Крадат Софийски е36-ци

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Крадат Софийски е36-ци

Мнение от snaiperist0 » 03 Апр 2015, 13:34

u`F`o написа:

И ако току-що ви "светна", че от другата страна може би е по-хубаво - то дори с условна присъда, никога няма да можете да си намерите бяла работа.

:yes:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 03 Апр 2015, 14:04

С такива присъди за какво му е на човек бяла работа :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ибрахим
Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524

Мнение от alexcivic » 04 Апр 2015, 9:31

Относно каското,никой ли не е попитал в ДЗИ,аз миналата година попитах там 250лв. е по експертна оценка а 400лв.за 5000лв фулпакет в доверен сервиз,и мисля че ми казаха ако искам и за повече мога да я застраховат.Така като гледам незнам дали има някой да даде 1000лв за каско тук,защото шваке маке ама има е36 емки де които са по 15 20хил лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 04 Апр 2015, 11:15

alexcivic написа:Относно каското,никой ли не е попитал в ДЗИ,аз миналата година попитах там 250лв. е по експертна оценка а 400лв.за 5000лв фулпакет в доверен сервиз,и мисля че ми казаха ако искам и за повече мога да я застраховат.Така като гледам незнам дали има някой да даде 1000лв за каско тук,защото шваке маке ама има е36 емки де които са по 15 20хил лв.

М-ките са си М-ки. Моята примерно е 94г седан 320 и я' оценяват на по-малко спрямо на баща ми купето 318is - по Шваке. Не я' застраховай на повече отколкото пише в Швакето. Можеш да я' застраховаш и за 100хил лева. Когато дойде момента да ти дадат пари ще кажат, ч'ай малко сега тука по Швакето пише друго и ще гризнеш дървото. Иначе моята има Каско в ДЗИ не съм имал проблеми с тях. Проблема е, че като го зстраховате първоначално на една сума с всяка година тя намалява независимо дали ви харесва или не. За това ако започнете да я' застраховата почвате от максимума който дават по Шваке и с всяка година се води овехтяване и ви я' оценяват на по-малко.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 04 Апр 2015, 12:17

alexcivic написа:Относно каското,никой ли не е попитал в ДЗИ,аз миналата година попитах там 250лв. е по експертна оценка а 400лв.за 5000лв фулпакет в доверен сервиз,и мисля че ми казаха ако искам и за повече мога да я застраховат.Така като гледам незнам дали има някой да даде 1000лв за каско тук,защото шваке маке ама има е36 емки де които са по 15 20хил лв.

В един от предишните ми постове съм писал за надзастраховането. Както колегата каза ако колата изчезне и за 100к да си платил пак ще ти платят по шваке. Или ако стане беля на пътя ще ти изплатят пак по списъци. Да речем някой те пляска отзад на светофара. Чупи ти бронята примерно. Пичовете вадят списъка гледат задна броня от 100 до 200 лева цена. Пишат ти я средно между тези суми и се оправяй.... Смисъл от надзастрахованвто няма просто.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 04 Апр 2015, 16:02

Missing-"В един от предишните ми постове съм писал за надзастраховането. Както колегата каза ако колата изчезне и за 100к да си платил пак ще ти платят по шваке. Или ако стане беля на пътя ще ти изплатят пак по списъци. Да речем някой те пляска отзад на светофара. Чупи ти бронята примерно. Пичовете вадят списъка гледат задна броня от 100 до 200 лева цена. Пишат ти я средно между тези суми и се оправяй.... Смисъл от надзастрахованвто няма просто".[/quote]

Всеки си има мнение по въпроса!!!!Не искам да правя рекламана "Армеец" , но аз съм доволен и предоволен от тях!И си спя спокойно!Плащат коректно за щетите!Значи, това ,че някой колега е вкарал 4-5 хилки за глезотийки и собствен кеф , това е въпрос на избор и той знае че това са невъзвращаеми пари! Аз откато ми гепиха липчето и м-лайсничките , вече се отказах да вкарвам пари в глезотийки , които някой лайнар ще реши ,че ще му пасват по- добре на неговото БМВ (дано да го строши на първата пресечка!!!!).
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Апр 2015, 14:12

