LCM БЛОК

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: LCM БЛОК

Мнение от ares2 » 05 Апр 2015, 9:04

ако се кодира правилно ще работи с 3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 05 Апр 2015, 9:34

flymax написа:Колеги, ако може да ползвам темата.
Имам проблем с LCM 4b. За трети път ми се случва следното - свети левия фар на дълги и десния мигач на предния калник, когато колата е изгасена. Когато шофирам се включват и късите светлини и до там - няма мигачи, подсветка на табло, светлина за задна скорост.
Подлежи ли на ремонт този модул? Ако не, съвместим ли е с ЛЦМ 3, колата е 525 ДА -2003г

И подлежи на ремонт и може да се кодира lcm 3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 05 Апр 2015, 10:17

а тези автоматични светлини имат ли нещо общо с версия 4? или те могат да работят и на по стари модули?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е61 525d LCI

Мнение от flymax » 06 Апр 2015, 15:48

А дали е възможно повредата да не е в ЛЦМ-а? Забелязах, че проблема се проявява, когато е дъждовно/днес отново/.
Ако някой от Варна може да помогне с диагностициране на проблема и с решаването му??? :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 06 Апр 2015, 21:31

този модул е на много тъпо място и там понякога може да се намокри.
до сега съм видял поне 4 изгорели модула от вода и дори запалила се кола от това
ако влиза вода от буксата на вратата, или от горе някъде тя се стича точно на модула. :banghead:
те са го боднали там защото старите имаха едни радиатори за охлаждане като перки .. после 2-3-4 ги нямат
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ZMeyGorianin » 10 Апр 2025, 21:40

oci написа:
flymax написа:Колеги, ако може да ползвам темата.
Имам проблем с LCM 4b. За трети път ми се случва следното - свети левия фар на дълги и десния мигач на предния калник, когато колата е изгасена. Когато шофирам се включват и късите светлини и до там - няма мигачи, подсветка на табло, светлина за задна скорост.
Подлежи ли на ремонт този модул? Ако не, съвместим ли е с ЛЦМ 3, колата е 525 ДА -2003г

И подлежи на ремонт и може да се кодира lcm 3

Здравейте, колеги! За жалост първия ми пост във форума е свързан абсолютно със същия проблем, цитиран горе. Забелязах, че през лятото това не се случваше - всичко си работеше нормално. Когато застудя запчнаха номерата. Като навързах ситуациите /топло-студено/ и изчетох доста теми по този случай, един ден извадих модула от мястото му в краката на пасажера / без да го рзкачам от буксуте/ и го нагрях за 15-20 сек. със сешоар. Веднага всичко се възстанови! Но, след като се охлади всичко се повтори. Модула не е мокрен, но е близо до калника и на пипане е студен.
Та по този повод, някой има ли обяснение за реакцията на LCM модула след нагряване?

Предишна

Назад към E39