Нови гуми с ск.индекс H на 320д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- jigga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X1 F48 Xdrive 18d xLine 2018г.
- Мечтае да кара: Lamborghini Huracan Performante
Нови гуми с ск.индекс H на 320д
Привет колеги,значи трябваше да сменям предните две гуми защото старите Мишлени вече бяха много изтъркани и си поръчах нови гуми Пирели п7 205 55 16-рънфлат със скоростен индекс Н от сервиза за гуми кадето ми сменят гумите лятото и зимата(момчето което държи сървиза ми ги предложи),доидоха гумите,монтирахме ги,доволен съм за сега от тях,но както писах че са с индекс Н(чак когато ги монтирахме ги видях че са с този индекс),а другите ми гуми задните и тези които смених гледам че са с индекс V.И до колкото разбрах че с индекс H били до 210 км/ч,а тези с индекс V до 240 км/ч,и затова искам да питам вас колеги ще имали проблем,а и дали има голяма разлика че са с по малкия индекс на новите гуми...държа да отбележа че не съм някакъв състизател и че на магистралата средната скорост която подържам е между 120-160км/ч,рядко да вдигам над тази скорост,само веднаж съм вдигал 220 км/ч,и то за кратко преди 4 години с бмв-то.Извинявам се за дългата тема и ако не е за тук!!! 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Нови гуми с ск.индекс H на 320д
Никакви проблеми няма да имаш.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Карай смело и с густо да си ги изтъркаш! Безаварийни километри.
- jigga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X1 F48 Xdrive 18d xLine 2018г.
- Мечтае да кара: Lamborghini Huracan Performante
ОК,значи да бъда спокоен за гумите,мерси за отговорите колеги и весело изкарване на великденските празници!!! 

Преди време си бях взел едни зимни Континентали с индекс T (190км/ч)
Тогава и аз реших да поразпитам за тези индекси и останах със следното впечатление.
Когато тестват/изпитват гумите в заводите (например твоя индекс H 210км/ч) означава, че
производителя гарантира, че при дълго каране (в различни атмосферни условия)
със скорост 210км/ч гумата ще издържи. Това не означава, че не можеш да караш с 220, 230 и т.н.
Тогава и аз реших да поразпитам за тези индекси и останах със следното впечатление.
Когато тестват/изпитват гумите в заводите (например твоя индекс H 210км/ч) означава, че
производителя гарантира, че при дълго каране (в различни атмосферни условия)
със скорост 210км/ч гумата ще издържи. Това не означава, че не можеш да караш с 220, 230 и т.н.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Дискутиран е въпртосът какво точно значат индексите и всичко останало, ползвайте търсачката.
Never mistake motion for action...
6 мнения
• Страница 1 от 1