Въпрос за 3,5 мм AUX IN на Е90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Въпрос за 3,5 мм AUX IN на Е90

Мнение от FE LIPE » 28 Мар 2015, 13:28

Днес си купих кабел 3,5мм към 3,5мм и свързах телефона( SGS IV) към сидито(бизнес) на колата,останах очарован от качеството на звука(според моите усещания),което напълно ме задоволява,та въпроса е какъв източник на сигнал мога да вържа към аукс ина ,който да вади същото качество,гледам в продавалник е пълно с мп3 плеарчета,които ще вършат работа,но не знам какъв DAC ползват и дали ще свирят по същия начин.Какъв е най-евтиния вариант за качествен сигнал,в мисъл какъв мп3 плеар да си закупя и да съм доволен от качеството на звука,ако има и USB вход ще е супер(за да мога да го свързвам към захранването в подлакътника).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 330xd
Мечтае да кара: M6 Grand Coupe

Re: Въпрос за 3,5 мм AUX IN на Е90

Мнение от sider23 » 28 Мар 2015, 14:09

Привет,

Аз си купих mp3 player на Сони и го закачих, но качестовто е невероятно лошо...първо е супер тихо в сравнение с радиото например...даже в първият момент реших че нещо е прецакан AUX in-a, но като усилих на макс започна да се чува нещо като подобие на музика....все едно е обработвано и през компютър минавано...с един металически отенък...ужасно. Та се учудвам, че твоя звук е хубав. Започвам да си мисля че при мен нещо има проблем. Дали може да е от кабела...ти с какъв кабел си? Моят е около 1.5 м дълъг и го купих от Технополис. Другия вариант е да е от плеъра, но той иначе на слушалки си вади нормален звук.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от FE LIPE » 28 Мар 2015, 14:22

То и при мен в началото звучеше тихо :D ,за да звучи нормално трябва на самия плеар(при мен телефона) звука на слушалките да е усилен до край и в менюто на сидито на колата AUX level да е на максималното ниво,аз също съм дал и баса и високите до край ...резултата е зашеметяващ поне за мен,звука е много по-хубав и сочен от този на радиото,плътен бас(чак трепери пода на колата) и добри високи,само,че аз това го отдавам на качествата на аудио чипа в самия телефон,който на слушалки също вади много добър звук,гледам се продават примерно DIVA МP3 плеари с USB захранване(има зарядни ,които се включват към запалката и имат изход USB) по за 15- тина лева,ама лошото е че не знам как ще свирят,може резултата да е като при тебе,за това питам за изпитано решение,някой да ползва мп3 плеар и да е доволен от звука.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от FE LIPE » 28 Мар 2015, 14:24

...иначе и моя кабел е 1,5 м,нормален,купих го от магазин за електроника.
(Моля модератора това мнение да се обедини с предишното,защото не мога да го редактирам)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 28 Мар 2015, 15:46

:driving:
sider23 написа:Привет,

Аз си купих mp3 player на Сони и го закачих, но качестовто е невероятно лошо...първо е супер тихо в сравнение с радиото например...даже в първият момент реших че нещо е прецакан AUX in-a, но като усилих на макс започна да се чува нещо като подобие на музика....все едно е обработвано и през компютър минавано...с един металически отенък...ужасно. Та се учудвам, че твоя звук е хубав. Започвам да си мисля че при мен нещо има проблем. Дали може да е от кабела...ти с какъв кабел си? Моят е около 1.5 м дълъг и го купих от Технополис. Другия вариант е да е от плеъра, но той иначе на слушалки си вади нормален звук.

Виж aux level на колко ти е.При мен като е на 0 е изключително тихо.На 3 е перфектно според мен, даже малко силно идва.Колкото до Player - ползвам Iphone 5s.При мен е идеално.И аз съм с бизнес сд.Сега искам да сложа профешанъл, за да видя дали ще се подобри нещо, защото колата ми е излязла от завода с профешанъл, но в последствие е сменено с бизнес.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sider23 » 28 Мар 2015, 17:46

Извинявам се за тъпия въпрос, от къде да видя нивото на AUX-a, че аз търсих в iDrive-a някакви настройки, но не успях да открия...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 28 Мар 2015, 22:26

При мен само с айпод/айфон се чува добре (бизнес цд). По някаква причина всичко останало , което съм опитвал или е много тихо , или няма никакъв бас каквото и да настройвам.
В резултат си взех един айпод нано 3-та генерация от продавалник за 40 кинта и всичко заспа. После го изгубих, разбира се...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 31 Мар 2015, 21:55

sider23 написа:Извинявам се за тъпия въпрос, от къде да видя нивото на AUX-a, че аз търсих в iDrive-a някакви настройки, но не успях да открия...

Не знам къде е в iDrive.Аз съм без навигация.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sider23 » 01 Апр 2015, 19:15

Привет,

Еми аз го търсих няколко пъти в iDrive-a и така и не го намерих....просто като отида на AUX менюто няма опция за ниво или нещо такова...както и да е...мисля да пробвам да отключа мп3 на CD-то ако може.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от FE LIPE » 05 Апр 2015, 8:50

Купих едно китайско мп3 плеарче и през аукса си свири много добре,изобщо инвестицията за звук от източник различен от СД-то излезе 16- тина лева,десет плеара и 6 преходник запалка-USB(за зареждането),интересно е поведението на преходника,значи когато колата не е на контакт,няма ток нито в запалката ,нито в източника в подлакътника(преходника има диод,който свети при наличие на напрежение),при подаване на контакт идва ток в запалката и в източника,но диода на преходника свети само когато е сложен в запалката,явно тока в източника е различен, силата му предполагам е различна, защото измерено с мултицет си показва 12,3 V на контакт ,някой знае ли повече по въпроса,характеристиките на тока в запалката и източника различни ли са или аз бъркам нещо :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от FE LIPE » 05 Апр 2015, 14:52

Защо трябва да е лесно,като може да е трудно,оказа се,че зарядното не работи с буксата в подлакътника,с буксата на запалката няма проблем,но с тази букса,която ми трябва не иска,а ток има,както писах мерих с мултицет-12,3 V излиза,днес и лампа 12 V вързах,свети си,луда работа,специално зарядно ли трябва да се свърже с тази букса,гледам вътре е различна от тази на запалката.Някой ако ползва пауър източника в подлакътника да сподели какво зарядно ползва,не знам направо съм в чудене вече.
П.П.Купих качествено зарядно Griffin и нещата си дойдоха на мястото,всичко си работи и звука е супер,ето как изглежда
Изображение
Последна промяна FE LIPE на 08 Апр 2015, 18:57, променена общо 1 път

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 05 Апр 2015, 19:25

Аз имам един изход в подлакътника и два от задната страна за пасажерите. И трите извода работят само когато колата е "на контакт"
Изображение

Назад към E90/E91/E92/E93