Добре, че оправих спирачките...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Добре, че оправих спирачките...

Мнение от kam_tod » 18 Ное 2006, 18:42

Много малоумници се навъдиха по пътищата, а ние цъламе с език пред телевизорите като гледаме новините със статистиката за катастрофите, без да си даваме сметка, че и ние сме част от проблема.

Днес три пъти ме засякоха в насрещното заради неправилно изпреварване, преди 1 час се прибрах и още ме е яд.

Ще разкажа само за един от случаите, защото беше показателен за гореспоменатата статистика.

Днес се връщах от резерват Северозапад. В интерес на истината, бързах малко повечко от обикновено и затова по Дефилето дадох на изрода малко повече жега и в участъка преди пистата за Ботевград, където пътя е перфектен, а и видимостта също, скоростта беше около 150-160. По принцип винаги намалявах, където имаше завойчета и съществуваше риск да се полаже някой малоумник, тръгнал да изпреварва без видимост. Какво стана обаче...

Прав участък - перфектна видимост, още беше достатъчно светло, и гледам в далечината - камионче. В следващият момент, обаче, се вижда мигач и фарове, които се появят успоредно на камиончето. Разстояние имаше достатъчно, но аз все пак започнах да намалявам, защото бях със 160-170. Исках да дам на "изпреварващия" време да довърши маневрата нормално. Да, ама не! Малоумника не знам с каква точно японска дръга беше, ама си седи в моето платно с ляв мигач и си кара успоредно с камиона, набира се като глист на въшка. Взех сериозно да натискам спирачките, гледам отстрани банкета, ама той е 30-40 см, а след това падина - ако стъпиш и малко накриво ще има въртележка през тавана.

Продължавам да ритам спирачката, светкам с дългите, защото малоумието вместо да се откаже, да намали и да се прибере, продължава да се "набира". Видях, че положението е сериозно и ща не ща, стъпих в банкета, като вече и надух клаксона. Разминахме се буквално на сантиметри, защото десните ми гуми бяха на ръба на банкета. Малоумника при разминаването също ми светна на дълги и наду клаксона. Е честно казано, много се замислих дали да не обърна, да го стигна и да му еба п***ката майчина на това лайно миризливо, не знам дърт ли е, недорасъл тинейджър ли е, какъв там педе***ст е, но много ми се щеше. А после някой нека да ми каже, че не се решавали така нещата и че щял да си носи пищов на тумбака, соре ама нема да го спаси.

Преброих до десет, поех малко въздух и продължих, защото ако наистина се бях върнал, щеше да стане мацано дупе с тикви.

Добре, че вчера оправих един малък проблем със спирачките, малък в смисъл, че лесно се оправя, а иначе можеше да е голям проблема и сега я да са писал тука, я не, я да чакам КАТ, за да им обяснявам защо съм утрепал още един малоумник на пътя.

Умната, момчета и момичета.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 18 Ное 2006, 19:02

Много ги мразя такива направо ме изкарват от кожата :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Добре, че оправих спирачките...

Мнение от AGT » 18 Ное 2006, 19:05

kam_tod написа: ................Е честно казано, много се замислих дали да не обърна, да го стигна и да му еба п***ката майчина на това лайно миризливо,

Само това е спасението ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Потребител
Аватар

Мнение от C_a_s_i_n_O » 18 Ное 2006, 19:05

Няма какво да се чудиш, обръщаш колата и го погваш тоя. Знаеш ли как разтоварва това после вместо да се тюхкаш "абе аз що не му еб*х пичката лелина на тоя педал" ;)
Изображение
Не е важно колко вдигаш, а за колко!!!

Потребител
Аватар

Мнение от El_Loco » 19 Ное 2006, 11:30

Винаги ми се е искало да тресна някои такъв. Ама не знам що ма нещо се спирачката натискам, явно инстинкт. Но че си е за убиване спор нема :twisted:

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 19 Ное 2006, 12:30

Едно не можем да пропуснем НАГЛОСТТА НА ТОЗИ БОКЛУК че и той е пресвяткал с фарове и надувал клаксона едва ли не ти си виновният ... Един път ми се случи подобно нещо в града и един в уличка с две платна изпреварваше в мойто скоростите бяха около 60-70 и тоя ми пресвятка ...А дефакто е влязал в мойто платно.Тоя ден ми беше паднало нещо пердето и ми беше много спряло затова се изтеглих максимално близко към средата и не мраднах и оня насра и се прибра :mhihi:
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Ное 2006, 12:41

Добре че си се раминал само с ядосване,че какви камикадзета ги има :evil:
Ще излезне в последния момент и хич не го боли дали няма да пребие някой па дори и себеси :!:
Много некадъници много нещо :!:
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 21 Ное 2006, 13:18

Такива как са ми ВБЕСЯВАЛИ, не искам да ти казвам... почти нищо не може така да ме изкара извън нерви, както наглостта и безочието...
и аз съм бил на твойто място, и аз също съм се ядосвал че не съм обърнал колата да го настигна, но знам че не съм такъв човек... а трябва...
Впрочем, за такива случай, от мой близък - професионален шофъор около половин век, съм чувал съвети при такива случай да не показваш слаба психика. Вместо да гледаш да бягаш, напротив - да влизаш още по-нялаво и то челно срещу него. Фаровете дълги и да си личи че няма да отстъпиш. При тираджиите това често пъти е възлово, защото навремето е имало сериозни конфли между нашите и чуждестранните. Мога да разказвам случки, ако някой му е интересно. Но съм пробвал да се държа агресивно и помага - връщал съм ебаси джиповете обратно, въпреки че могат да ме смачкат. А съм сигурен, че ако тръгнех да намалявам и отстъпвам, щеха и те ме настъпат повече.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 21 Ное 2006, 13:40

Да, ама това значи да тръгна срещу инстинктите си, аз като видя куче или коте скачам на спирачките, пък камо ли човек или кола.