По шваке пазарната цена на Е36 е макс 4к с връзки в брокера, ако ще да имате '98 328 Individual, първа ръка от немеца на 30 000км, никой от застрахователите не му дреме и няма да плати повече.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 05 Апр 2015, 22:55

Ходи и обяснявай. Те си знаят колегите, че щом застрахователя казва значи ще им се изплати... :) Да не им се налага де!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 06 Апр 2015, 9:15

Знаете ли, че проблемът на бедният българин е в изостаналото мислене и култура и малкото средства с които разполага! Хората в развитите икономически страни не са по умни от нас , а са практични и за това си правят застраховка на жилището ,на колата за живота си и т.н. .Крайно време е да се научим да мислим по практично и рационално ,а не като има наводнение ,пожар или друго бедствие от рода на крадец на коли,тогава да се вайкаме! То е ясно че застрахователя няма да покрие цена от 6 или 8 хилки ,но все ще вземеш 3-4 за да си купиш друга кола и ако си на кеф и имаш средства, ще си я оборудваш по твой вкус!Проблемът ни е в главата и джоба!Всеки решава сам за себе си кое му е по- изгодно!А копелетата дето крадат , все някога ще си намерят майстора... дай Боже!!!!!! :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 325i и BMW E39 525 i
Мечтае да кара: отново BMW 750i Е32 V12

Мнение от Kiril Antonov » 07 Апр 2015, 21:28

Привет колеги.
През 2013 г. моята Е36ца я откраднаха. Намерих я с помоща на едни хора. След това една сутрин видях, че са къртили вратата до ключалката. Нямам идея защо. Сега трябва да сменям вратата, но пък съм я застраховал и съм я прибрал в гараж.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 08 Апр 2015, 12:24

И не само Софийски... :dummy:
viewtopic.php?f=4&t=390078
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 09 Апр 2015, 1:08

pgv64 написа:Знаете ли, че проблемът на бедният българин е в изостаналото мислене и култура и малкото средства с които разполага! Хората в развитите икономически страни не са по умни от нас , а са практични и за това си правят застраховка на жилището ,на колата за живота си и т.н. .Крайно време е да се научим да мислим по практично и рационално ,а не като има наводнение ,пожар или друго бедствие от рода на крадец на коли,тогава да се вайкаме! То е ясно че застрахователя няма да покрие цена от 6 или 8 хилки ,но все ще вземеш 3-4 за да си купиш друга кола и ако си на кеф и имаш средства, ще си я оборудваш по твой вкус!Проблемът ни е в главата и джоба!Всеки решава сам за себе си кое му е по- изгодно!А копелетата дето крадат , все някога ще си намерят майстора... дай Боже!!!!!! :yes:

Това за назапад някъде го чете или от опит го казваш ? Че аз тук мога да си застраховам колата за 5000 евро пък съм я купил реално за 500 евро ? Естествено има таван според колата и т.н. Но цената винаги е много над цената за която си я закупил ;) И винаги си на + .
На един литовец опел астра 2004 му я задигнаха ,защо не знам ? На кого му е трябвал раждояд не знам ..... Но с парите от застраховката си купи няква алфа 2007 купе и му останаха пари :mhihi:

Така ,че в белите държави хората вземат ,но и дават :)
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 09 Апр 2015, 9:35

M-coupe написа:И не само Софийски... :dummy:

:oops: :confused:

Мойта май скоро няма да нощува пред блока ...
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 12 Апр 2015, 11:44

jorko7120 написа:
M-coupe написа:И не само Софийски... :dummy:

:oops: :confused:

Мойта май скоро няма да нощува пред блока ...

Това е точно до нас... Същите хора са!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 06 Май 2015, 21:13

На един приятел се опитаха да му откраднат ауди-то и докато днес му сменявахме патроните на ключалките се чудех нещо. Как стои въпроса с двойното заключване - механичното блокиране на бравите при повторно завъртане на ключа (или с допълнително слагана аларма и вързана правилно към комфорт модула) при е36-те. Лесно ли е отваря след това с шперц (или какъвто там инструмент използват) или не? Идеята ми е ако е трудно за отключване да се върже едно реле към комфорта което да прекъсва допълнително запалването и да не позволява да се стартира двигателя без да е изключено двойното заключване. Така дори и някой да счупи прозореца и да се намърда на седалката пак няма да може да я запали.

ПредишнаСледваща

Назад към E36