Хидротрансформатор (торк)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Хидротрансформатор (торк)
Може би, защото си с 535 и ядеш торка по-бързо, това е само разсъждение.
Аз съм правил в MiD, но на Пежо автомат. Може би в България са едни от най-добрите, а и имат машините да го правят. Доста от сервизите из страната позлват техните услуги. Гаранция от 1 година ми се струва напълно нормална, маслото го сменяш след 3000км, защото при свалянето на торка и мозъка, отваренето на кутията и рециклирането може да останат неща, които не е добре да престояват в кутията и е добре да се "прочисти". Не съм много убеден, че гаранцията на Recro важи ако рециклират само торка, най-вероятно е ако са рециклирали цялата кутия. Още по-интересно ми е как ще се води комуникацията при рекламация и кой ще поема разходите за транспорт и как ще докажеш, че някое от хилядата условия да ти приемат гаранцията не се е случило. Още по-любопитно ми е колко време ще стоиш без кола ако случайно се наложи да изпращаш авт. скоростна кутия в чужбина. И въобще не съм убеден, че като се тегли чертата, рециклирането там ще излезе по-евтино. Даже съм убеден, че ще е обратното 

- m30b35
- Потребител
-
- Кара: Е61 535D
- Мечтае да кара: 80 метрова яхта
Гаранционната карта от МиД във Варна е пълна застраховка да не можеш да си търсиш по никакъв начин правата после. То че в БГ гаранции няма ми е ясно . Логично е все пак ако не работи както трябва трансформатора поне да го отворят отново и да ти го рециклират както трябва. Не вярвам че ще е проблем . Колкото до маслото, ако не е имала проблеми кутията ( освен разбира се трансформатора ) 1000 смени на масло не са ти нужни . Лично аз искам да си взема сам маслото и картера . Предполагам че може да се разбера някак с тях . Каква е цената само за рециклиране, ако им го пратя във Варна , някой знае ли точно ? И каква ще е ако си занеса колата просто да го рециклират и поставят на място с масло и картер и уплътнението от мен ? Моля на вече минали от там колеги да споделят мнения . Ясно е че ще си свършат работа , но какво искат за това . Споделете и за други в страната ако има с целия набор машини за отваряне, рециклиране, заваряване, заглаждане, и балансиране .
- primo1
- Потребител
-
- Кара: e60, e84
Не работят с масла на клиента!! Проверено!!
Вчера се обадих в МИД понеже имам за рециклиране торк ,проблема установен в джемини ,вдигна една жена и след като попитах за цени и дали могат да проверят торка за всеки случай преди да го режат стана интересно ,поисках да говоря със специалист и доволно почаках и на заден фон имаше коментар от друга жена че не съм знаел какво и е на колата и че ги занимавам с глупости.След това вече ми се обади един мъж и след кратък коментар как и какво се случва с колата се разбрахме,че може да се пробва торка .Каза също че задължително трябва да се сменят и някакви втулки .Колата при една газ и мърдат оборотите ,това е проблема и ще пиша като го оправя.
- m30b35
- Потребител
-
- Кара: Е61 535D
- Мечтае да кара: 80 метрова яхта
Ще се радвам ако споделиш после , какво са сменили или какво са ти казали че са сменили , какво е отношението като цяло към клиенти и цени 

- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
До колкото прочетох в чуждите форуми, в много от случайте проблема се оказва в три уплътнения между мехатроника и скоростите. Затова си мисля че е добре и те да се сменят при отваряне на кутията. Самите уплътнения не са скъпи. Идеята е че се получава пад на налягането на маслото което постъпва в мехатроника. Ще се опитам да намеря снимки и парт номера на тези уплътнения.
Sent from my LT22i using Tapatalk
Sent from my LT22i using Tapatalk
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Интересно точно в Мид ми казаха,че не може да се провери торка,единствено можел като се разреже,това нещо ми го каза точно тази жена която е разговаряла с колегата от по нагоре.След това ме прати в някакъв сервиз на Сливница.Звънах на човека,а той и пониатие си нямаше за какво става дума.Може би и тези от Мид са като цялата ни държава,гола вода.800лв. за 20000кв. аее нема нужда
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Хидротрнсворматора с помпата на кутия та
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Здравейте,
Както обещах давам линк към една тема за въпросните уплътнения. Темата не е конкретно за торк. Ако админите преценят, че поста не е за тази тема, моля да го преместят.
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=763802
Мился, че е доста полезна и автора е спестил покупката на нов мехатроник.
Както обещах давам линк към една тема за въпросните уплътнения. Темата не е конкретно за торк. Ако админите преценят, че поста не е за тази тема, моля да го преместят.
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=763802
Мился, че е доста полезна и автора е спестил покупката на нов мехатроник.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Попаднах на този сайт и реших, че може да е от полза на някой в нужда: http://turbotecheurope.eu/
Малко шано ми изглежда, ако някой има опит
Малко шано ми изглежда, ако някой има опит

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Аз май се спрях на рекро.
250 евро рециклиране
120 евро доставка от и после до БГ с ТНТ.
Някой май беше казвал и други цени на куриерите? Реално цената за доставка ми се струва приемлива или е много?
250 евро рециклиране
120 евро доставка от и после до БГ с ТНТ.
Някой май беше казвал и други цени на куриерите? Реално цената за доставка ми се струва приемлива или е много?
Днес от ZF ми отговориха на запитването, като ме насочиха към техния представител за България ATS. Цената, която ми съобщиха е 1500 лв. за рециклиран торк и 3 седмици за доставка. Ако занеса моя торк ми възстановявта 150 лв. След като получих тези цени отново писах на ZF, като им казах, че предпочитам да го купя от тях и по-специално от Билефелд, но те ми казаха, че там не работели с крайни клиенти и ме насочиха към клона им в Дортмунд. Продължавам с кореспонденцията и ще пиша тук какъв е резултатът.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Точно и при мен беше така, но с упоритост става.