Всесезонни рънфлат гуми

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Всесезонни рънфлат гуми

Мнение от kingss » 13 Апр 2015, 20:42

Ползвал ли е някой такива, имате ли преки впечатления от определена марка и модел ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Всесезонни рънфлат гуми

Мнение от Leon » 14 Апр 2015, 15:44

Одобрих темата, макар че всесезонната гума не е нито риба, нито рак... Дънлоп СП01А има рфт вариант, за други не се сещам.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 14 Апр 2015, 18:20

Всесезонната гума не е за нашите ширини, по-скоро за Англия например. Тази гума ако е вземеш нова ще е караш 2 години и хвърлиш, т.к. зимата няма да ти върши никаква работа. Нито на сухо е добра , нито на сняг както едни гуми зимни и летни. Доста по-скъпи са спрямо дори зимните гуми , имаш ограничен избор, в повечето случаи с поръчка. Не знам защо държиш на RFT , като дискомфорта не си струва за мене лично особено ако вземеш 17 цола, ако ще и последно поколение да е. Вземи си едни летни фулда спортконтрол и зимни нокиан wd3 и си карай спокойно. Това е най-доброто за тези пари след мое проучване.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 2007 M47
Мечтае да кара: BMW F3x

Мнение от dogo_stz » 14 Апр 2015, 19:12

+1 за Fulda Sportcontrol - страхотна гума за х 150лв бройката ( 17 ). Иначе и аз минах през филма с всесезонките при предния автомобил и нищо добро - лятото беше ок, но при първия сняг си на автобуса :)

Потребител
Аватар

Мнение от kingss » 14 Апр 2015, 19:33

Пуснах темата понеже купих колата с два комплекта гуми зимен и летен , но и двата са към края си особенно летния.От 8 гуми 3 са с балони и подложки а само две от зимните са с добър графер.Както добре знаете колата няма и резервна гума и затова обмислям този вариант за всесезонни гуми + рунфлат .Досега винаги съм имал по два комплекта гуми монтирани на джанти и не съм чакал по гумаджии , сега ако тръгна да купувам и джанти и два комплекта гуми ......стана солено, но за сега ще изчакам с всесезонните гуми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 14 Апр 2015, 23:55

kraska написа:Всесезонната гума не е за нашите ширини, по-скоро за Англия например. Тази гума ако е вземеш нова ще е караш 2 години и хвърлиш, т.к. зимата няма да ти върши никаква работа. Нито на сухо е добра , нито на сняг както едни гуми зимни и летни. Доста по-скъпи са спрямо дори зимните гуми , имаш ограничен избор, в повечето случаи с поръчка. Не знам защо държиш на RFT , като дискомфорта не си струва за мене лично особено ако вземеш 17 цола, ако ще и последно поколение да е. Вземи си едни летни фулда спортконтрол и зимни нокиан wd3 и си карай спокойно. Това е най-доброто за тези пари след мое проучване.

А ако ти липсва резервна гума (все пак е Е90) и спукаш гума някъде на майната си е добро решение,знам от опит вече :D но като цяло зима дори и на малко сняг усещането е по скоро като лятна гума на сняг,от 3 години карам само с рънфлат и не съм очарован като цяло.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от TSMT » 15 Апр 2015, 7:11

dogo_stz написа:+1 за Fulda Sportcontrol - страхотна гума за х 150лв бройката ( 17 ). Иначе и аз минах през филма с всесезонките при предния автомобил и нищо добро - лятото беше ок, но при първия сняг си на автобуса :)

И аз съм с фулди спортконтрол на двете ми коли и не мисля да сменям марката скоро. Доволен съм от представянето им.
До колегата пуснал темата - тая зима едва изкарах с едни Кумхо, които се водят M+S 17". Верно, че дот-а им
не е нов, но въпреки всичко и аз съм на мнение, че тия гуми не са за нашите пътища. За следващата зима ще
се оборудвам с още един к-т джанти+зимни фулди и съм 6. :D

Потребител
Аватар
Кара: Opel :P
Мечтае да кара: M3

Мнение от mralien » 15 Апр 2015, 23:07

Няма такову животно. Всесезонната гума представлява недостатъчно добра летна и крайно посредствена зимна гума.

Ето това е най-изразителното видео, което съм намирал по темата https://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s

Назад към E90/E91/E92/E93