А за случая, за който стана дума, както съм написал, отначало имаше достатъчно време и място оня малоумник да извърши изпреварването, ама или той беше пиян, или кошницата дето я караше беше много зле. Но това, което ме ядоса е, че като не ти стига силицата, не се захващай, кютай си кротко и не се прави на супермен. А и накрая ми светка и бибипка, един вид - какво искам от него? Както казва народа, тоя когато и да го пребиеш, все е късно. А и Господ явно такъв шамар му е отлепил, че после и да го биеш, все тая, няма да му дойде акъля.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 21 Ное 2006, 14:02

Не забравяйте и че понякога изпреварвания също е келеш и носи вина за случващото се. Не малко пъти ми се е случвало да правя маневра за изпреварване и оня да се сети, че е мъж (ама пикаещ клекнал) и да рипне на газта сакън да не го мина. Идиоти на пътя бол. Та като вижда, че ситуацията е трудна, да вземе да отстъпи. Такива кретени никога не мога да ги оправдая. А и тоя може да се е вбесил, че оня не го пуска. Знам ли..... Имах точно преди два дена такава случка. Засилвам се покрай рейса от градския транспорт, тъкмо вече да го мина и..... тоя простак кривна към мене (сигурно заради дупка), а на отсрещния банкет умряло куче.. и останах притиснат. Върнах за момент газта и така загубих ускорение (само да уточня, че се движех с друга кола, не с мойта). При което рейса леко ме дръпна, но нямах време да набивам спирачка, че бях доста напред, а икаруса - дълъг, присветках на човека срещу мен, той намали и аз минах пред рейса с вдигната ръка за извинение.... :uups: А после ми идеше да набия спирачки и да го изкарам тъпака прост извън релси, че така гнусно ме засече и въобще не намали, все едно пътя си е негов....
It's not who You are, it's who You know...

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 21 Ное 2006, 14:04

logout написа:Не забравяйте и че понякога изпреварвания също е келеш и носи вина за случващото се. Не малко пъти ми се е случвало да правя маневра за изпреварване и оня да се сети, че е мъж (ама пикаещ клекнал) и да рипне на газта сакън да не го мина. Идиоти на пътя бол. Та като вижда, че ситуацията е трудна, да вземе да отстъпи. Такива кретени никога не мога да ги оправдая. А и тоя може да се е вбесил, че оня не го пуска. Знам ли..... Имах точно преди два дена такава случка. Засилвам се покрай рейса от градския транспорт, тъкмо вече да го мина и..... тоя простак кривна към мене (сигурно заради дупка), а на отсрещния банкет умряло куче.. и останах притиснат. Върнах за момент газта и така загубих ускорение (само да уточня, че се движех с друга кола, не с мойта). При което рейса леко ме дръпна, но нямах време да набивам спирачка, че бях доста напред, а икаруса - дълъг, присветках на човека срещу мен, той намали и аз минах пред рейса с вдигната ръка за извинение.... :uups: А после ми идеше да набия спирачки и да го изкарам тъпака прост извън релси, че така гнусно ме засече и въобще не намали, все едно пътя си е негов....

да, случват се и такива педерастии... за щастие, имаме неслучайни коли :winky:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 21 Ное 2006, 14:38

logout написа:....

Да, ама случая не беше такъв при мен. Пък и ако видиш, че някой ти играе к**ва, настъпва газта и не ти дава да го изпревариш, какво ще се "бориш" докрай ли? :shock: И с риск от челен удар? Пътя беше хубав, прав участък, перфектна видимост, никой никого не е засичал от тия дето се изпреварваха. А пък ми е и трудно да повярвам, че оня с разбрицаното камионче може да окаже сериозна съпротива на лека кола, каквато и да е тя, освен ако не е някоя гробница, ама с такава гробница що се пъне оня да изпреварва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 21 Ное 2006, 15:25

kam_tod написа:
logout написа:....

Да, ама случая не беше такъв при мен. Пък и ако видиш, че някой ти играе к**ва, настъпва газта и не ти дава да го изпревариш, какво ще се "бориш" докрай ли? :shock: И с риск от челен удар? Пътя беше хубав, прав участък, перфектна видимост, никой никого не е засичал от тия дето се изпреварваха. А пък ми е и трудно да повярвам, че оня с разбрицаното камионче може да окаже сериозна съпротива на лека кола, каквато и да е тя, освен ако не е някоя гробница, ама с такава гробница що се пъне оня да изпреварва?

О, човече, в никакъв случай не го оправдавам... просто исках да допълня картината, защото има и такива ситуации, каквито описах, и то не малко. И понеже се сетих за оня ден, а и за много други случаи, в които съм бил с по-слаба кола, та затова...
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 21 Ное 2006, 20:04

Ей такива нагли просто си получиха заслуженото в Неделя,когато се връщахме от магистралата за София (СФ-СВЛВО).Некф тиин с а4 изпреварва фиестичката и после ни натиска,като ни накара да влезем в банкета (от некадърничество).Да ама не.Баща ми го настигна и почна да го натиска към мантинелата най накрая турбинака спря и обърна :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Назад към Страхотни истории