Търся (СФ) майстор за подмяна на electr. steering column

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E91

Търся (СФ) майстор за подмяна на electr. steering column

Мнение от velqn » 04 Апр 2015, 15:56

Здравейте, колеги!

Ситуацията е следната. BMW E90, бензин, ръчни скорости. Излезе прословутата грешка "жълт катинар с волан".

Изображение

Причината е механическа, ето в този механизъм (снимката взех от пост на колегата cupra). Сигурни сме, че е механичен проблема, защото първо пробвахме синхронизиране с LWS, актуализация на софтуера и най-вече по звука :). Механизъмът не винаги отключва.

Ето това е "пластмасовия виновник".

Изображение

Успях да намеря работещ механизъм благодарение на колега от форума. Неприятното, е че този механизъм се намира в кормилната конзола, ето това:

Изображение

Въпросният механизъм се намира вътре, неприятен момент са трите винта, 5 звезден torx.

Благодарение на колега от друг форум, имаме имаме подробно ръководство за подмяна (DIY), та ето така изглежда конзолата:

Изображение

Колеги, молбата ми е следната. Търся човек/майстор/сервиз/колега, който е минавал по тези стъпки, за да не откриваме топлата вода. В моят сервиз имам алтернативен вариант, но търся човек, който го е правил, защото това е най-безболезнения и оптимизиран подход. Намирам се в София, затова търся за вариант в/около София, но ще се радвам да ми препоръчате каквото смятате за най-добре.

С малко дете съм, пътувам напред-назад, всеки момент очаквам жълтия катинар да стане червен и съм дотам. Много неприятно. :|

Благодаря за всички съвети предварително.

Поздрави,

В

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Re: Търся (СФ) майстор за подмяна на electr. steering column

Мнение от vanko242 » 05 Апр 2015, 8:43

..преди няколко години брах ядове с този проблем, имам доверен човек но е в Горна Оряховица, премахна този механизъм софтуерно и механически. Ползата от бялата кутийка в случай на кражба е нулева, а в моя случай за има няма 3 години 2 пъти ми се наложи смяна. Но ти сам си решаваш....0885598166 - Дидо.
Поздрави !
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

Потребител
Аватар

Мнение от velqn » 05 Апр 2015, 10:10

vanko242 написа:..преди няколко години брах ядове с този проблем, имам доверен човек но е в Горна Оряховица, премахна този механизъм софтуерно и механически. Ползата от бялата кутийка в случай на кражба е нулева, а в моя случай за има няма 3 години 2 пъти ми се наложи смяна. Но ти сам си решаваш....0885598166 - Дидо.
Поздрави !

Мерси, Ванко!

Аз сега успях да намеря работещо (надявам се) моторче и мисля да го сменя, като ще запазя моето, за да го смажа и за резервна част. Иначе да ти кажа, гледах в нета, че има вариант цялата система да се изолира, на мястото се закача емулатор за ELV (emulator за CAS).

Изображение

Колата си мисли, че има ELV и така. Това също е вариант, абсолютно! + Застрахователите гледат дали има аларма или не, не ги интересува това, мисля.

Ако почне пак да ми се скапва... ще го разкарам, но засега искам да си е в колата. Мен по-скоро ме учудва, как на такива места, които предполагат доста амортизация, използват такива пластмасарии, но както каза един колега, нищо, някой ден като 3D принтерите станат евтини, сами ще си печатаме авто частите :)

Потребител
Аватар

Мнение от velqn » 06 Апр 2015, 21:45

Всичко е наред вече.

1. Намерихме моторче и моя майстор го смени
2. Колегата oci ми синхронизира EVL-a, както си му е реда, всички екстри
3. Всичко е под контрол

Благодарности на колегата oci и майстора ми:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 06 Апр 2015, 22:17

ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Назад към E90/E91/E92/E93