Проблем с патрони на вратите на Е36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Проблем с патрони на вратите на Е36?

Мнение от Haddess » 02 Апр 2015, 10:13

Привет колеги, вече сме 2 Април като разбирасе деня на лъжата отмина.Автомобила ми е Е36 купе от късните 97.Гледам в realoem дръжките на вратите Дръжки патрона се продава като отделна част под номер (51218135959) за лява врата и (51218135958) за дясна врата.Има ли човек закупил тези ремонтни комплекти, посещавал ключар да ги нареди по нeговия ключ? Само с тях ли се минава или трябва още нещо?Проблема ми е че, като вкарам ключа в патрона и на двете врати ни ня ляво ни на дясно. :dunno: Как се сменят и какви затруднения има при сваляне и качване също ще са от помощ,къде да внимаваме и т.н. Благодаря предварително на отзавалите се ! :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Re: Проблем с патрони на вратите на Е36?

Мнение от Missing » 02 Апр 2015, 11:45

Имах съшия проблем колега.
Питах на едно две места и никой не се нави да пренарежда по ключа. (100% има кой да го направи ама явно не съм попаднал на точния човек)
Взех си WD40 + Медна грес. Напръсках с WD-то после си намазах ключа с грес и си раздвижих патроните. Освен в самия патрон, като отвориш вратата и махнеш гуменото уплътнение (държи се на гумена тапичка излята със самото уплътнение) пръсни с WD през дупката на тапичката.
Знам че не е решение на проблема това, ама за сега е ОК положението.
Вече месец нямам никакви проблеми с тях.
Може би ще стане и със силиконова смазка (спрей), но тогава нямах под ръка и не съм пробвал.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 02 Апр 2015, 12:49

На мен преди да ми разбият колата си ми беше наредна по ключа. Сменях дръжката и ми излезна 90лв само ключарят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 02 Апр 2015, 15:13

Къде ти наредиха патрона по ключа колега?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 02 Апр 2015, 18:13

На мен в Пазарджик (от където съм), обаче не си струват тея пари. Ако вземеш патрона с ключа ще имаш още един ключ, който ще го ползваш като не ти работи централното от дистанционното. Контакт мога да се опитам да ти намеря, но лично НЕ познавам човека. Колата беше оставена там за смяна на брава и други козметики - от сервиза си го изровиха от някъде.

Методи ги чува доста нещата, много е изписал по форума, не го познавам лично, ама е пичага. Би ти помогнал според мен. Успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 02 Апр 2015, 19:37

Аз Методи личнон ще го посетя, да оставя една заплата, само да стигна до там!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Апр 2015, 20:26

Haddess написа:Аз Методи личнон ще го посетя, да оставя една заплата, само да стигна до там!

:mhihi:
М/у другото , ако решиш да правиш патроните и ако не са правени опити за разбиване, не купувай ремонтни комплекти .... аз имам повечето необходими неща . Ако са правени опити за разбиване на патрона и е бъркано вътре с отверки и т.н , тогава ще се наложи да си купиш ремонтен комплект , защото всичко вътре в патрона е на сол.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 02 Апр 2015, 20:48

Вадя листа и пиша колега(не се шегувам) просто ще видя кога ще дойда при теб във Враца за няколко неща накуп.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 17 Юни 2015, 17:06

колеги някои има ли снимка или схема на бравата при моделите с комфорт модул? монтирах комфорт на колата ми и всичко стана добре ако изключим това, че не ми отваря вратите когато завъртя ключа, а си отключва само шофьорската. единственото което не е от колата донор е бравата ми ..
моята беше от друга кола и в нея има 3 букси - бяла и две жълти. едната ми е за подгрева, другата жълта отива към едно ключе(бял/червен кабел) и едната е свободна..
когато задържа клюа на дясно вдига стъклата..
дайте идеи дали проблема е при самата брава?
Изображение

Назад към E36