ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

Мнение от Convertible » 09 Апр 2015, 10:03

аз съм я виждал бегло колата, момчето е много свястно, не я кара много и я пази яко. но цената ми се вижда височка. трябва да няма точка забележка за тези пари :roll:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Потребител
Аватар

Мнение от bojilkata » 11 Апр 2015, 20:29

Моля някой, който наистина е наясно с нещата да ми помогне.. (че предположенията са ми в повече вече :mhihi: )

Въпросът ми е следния:
Имам е30 което е с мотор от е36 (m40b18), но за въпросният мотор нямам документ. :kuku: Така купих колата, карам я с пълномощно понеже ако я бях прехвърлил тогава щях да имам срок да мина кат, а това няма как да стане до миналия месец, когато ми се наложи понеже ме спряха от движение заради гърнето. Ако си купя двигател с документ пак същата кубатура и пак от е36 това проблем ли ще е пред катаджиите понеже не е е30ков мотор (103 коня) а е е36 - 115коня??? (въпреки сложните гимнастики държа на това понеже колата е супер запазена, всичко по нея свети и няма никакви ръжди). :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 11 Апр 2015, 23:18

След месец отиваш в КАТ и само си плащаш и ти я пускат в движение и си получаваш малкия талон,без да минаваш през канала,поне при мен беше така.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Потребител
Аватар

Мнение от bojilkata » 12 Апр 2015, 20:09

Не, защото мой приятел беше с неговата 30ка също там и него също го спряха от движение, но той онзи ден я вкара пак ама той е с оригиналния и като минава канал нямаше проблем.. това което казваш е ако не ти сложат лепенка спрян от движение :) ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от SPEED_GABROVO » 12 Апр 2015, 22:39

Лепенка наистина нямах,но ми взеха малкия талон на колата и ми казаха,че като я оправя ,да я закарам при тях в КАТ,но се мина повече от месец и само си платих на гишето и ми дадоха талона.Най-добре отиди и попитай в КАТ,но при мен така стана,мен ме спряха от движение за скъсан накрайник при удар в бордюр.

Потребител
Аватар

Мнение от bojilkata » 13 Апр 2015, 18:42

между другото и на мен не ми дадаха лепенка само на другото момче... трябва да опитам наистина :lol: :lol: :lol:

На едно гише ли се случи смисал не ти дадоха бележка за платена глоба и да те пратят на друго така ли?

И питаха ли те нещо и така нататък, ако ме питат да знам.. пък знаеш ли може и да ги прекарам и да ми го върнат.. :D иначе нямам др вариант освен да сменям двигател май...

ТОЕСТ КАТО ПЛАТИ И ТИ ВЪРНАХА ТАЛОНА И НА КОЛАТА И НА КНИЖКАТА ТАКА ЛИ?
не пиши с главни букви !

ентусиаст
Аватар

Мнение от SPEED_GABROVO » 13 Апр 2015, 20:12

Вече нямам пресен спомен,че беше преди 2 години,но си беше на едно гише,платих си каквото трябваше за пускане в движение,мисля,че искаха някакви документи на колата и така,лелчето каза,че е минал определен срок и не трябва да минавам каналите и си получих талона,но пак ти казвам,отиди и питай,има ли още такова нещо,след определено време само документално без минаване на канали да я пуснеш.

Потребител
Аватар

Мнение от bojilkata » 13 Апр 2015, 20:34

Спряха ме на 3ти март - ходих на 5 април но не беше излязъл акта още и ми го пренасрочиха за 10ти май, тоест още един месец ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от SPEED_GABROVO » 15 Апр 2015, 18:55

bojilkata написа:Спряха ме на 3ти март - ходих на 5 април но не беше излязъл акта още и ми го пренасрочиха за 10ти май, тоест още един месец ?

Обаче аз нямах акт. :dunno:

Както и да е,продължавам по същността на темата,ще ми трябва отново помощ за няколко неща.

Първото е казанчето за хидр.течност,в bmwfans за E30 излиза,че го няма вече налично,но имам спомен,че е еднакво и с на други модели,да знаете кои?

Второ,гумените истории ,които са отзад на пружините,искам да си ги взема нови,но тези отдолу са с различни дебелини,ако не се бъркам,какво означава това,че повече ще повдигат колата ли? http://bmwfans.info/parts-catalog/E30-4 ... ing_strut/ Номер 15 долу в списъка

Трето, имам три маркуча за хидравликата,оригиналните трийсковите,ще имам ли някакви проблеми при слагането на рейката от Е36? Ето снимка,тези с казанчето ги имам два пъти,да има чарколяци,да не се чудите що са толкова много. :mhihi:

S6006106.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 17 Апр 2015, 21:19

:yes:
Последна промяна .::Братоев::. на 19 Апр 2015, 17:19, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nikitosss » 17 Апр 2015, 23:36

Здравейте колеги !! Много ви се моля за помощ .... Имам доста сериозен проблем с моята кола (е30 84наборче м10б18 л-джетроник ) трудно пали дави се (пуска прекалено много бензин ) има само ниски обороти нагоре не иска изобщо .. разхода е ужасен не върви абе изобщо пълна трагедия ... Днес реших поне ел.-а на шофьорската врата да си оправя (ел. огледалото то друго няма :lol: ) понеже някой се е правил на майстор и взел та одрязал кабелите понеже свалял вратата и като оглеждах снопа с кабелите са натъкнах на следното нещо ... два стопени кабела и два скъсани .... след като проследих единия от стопените се оказа на датчика на скоростната кутия за задната светлина , другия беше пускан допълнително (не е нещо важно) единия скъсан беше една маса другия беше червен със зелено (възстановил съм ги ) в последствие свалих цялото арматурно табло понеже реших да гледам цялата инсталация да няма и на друго място скъсано протрито изгнило стопено и т.н. ... Така де мислите ли , че това може да е проблема и ако не дайте някакви идея , че ми побеля главата вече ... Само да кажа , че свещите и кабелите са повече от добри дистрибуторната капачка е чисто нова дюзите на колата са подменени (старите пикаеха тези са добре) компресия ИМА ПЕРФЕКТНА !!
П.С. като загрее става още по-зле :cry: :cry:

Потребител
Аватар

Мнение от nikitosss » 19 Апр 2015, 21:31

Забравих да спомена , че при включен жълт темп. датчик колата пали и работи добре но гасне сама .... Сега като възстанових кабелите работи но пак си гасне както преди ... Ето и клип да видите за какво става въпрос ... https://www.facebook.com/nikolai.georgi ... =3&theater :help:

Потребител
Аватар
Кара: BMWe30m40

Мнение от mariqn7706 » 01 Май 2015, 19:27

От къде мога да си купя крепежи за прагове и корите на вратите за Мтехник2 за е30

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 04 Май 2015, 11:13

mariqn7706 написа:От къде мога да си купя крепежи за прагове и корите на вратите за Мтехник2 за е30

От Дарукар или Вари 2000 може да си поръчаш
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMWe30m40

Мнение от mariqn7706 » 05 Май 2015, 23:52

6estaka написа:
mariqn7706 написа:От къде мога да си купя крепежи за прагове и корите на вратите за Мтехник2 за е30

От Дарукар или Вари 2000 може да си поръчаш

Благодаря

ПредишнаСледваща

Назад към E30