Силни вибрации при 1000 оборота.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Силни вибрации при 1000 оборота.
Здравейте,
Колата е 530 д 218кс автомат. Като започна да давам плавно газ при спряла кола (на P) (и при студена и при загряла), при съвсем малко над 1000 оборота колата започва да се клати цялата.Това нещо го няма преди достигане на тази зона, както и след нея. Някой има ли идея от какво е това?
Колата е 530 д 218кс автомат. Като започна да давам плавно газ при спряла кола (на P) (и при студена и при загряла), при съвсем малко над 1000 оборота колата започва да се клати цялата.Това нещо го няма преди достигане на тази зона, както и след нея. Някой има ли идея от какво е това?
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Re: Силни вибрации при 1000 оборота.
Провери си и ремъчната шайба отпред на коляновия вал...
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
Ходих да я видят на диагностика ,не излезе нищо конкретно (както и очаквах) според всички това бие на дюзи но никой не е сигурен
. Между другото смених филтъра за картерни газове и някак стана по спокойна колата (или си въобразявам, ама то с тия коли може да полудее човек).
Казаха ми че трябва да ходя да видят някъде дюзите на стенд и щяло да се разбере със сигурност. Ще видя къде да го направя ...

Казаха ми че трябва да ходя да видят някъде дюзите на стенд и щяло да се разбере със сигурност. Ще видя къде да го направя ...
- Sotac
- Потребител
-
- Кара: G30 530d
Колега направи ли тест на дюзите на стенд? Ако да, какви бяха резултатите?
Напоследък и аз усещам вибрации от колата (530д 218/автоматик) - само когато е загряла добре и е на празен ход (на P или N).
Гледах дюзите в Inpa и всичко е в норми (включително boost/rail pressure и т.н.), Rotor conformity test-a също е добре, и това докато двигателя не стигне 85 градуса.. След това започва едно тресене.. ако вдигна оборотите над 1000 всички вибрации изчезват, но пусна ли газ-та отново започват. В Rotor conformity започват доста да играят оборотите на различните цилиндри, но стойностите на корекциите на дюзите са близки/същите, както и преди да започнат вибрациите.
Единствено имам грешка за релето на подгревните свещи и 6-те свещи - не е от сега. ЕГР е чистен скоро, колата е без дпф от завода. Няма проблем с мощността или поне не забелязвам такъв.
Погледнах демпферната шайба, уж изглежда добре и колата гасне без вибрации, но пък знае ли човек?
Идеи на какво може да се дължи? Дюзи/тампони мотор?/друго?
Напоследък и аз усещам вибрации от колата (530д 218/автоматик) - само когато е загряла добре и е на празен ход (на P или N).
Гледах дюзите в Inpa и всичко е в норми (включително boost/rail pressure и т.н.), Rotor conformity test-a също е добре, и това докато двигателя не стигне 85 градуса.. След това започва едно тресене.. ако вдигна оборотите над 1000 всички вибрации изчезват, но пусна ли газ-та отново започват. В Rotor conformity започват доста да играят оборотите на различните цилиндри, но стойностите на корекциите на дюзите са близки/същите, както и преди да започнат вибрациите.
Единствено имам грешка за релето на подгревните свещи и 6-те свещи - не е от сега. ЕГР е чистен скоро, колата е без дпф от завода. Няма проблем с мощността или поне не забелязвам такъв.
Погледнах демпферната шайба, уж изглежда добре и колата гасне без вибрации, но пък знае ли човек?
Идеи на какво може да се дължи? Дюзи/тампони мотор?/друго?
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
Не съм направил тест защото не ми остава време напоследък.
Някак си не мисля че проблема при теб е като при мен. При мен тези вибрации не са при тихи а при точно около 1000 и се усеща все едно някой отвън клати колата доста яко.Според мен може би си сипал кофти нафта.
Някак си не мисля че проблема при теб е като при мен. При мен тези вибрации не са при тихи а при точно около 1000 и се усеща все едно някой отвън клати колата доста яко.Според мен може би си сипал кофти нафта.
- Sotac
- Потребител
-
- Кара: G30 530d
Дали от кофти нафта или не, май отивам към смяна на дюза. Weekend-a ще се сваля и тества, пък да видим..
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
Забравил съм да добавя че причината за този проблем може да е всичко друго но не и дюза.
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Колега Sotac и аз съм с същият проблем,май всичко води до дюзи
- Braikoff
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: ... E30, 324D, M21
E36, 318i, M43
E60, 530D, M57
shkata написа:Забравил съм да добавя че причината за този проблем може да е всичко друго но не и дюза.
Ако си го открил, по добре го сподели, че май е нерядко срещан!
Онзи ден го забелязах и при мен.
SONY - make.believe
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е че не съм. Но със сигурност не е дюзи или тампони.
За мен лично има 2 варианта :
1. Караме стари коли милионерки, износени, различна компресия => вибрации и т.н.
2. Нещо в самата скоростна кутия.(но идея си нямам там какво що)
Хубавото е че бебето спи много добре при тях и за сега ще карам така докато не се появи някакъв допълнителен "симптом".Най-вероятно ще излезе че при БМВ дизела трябва да се примиря с вибрациите а при бензина с разхода на масло... В противен случай ... безкрайни ремонти...
За мен лично има 2 варианта :
1. Караме стари коли милионерки, износени, различна компресия => вибрации и т.н.
2. Нещо в самата скоростна кутия.(но идея си нямам там какво що)
Хубавото е че бебето спи много добре при тях и за сега ще карам така докато не се появи някакъв допълнителен "симптом".Най-вероятно ще излезе че при БМВ дизела трябва да се примиря с вибрациите а при бензина с разхода на масло... В противен случай ... безкрайни ремонти...
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Аз залагам на дюзи.Незнам дали е така,но моите дюзи стойности те на инпата са екстра на иста също,но процента на впръскване в секунда е под 2%или 2% .Пусна ли климатика или парното % веднага скача до 4%..Сега дали е така аз незнам,тук в форума има много знаещи и можещи хора нека те да кажат.Аз от % не разбирам
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Никой не отговаря на проблеми те ни,май тук сме само 4 човека с коли милионерки
те на другите колите им са чисто нови
.Проблемат е почти решен 

- pepsin
- младши ентусиаст
-