Страх от кражби

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ ГС
Мечтае да кара: аз си го мечтая, не го разказвам

Страх от кражби

Мнение от celt_ » 30 Мар 2015, 15:48

Привет,

До миналата година имахме 535 комби и бяхме много доволни.... докато не я откраднаха. Сега сме с някаква изпърдяна мазда 6 и не се търпи - гледам все към други коли и джипове и ще се купува нещо друго в близките месеци, че с тая мазда на дълъг път е мъка, а и не е като да няма екстри - имаш ксенон, но нищо не виждаш, колата е супер шумна, ръждата е навсякъде. Имаш БОЗЕ, но звука е отврат, имаш нагреваеми седалки, но нагряват по-бавно от парното... просто за японска кола повече не искам да слушам! Ако имаш поне малко отношение към детайлите не знам как може да харесваш такава кочина. както и да е...

Та въпроса ми е следният: в нашия район не мога да намеря гараж под наем, а ние нямаме. Каквото и да гледам и пробвам - все на 535 се спирам, но ме е страх да си взема, че ще я откраднат пак. Дайте съвет какво мога да направя по колата да предотвратя това. Моля за прагматични съвети и конкретни идеи, трябва ми решение и евентуално човек, който е минал през това и знае какво говори.
we do what they call 'sport-touring' - a code name for riding powerful motorcycles over extreme distances at illegal speeds in semi-constant state of alarm and discomfort

Аватар
Кара: MB S 65 AMG W221; BMW 320d F30
Мечтае да кара: гравитацията да не влияе върху циците :-)
Детайли за колата: MB S 65 AMG engine swapped 7G Tronic W221- 742,8 whp, 1200 NM torque electronically reduced; BMW 2012 320d F30 251.6 bhp and 529.3 Nm remap stage 3

Re: Страх от кражби

Мнение от JanTonko » 31 Мар 2015, 21:36

Че какво има да им треперите на тия коли. Има си решение- правите си пълно каско на РЕАЛНА цена и хич не им треперите. Те по форумите така лесно се защитават коли, нямам думи. "Ония'' пичове и те не спят и си имат регове тук-там. А това да не смееш да си купиш кола в 21 век, за да не ти я откраднат е смехотворно.
MB S 65 AMG 742,8 whp, 1200 NM torque 1/4 mile 10. 133 sec/s. The one and only 1200 NM Mercedes gerabox in Europe for now.
THE BLACK BEAST

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 01 Апр 2015, 11:54

Ако нямаш гараж, по-добре не си купувай Е60.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 01 Апр 2015, 11:59

Имам гараж и, въпреки всичко, съм сигурен, че ако решт да я крадат, това няма да е пречка. Както каза колегата по-нагоре, каско на реална цена и да не ти пука. Успех в търсенето на 535 :yes:
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 01 Апр 2015, 15:43

Колко трябва да е реалната цена при положение, че ще ти платят в най-добрия случай 80% след минимум 6 месеца. Ако ти знаеш че колата ти струва 20к, трябва да я застраховаш на 25 . за да можеш реално да взеемеш 20к, а разправиите, разследвания, бележки, ама къде ти е бележката за данъка... ама къде ти е еди кое си ... не си прави. Е60 само на платен паркинг с денонощна охрана, без ключалки и с поне 2 защити от кражба и 1 GPS :)
Кой ще ти застрахова колата на 25 като реално струва 18, ама ти си знаеш, че си налял пари в нея за още х пари.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 01 Апр 2015, 15:48

Е60 само в сейф иначе няма смисъл. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Аватар
Детайли за колата: MB S 65 AMG engine swapped 7G Tronic W221- 742,8 whp, 1200 NM torque electronically reduced; BMW 2012 320d F30 251.6 bhp and 529.3 Nm remap stage 3

Мнение от JanTonko » 01 Апр 2015, 20:59

Надявам се осъзнавате, че има каско в компании и ''компании''. Под реална цена на каско имам предвид, да не правите като повечето- най- ниската възможна цена, щото така вноската ми е най-малка. Аз моя шлеп го държа на улицата и гараж като се замисля май не е виждал вече почти 4 години откакто е при мен. А да седна да му треперя дали ще го вдигнат- забравете. Паркирам си го където ми падне.
Поздрави и влагайте по-малко нерви по тия железа.
MB S 65 AMG 742,8 whp, 1200 NM torque 1/4 mile 10. 133 sec/s. The one and only 1200 NM Mercedes gerabox in Europe for now.
THE BLACK BEAST

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E87, E90 LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от gkostadinoff » 01 Апр 2015, 23:19

Зависи.. То човек е добре от една страна да е перде за тези неща и да си казва - а бе дреме ми, аз си имам застраховка. Дреме ти, когато си купил втора ръка кола и си дал еди колко си пари и си я застраховаш на тази сума, но когато си купи човек една нова кола и не дай боже му я откраднат след 2 години след началната покупка и човека със сигурност ще го заболи, защото застраховката вече не е на сумата, за която е закупена колата.. така че има две страни на нещата.. И пак се връщаме на нещата - колко ще ти изплатят, кога ще ти я изплатят? Защото има компании и компании, ама аз не знам някой да изплаща до 2 седмици.. :dunno: И не се плашиш на тези железа, когато парите ти падат отгоре или пък имаш толкова пари, че да не те бърка, ама като знаеш, че някои хора са работили цял живот да си купят накрая чисто нова кола и да ти я откраднат - едва ли ще си каже - дреме ми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 01 Апр 2015, 23:43

Има си начини силно да се забави кражбата и по този начин да ги откажеш, подобни тъпотии като тези дето си ги приказвате (без извинение) е щото не ви е било на главата. Като ти откажат каско и се бориш 9 месеца, за да си получиш заслуженото ще видим дали се паркира, както и където си искаш или ще се размислиш.

