Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Да 1вата като пак N47 трябва да се влезе в сервизната акция и така.
- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 02'
- Мечтае да кара: e90 m3
- Детайли за колата: Сива и лоша
На мен също първата ми се вижда най-добре. А какво точно му е на N47-така? Сега кажи дюзи, турбо и маховик

- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
P.Markovski написа:На мен също първата ми се вижда най-добре. А какво точно му е на N47-така? Сега кажи дюзи, турбо и маховик![]()
![]()
Има много изписано за този двигател в последните 20 страници.
- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 02'
- Мечтае да кара: e90 m3
- Детайли за колата: Сива и лоша
Детските болести са ясни, въпроса е конкретно на този ексемпляр какво му е. 

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
P.Markovski написа:Детските болести са ясни, въпроса е конкретно на този ексемпляр какво му е.
Ами изпринтирай снимката и отиди на врачка.............
И явно нищо не си чел, щом смяташ че на този двигател проблема му е детска болест !
- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87, E90 LCI
- Мечтае да кара: M4
kraska написа:P.Markovski написа:Детските болести са ясни, въпроса е конкретно на този ексемпляр какво му е.
Ами изпринтирай снимката и отиди на врачка.............
И явно нищо не си чел, щом смяташ че на този двигател проблема му е детска болест !
Ние тук по снимки ги гадаем, бе колега.

- bmwist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: ///M
P.Markovski написа:А какво точно му е на N47-така? Сега кажи дюзи, турбо и маховик![]()
![]()
И аз се бях насочил към Е92 и този мотор 177к.с., като го покарах и ми хареса като динамика и ускорение, НО след като поразпитах и видях в сервизите какво става, както си караш и ти спира двигателя и къса веригата, после не питай за какъв ремонт става въпрос. Разбирасе останах доста разочарован и се метнах на по-стария 163к.с. на перфектни километри.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Мда....1800лв и си решаваш проблема, но колата ти завинаги е с ваден двигател нацяло...иначе и аз бях харесал една 177кс и я отказах само заради този потенциален проблем....
bai_ILIA написа:awful написа:bai_ILIA написа:Колеги, някой гледал ли е/знае ли тази кола:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9cvqb6
По спомен имаше обява преди 6-7 месеца, на 40к+ цена и се надявам само цената да й е проблема. Ако сервизната история се потвърди и техническото състояние е ОК, ще се измисли нещо за цената. Мисля да се разходя до Казанлък и да я гледам тия дни. Мерси предварително!
Маи 335д ти е във повече![]()
Колата изглежда добре но на снимки почти винаги са на +++
колата не е за меназ не си сменям колите на по-малко от 3 години, понеже не е рентабилно.за роднина е. ние сме БМВ фемили
За снимките и обявите си прав, но изглежда истинска, а и щом се кара с BMW Performance Style 313, човека определено е фен. Търсим кола с история не от джамбази или салони затова тази е интересна...но тия 3 000лв разлика за джантите
За мен колата е много добре,ама пък и парите ми струват много...Иначе мога да кажа,че се кара сравнително състезателно,но пък това означава,че няма проблеми

- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Satanism написа:Мда....1800лв и си решаваш проблема, но колата ти завинаги е с ваден двигател нацяло...иначе и аз бях харесал една 177кс и я отказах само заради този потенциален проблем....
Това, че двигателя е ваден няма никакво значение. Кой знае колко пъти са вадени на повечето от нас двигателите без да знаем, въпроса е да се направи грамотно.
Да Ви кажа като изключим този проблем с веригата, двигателя е доста добър. В работата служебните коли са ни с 177к.с. и сме доволни от тях.
Според мен на повечето " нов внос " им е правена веригата вече, защото те са на 200км.+. На две от служебните им сменихме веригите на 59 000км. ( по-гаранция ) и до момента ( над 120км.+ ) нямат никакви ядове.
За мен най-добрия вариант при-покупка на кола независимо внос или не е да се закара в оторизиран сервиз на БМВ да се платят 150лв. за предпродажбения преглед и да знаеш реално какво купуваш.
Успех на всички

- Satanism
- ентусиаст
-
Така е, но между последващото монтиране на двигател, ваден в Германия, Австрия или някоя друга подобна държава и двигател, ваден в България има огроооомна разлика....

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
абе да ти кажа виждал съм коли от Германия и от Австрия на които маторите са им хвърлени с лопата в коша
та както и тук така и там има сервизи и "сервизи"

та както и тук така и там има сервизи и "сервизи"

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Satanism
- ентусиаст
-
Вярвам ти, но предполагам това е предимно изпълнение на Ахмед - ариеца и неговите аркадаши.....
Доскоро живеех в Дания, там е същото...като отидеш при Али Аутосервиз, положението е трагично и често дори работата не е свършена, като отидеш да ти го направи белия човек, тогава всичко си е на мястото до последната щипчица, скобичка, болтче, гайчица и т.н....и съответно струва х2 или х3...
Огромна част от сервизите в БГ са някъде по средата...работи се евтино и, като цяло, всичко е сглобено....но кой кабел и кой маркуч с кое болтче са завити и от къде са минавали по план и къде минават сега е без значение...
Доскоро живеех в Дания, там е същото...като отидеш при Али Аутосервиз, положението е трагично и често дори работата не е свършена, като отидеш да ти го направи белия човек, тогава всичко си е на мястото до последната щипчица, скобичка, болтче, гайчица и т.н....и съответно струва х2 или х3...
Огромна част от сервизите в БГ са някъде по средата...работи се евтино и, като цяло, всичко е сглобено....но кой кабел и кой маркуч с кое болтче са завити и от къде са минавали по план и къде минават сега е без значение...
- mralien
- Потребител
-
- Кара: Opel :P
- Мечтае да кара: M3
Някой няма ли да сподели за нещо купувано от БГ, че след като миналата година отнесох едно такова 320Д 163 за жената, пак слухтя за нещо подобно. Отказах се напълно от ходенето по автокъщи, такива кошници ПРОСТО НЯМА. Днес ходих да видя дали случайно нямат нещо интересно в Дару. Беше абсолютно празно и имаше само тази. Всичко хубаво, като сервизна история, но горката на практика НЯМА детайл, който да не е надран, включително и една вдлъбнатина на покрива - италианският ми Опел от 2003-та изглежда 10 пъти по-добре отвън, отколкото това чудо. Салона вътре е ок, с изключение на едно разпрано н шофьорската, нереално изтъркания волан и !запалката. Нещото мазно по двигателя отстрани ми се обясни като "смазка" (ще повърна, честно). Иначе я покарах, много е стегната на пътя, не тропа никъде, дв. звучи ок и почти се навих да преглътна всичко, даже тази вечер си предложихме цена с БОВА, но наистина не мога да го преживея тоя 1.6 двигател, няма нищо общо с 2.0 163-ката, а повече клони към Ярис 1.0, който имах. Пълна и тотална СКУКА.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9e6ibe

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9e6ibe
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Satanism написа:Вярвам ти, но предполагам това е предимно изпълнение на Ахмед - ариеца и неговите аркадаши.....
Ако знаеш колко си прав