M43b? глава на M40 блок, възможно ли е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
M43b? глава на M40 блок, възможно ли е?
Идеята е да се запази блока и по точно номера на него и колата да си е 316-ка по документи с 20лв данък
.
Възможно ли е да се присъди главата от някои от m43b 16,18,tub19, на m40 блока до колкото знам уж са същите ама не мога да открия информация някой да го е правил, като гледам гарнитурите са същите според realoem така че би трябвало да си паснат.
От това следва вече ако пасват, примерно така и така ще трябва да се смени зъбното колело на коляновия вал, що да не се сложи направо един от N47 със зъбното от м43.
Бутала от м42 (ако се челосат може би?) или от някакъв друг мотор на 84мм със ковани бутала?
(няма да се разстъргва блока)
Биели от какво не знам, евентуално оригиналните, или какви биха паснали за предпочитане пак ковани? (на м42 до колкото знам не са ковани биелите)
Евентуално може да се докара до 1.9-2.0 със здрави карантии дет ще държат на надув ?
Като цяло засега само се обмисля и събирам информация дали ще пасне главата другото вече е лесно
.
Най-вероятно с компа от м43-то ще се подкарат нещата но ако не става една мега ще свърши работа.
Моля мнения от сорта смени двигателя да не се пишат не това е идеята.
Мисля че би се получила по-приятна за каране евридейка.

Възможно ли е да се присъди главата от някои от m43b 16,18,tub19, на m40 блока до колкото знам уж са същите ама не мога да открия информация някой да го е правил, като гледам гарнитурите са същите според realoem така че би трябвало да си паснат.
От това следва вече ако пасват, примерно така и така ще трябва да се смени зъбното колело на коляновия вал, що да не се сложи направо един от N47 със зъбното от м43.
Бутала от м42 (ако се челосат може би?) или от някакъв друг мотор на 84мм със ковани бутала?
(няма да се разстъргва блока)
Биели от какво не знам, евентуално оригиналните, или какви биха паснали за предпочитане пак ковани? (на м42 до колкото знам не са ковани биелите)
Евентуално може да се докара до 1.9-2.0 със здрави карантии дет ще държат на надув ?
Като цяло засега само се обмисля и събирам информация дали ще пасне главата другото вече е лесно

Най-вероятно с компа от м43-то ще се подкарат нещата но ако не става една мега ще свърши работа.
Моля мнения от сорта смени двигателя да не се пишат не това е идеята.
Мисля че би се получила по-приятна за каране евридейка.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: M43b? глава на M40 блок, възможно ли е?
М43 глава (от старите, не туб19) съм 90% сигурен че ще стане, с целия ангренаж. Ковани бутала в бмв мотор няма, продават се афтърмаркет. Мисля че е по-смислено да си купиш шестак с документи и да минеш технотест. Успех и пиши какво си направил, ако направиш нещо.
M10 написа:М43 глава (от старите, не туб19) съм 90% сигурен че ще стане, с целия ангренаж. Ковани бутала в бмв мотор няма, продават се афтърмаркет. Мисля че е по-смислено да си купиш шестак с документи и да минеш технотест. Успех и пиши какво си направил, ако направиш нещо.
То така или иначе с tub19 става по сложно, но другата ако става супер.
Доста често съм срещал да пише из форумите, че на м42 са ковани буталата или е някакъв мит един видял писал, че от него друг и така..
Иначе така е ама скъпо излиза 6-така за поддръжка, отделно че освен да го купя и ревизия трябва за да си стане като хората и като цяло това ще ми е втора кола и ми се иска да не плащам още едни 200лв данък

а искам да са си изрядни документите.
Иначе като цяло и м40-ката върши работа просто така се получава доста по надежден двигател според мен, едно че ще е с верига, друго че няма да го има проблема с вала.
Пък и би трябвало да дойде некое конче отгоре та ще се подобри динамиката на колата.
Впрочем става въпрос за е30, просто понеже се слагат в е36 тези два двигателя реших че е по-удачно тук да питам.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
В е30 по-може, но пак няма особен смисъл. Направи си го м42. Вземаш цял оборудван м42 от е36 и прехвърляш всичко на твоя блок 

M10 написа:В е30 по-може, но пак няма особен смисъл. Направи си го м42. Вземаш цял оборудван м42 от е36 и прехвърляш всичко на твоя блок
Възможно ли е?
Доста търсих информация и навсякъде пише че главата от м42 не съвпада с блока на м40.
То ако може така перфектно става въобще няма да се занимавам със м43-ката

Засега не търся кой знае какви високи мощности та 4 цилиндъра са ми достатъчни просто искам да има на къде да се развиват нещата

Намерих http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f81 ... ndex2.html тази тема ама нещо пишат неща които мисля че не съществуват m43 в е30? така де сигурно някой е слагал ама стоково не съм чувал да има, а на снимките може ли да се разбере дали блока е м43? Защото като сравнявам гарнитурите на м42 и м40/м43 са различни..
Последна промяна agstyles на 08 Апр 2015, 22:39, променена общо 1 път
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Става глава от м42 . Прехвърляш всичко от М42то на блока на М40то и си готов.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
6 мнения
• Страница 1 от 1