Благодаря ти

Назад към E36