Проблема е, че във форума има доста хора със съмнително минало и не е хубаво да се пишат такива неща в общите теми.

Аватар

Мнение от JanTonko » 02 Апр 2015, 9:51

Taruno написа:Има си начини силно да се забави кражбата и по този начин да ги откажеш, подобни тъпотии като тези дето си ги приказвате (без извинение) е щото не ви е било на главата. Като ти откажат каско и се бориш 9 месеца, за да си получиш заслуженото ще видим дали се паркира, както и където си искаш или ще се размислиш.

Проблема е, че във форума има доста хора със съмнително минало и не е хубаво да се пишат такива неща в общите теми.

Колега, не си мисли, че не са ми вдигали кола. Вдигнаха я (но направиха груба грешка) и от компанията ми се обадиха след точно 2 дена да ми кажат къде е колата, да си я прибера и да мина през тях да опишем ако има щети я по боя, я по нещо друго. За това написах че има компании и ''компании''. Каско, друг вид застраховка, заем и депозит са неща дето се правят след като направиш ''предварително'' проучване, а не да се хвърлиш при ''най-изгодните'', защото тогава ще ти белят косите и тези 9 месеца няма да стигнат само за първа инстанция. За това,че има хора във форума със съмнително минало (аз също от скоро съм тук) е ясно. Както написах по-рано те ''ония'' не спят, а вие продължавайте да се хвалите със скъпи вложени части, кое как се захваща и прочие.
Следващо- ти написа "Има си начини силно да се забави кражбата и по този начин да ги откажеш"- само да ти кажа, че за ония е въпрос на игра да ти вземат колата. Срещнат ли трудности може днес да си отидат без ти да знаеш, че са се опитали да я вземат и ще се върнат в удобно за тях време да си разплетат пъзела. Болни мозъци са и нещо опъне ли им се не спят, докато не го направят.
Аз за това си купувам кола по джоба, за да не треперя, че после цял живот не мога да събера пари за друга. Това дето масово се прави от българите- заем за кола е най-голямата глупост. Тука трябва да важи немското правило- кола не по-скъпа от 6 брутака.
THE BLACK BEAST

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 03 Апр 2015, 10:32

И коя е тази компания, която ги намира след точно 2 дни, че ми стана любопитно?
Изображение

Аватар

Мнение от JanTonko » 03 Апр 2015, 14:24

Не е коректно да правя отявлена реклама, но ще дам силен жокер.
Знаем ,че сега е "забранено'" маркирането на автомобили от ЗК. Но всички си ги маркират "тайно". Та "тайната" маркировка на компанията е символ на вид професия и се лепи на огледалото за обратно виждане.
Кой разбрал- разбрал.
П.С. колата беше Голф 5 ГТИ през далечната 2009 г. и се откри както казах за два дни.
От тогава само при тях, НО НА РЕАЛНАТА ЦЕНА.
THE BLACK BEAST

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 03 Апр 2015, 15:06

Далечната 2009 и БулИнс бяха сила и си намираха колите, но от тогава много вода изтече :mhihi: В днешно време на никой не му дреме на чия компания е колата, на всичките колите изчезват. Покрай бума на кражби на Х5 и Е60 много компании масово започнаха да отказват или да предлагат абсурдни суми за застраховка на Е70 и Е60 - БулИнс, ДЗИ и там всички дето са под една шапка. 2012 БулИнс ми оцениха БМВ за 40,000лв. на 24,000лв. и ми поискаха 4,000лв премия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да, каското може да ти помогне да спиш по-спокойно, но аз лично не бих разчитал само на него и да си оставя колата на улицата. Дори да не ти откраднат колата, ще ти свалят части, които не се покриват от каското - примерно стъклата на огледалата. На мой колега с F10 буквално за 3 минути му свалиха стъклата и на двете огледала пред блока посред бял ден. Едното му беше над 600лв. по спомен, моите са по 900лв. даже...

Имам съсед с фейслифтово Е60, два пъти му го крадоха, защото го държеше на улицата, някак си успя да си го върне и двата пъти (вероятно си е плащал). Накрая си взе гараж и му е мирна главата. Та така, ако искаш да спиш по-скойно, вземи си гараж. Ясно е, че ако я нарочат няма спасение, но със сигурност е по-добре да седи в гараж, не всеки срещнат да я оглежда на улицата всяка вечер.
Изображение

Аватар

Мнение от JanTonko » 03 Апр 2015, 17:04

Както казах в по-предишния си пост- най-добре немското ''правило'', за да не трепериш- кола до 6 брутни заплати! Мойта е такава + каско и за това грам не и треперя. Да я взимат, щом са опряли до почти 8/9 годишен кошник.
Поздрави и не им треперете на тия железа- ние да сме живи и здрави.
THE BLACK BEAST

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 03 Апр 2015, 18:49

И на мен две коли са ми ''изчезвали''.Намирахме ги благодарение на ГПС тракера скрит във всяка една .
Полезна ''екстра'' която си изплаща средствата.
Има вариант да се заглуши за известно време,но рано или късно колата се появява на ''радара''.
При всички положения каско в компания където имаш ''свой'' човек и да ти е мирно на главата.
А страх от кражби заради една кола е смешно дори да се споменава.
Важното е да не ми влизат в жилището докато аз или семейството сме там.Всичко друго струва само пари.

Следваща

Назад към Е60/Е61