Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
За мен това не е нормален разход. Кротко каране извън града (визирам с темпомат на 140км/ч) разхода ми пада малко под 6/100
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
andy написа:За мен това не е нормален разход. Кротко каране извън града (визирам с темпомат на 140км/ч) разхода ми пада малко под 6/100
Пак почнахме с бисерите - колега с каква кола е това? 535д със 140 трудно ще даде 5 и нещо

- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Andy,
ти с каква кола го правиш тоя разход бе приятелю. Аз също съм го смъквал до 5.8, но по магистралата за 30-40 км, при първото изкачване задължително отива към 6.5-7 и нагоре. Имай предвид, че във форума е пълно с хора маниаци (в добрия смисъл на думата), които като чуят за твоя разход, ще започнат да се чудят и тюхкат аджеба какво да сменят, изчистят, продухат, измият или добавят, за да им стане и на тях "нормален" харча.
Сигурен съм, че с тази скорост на равно може да го постигнеш, но на малко по пресечен път - за Боровец, Банско (често посещавани дестинации през зимата), ще ти е трудно. В България не знам 70% от пътищата да са магистрали или близко до този клас, тъй че разхода по Тракия, Струма, околовръстното и т.н., не е показателен. Ако караш нормално, правиш изпреварвания, караш с 60 на някои отсечки (като дефилето при Кресна или Владая например), разход 5.8 е невъзможен, поне за кола от този калибър.
Да ме прощават админите, но според мен от тази тема няма почти никакъв смисъл - щеше да има ако в нея на първата страничка имахме едно файлче, в което всеки (или админите веднъж на 2-3 седмици) си попълва разхода срещу модел автомобил, година, гуми, участък, разстояние и т.н. И преди да кажете - да.. знам, че има разни чужди сайтове, където мога да проверя колко е нормалния разход на автомобил като моя, но в България ли е каран, българско гориво ли е зареждано, по нашите дупки, завои, светофари, задръствания и терени ли е дрънкан - мне. Както и да е - аз отдавна изгубих интерес да гледам точно тази тема, а само от време на време ми става смешно като някой "подразни" останалите с 5 разход на нашите пътища с 2 тона седан на 5+ години.
ПП Нищо против никой, просто разсъждения разни.....
ти с каква кола го правиш тоя разход бе приятелю. Аз също съм го смъквал до 5.8, но по магистралата за 30-40 км, при първото изкачване задължително отива към 6.5-7 и нагоре. Имай предвид, че във форума е пълно с хора маниаци (в добрия смисъл на думата), които като чуят за твоя разход, ще започнат да се чудят и тюхкат аджеба какво да сменят, изчистят, продухат, измият или добавят, за да им стане и на тях "нормален" харча.
Сигурен съм, че с тази скорост на равно може да го постигнеш, но на малко по пресечен път - за Боровец, Банско (често посещавани дестинации през зимата), ще ти е трудно. В България не знам 70% от пътищата да са магистрали или близко до този клас, тъй че разхода по Тракия, Струма, околовръстното и т.н., не е показателен. Ако караш нормално, правиш изпреварвания, караш с 60 на някои отсечки (като дефилето при Кресна или Владая например), разход 5.8 е невъзможен, поне за кола от този калибър.
Да ме прощават админите, но според мен от тази тема няма почти никакъв смисъл - щеше да има ако в нея на първата страничка имахме едно файлче, в което всеки (или админите веднъж на 2-3 седмици) си попълва разхода срещу модел автомобил, година, гуми, участък, разстояние и т.н. И преди да кажете - да.. знам, че има разни чужди сайтове, където мога да проверя колко е нормалния разход на автомобил като моя, но в България ли е каран, българско гориво ли е зареждано, по нашите дупки, завои, светофари, задръствания и терени ли е дрънкан - мне. Както и да е - аз отдавна изгубих интерес да гледам точно тази тема, а само от време на време ми става смешно като някой "подразни" останалите с 5 разход на нашите пътища с 2 тона седан на 5+ години.
ПП Нищо против никой, просто разсъждения разни.....
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
И аз съм съгласен с колегите петицата толкова пъти бях холид Пловдив - София 140 на темпомат, под 6,4 не бях постигал. Един път пътувах с хора с друга кола и карахме заедно със 110 през целия път
и тогава падна на 5.

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
520i с М54Б22 на газ с уредба Romano - 9.5 на 100 газ. Тука трябва да спомена, че колата се кара всеки ден в съотношение 40/60 градско извънградско от баща ми - демек почти пенсионерската. Разхода е смятан от пълна бутилка с около 40 литра и 420 км изминати преди да свърши газта. Газовата е Бардолини.
themoldestone написа:Andy,
Не ми се изпада в полемика, поради простата причина че много отдавна бях на 18г. Не смятам и да убеждавам никой. Просто споделям. А колата е 535Д 286к.
Не оспорвам че такъв разход за Боровец, Банско и други планински дестинации е непостижим, то е ясно.
Магистрално каране 260 км + 260 км на темпомат 200км/ч, като времето в едната посока е 1.30 мин и в другата пак толкова, разхода е 9. Средната скорост сами може да сметнете че е 174км/ч. - Е60 535Д 286к
Същото каране с Х5 М50Д разхода е 12/100
Това от мен...по-скоро от колите на БМВ

Alexius написа:Чудя се как докарвате на 535d разход 10-11 градско.
В неделя срещу понеделник в 3 през нощта по Цариградско от 4км до Орлов мост и обратно

Аналогично в делничен ден по централния булевард на някой умрял провинциален глад с 1 светофар и едно кръгово...
Последното ми зареждане е 10.7л. / 100км. Возя се Перник - София, Изток - Перник. Въртя и по София, но в задръстваня почти не седя.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
andy написа:За мен това не е нормален разход. Кротко каране извън града (визирам с темпомат на 140км/ч) разхода ми пада малко под 6/100
Ако има е60 дизел или бензин преди фейса с 140 км/ч по gps на темпомат да падне под 6 да не кажа голяма дума, но ще му купя колата като му платя 5 бона отгоре. Но за изминати над 100 км. Имах голф и пасат 1.9 131 коня с 6 скорости и те не ми падаха под 6 на 140 а камоли е60 с такова купе и голям двигател.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Разход на нашите автомобили
За пореден път ще дам реални разходи за да се спре с глупостите Е 61 2004 автомат 225/50/17 зимни малкото км са градско многото всякакво каране 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87, E90 LCI
- Мечтае да кара: M4
Даа, няма да е лошо да се пускат и от време на време снимки, в които да се вижда реално нещо, нали.. Иначе се почва едно надприказване кой и как и става пълно мазало. Нека всеки, които претендира за нещо да сложи една снимка да обясни точно за какво иде реч и тогава нещата да изглеждат по-реални. 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
За последното ми идване до София, сега в неделя на срещата
заредих малко под 31л. изминати 450км - 6.8л по борд и 6.8л. реално изхарчени
с леко нервно шофиране че си имах причина

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
1+ за външната температура. Сега като се позатопли разхода ми падна с 1 л,това при едни и същи маршрути и стил на шофиране при 30/70% градско и извънградско. Зимата ми даваше 8.1 сега 7.1л пълно/пълно винаги.Доволен съм!
7.1 среден разход? ? ? Ей Богу, аз с 525, вярно с чип, но все пак под 7 извънградско зимата не ми е дало. Градско 12-13. Вчера 700км извънградско ми даде точно 7.5. Не знам как е възможно да докараш среден разход 7.1. За мен това не е възможно с нормално каране
Или си много спокоен шофьор