Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Колеги,
Някой нещо да каже за тази http://www.mobile.bg/11427095851465043 ?
В четвъртък ще ходя да я гледам с един приятел. Уредил съм и посещение на разбиращ човек за оглед, но все пак ми е интересно какво ще кажете.
Някой нещо да каже за тази http://www.mobile.bg/11427095851465043 ?
В четвъртък ще ходя да я гледам с един приятел. Уредил съм и посещение на разбиращ човек за оглед, но все пак ми е интересно какво ще кажете.
- todor_8888
- Потребител
-
- Кара: бмв е36
- Мечтае да кара: м3 gts
'' Колеги, какво ще кажете за тази, да бия ли път да я погледна
http://www.cars.bg/c1083576 ''
Струва ми се че седалките са боядисвани /различни са с цвета на корите липсват снимки отзад в салона/, копчето за борд компа е останало без надписи и по добре да ти прати още снимки да я огледаш преди да тръгнеш.Външно има стойка.А и филтърът е мунинг изпълнение

Струва ми се че седалките са боядисвани /различни са с цвета на корите липсват снимки отзад в салона/, копчето за борд компа е останало без надписи и по добре да ти прати още снимки да я огледаш преди да тръгнеш.Външно има стойка.А и филтърът е мунинг изпълнение
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Била на българин, който живее в Италия, що е карана толкова не знам, не е от автокъща и тн на приятел си я дава и той на мен я предлага, че си купи вече. А защо наистина е карана толкова не знам (ако са наистина 100к) Има го наистина филма с това, че доста неща се сменят на тези километри и ако точно тогава им дойде времето ще ме срине финансово.
@chris_barnes Уплаши ме, чак толкова скъпо ли е обслужването на този дизел,, 2 бона. Ясно, е че няма как да сравнявам с миналата 20-ка 36ца ама това ми се струва доста ужасно. Колко излиза средно обслужването масла и филтри за n47-цата ?
Довечера ще ми дадат Вин и ще го пусна.
Благодаря на всички, които се включиха
@chris_barnes Уплаши ме, чак толкова скъпо ли е обслужването на този дизел,, 2 бона. Ясно, е че няма как да сравнявам с миналата 20-ка 36ца ама това ми се струва доста ужасно. Колко излиза средно обслужването масла и филтри за n47-цата ?

Slu4ainiK написа:Била на българин, който живее в Италия, що е карана толкова не знам, не е от автокъща и тн на приятел си я дава и той на мен я предлага, че си купи вече. А защо наистина е карана толкова не знам (ако са наистина 100к) Има го наистина филма с това, че доста неща се сменят на тези километри и ако точно тогава им дойде времето ще ме срине финансово.
Кви 2 бона, тука рибарски истории се разказват, вчера взех масло и филтри за моята тотал 200лв, като маслото е кастрол едже и филтрите на ман(демек може да минеш и по-евтино), ремъци ролки пак там, само дето на тия км няма да има нужда...
На 100к не знам какво точно трябва да се сменя - най-много някои шарнир или тампон да правиш, виж ако е на 200-300к и нагоре може да почнеш маховици, дамфери, съединители, дюзи и тн....всичко по реда си..

Gqbriel написа:axel.folu написа:bmw20009 написа:nrogchev написа:Пичове, някакви мнения за този вариант http://www.cars.bg/c60835 , на мен ми изглежда добре на първо четене.
талисман на Манчестер
Загледай боята в двигателния отсек и на снимката със отворени врати и въобще купето има разминаване със цвета май
Колата е на мой съсед...кара си я вече сигурно 4та година,дали има проблеми или не - нямам идея,бивша англичанка е,капак е отлят по CSL-ски и е направен много добре.
Това за разминаването на цвета - вие сериозни ли сте ?!Почвате да търсите под вола теле - ами я си представи,че не са еднакви след 16 години...направо ме шашкате ,сякаш гледате коли уникати...твоята еднаква ли е цялата?
Явно само музейни експонати карате всичките....за боя се коментира,дали била одраскана...но после да е евтина - шок!!
Приятел,защо се засягаш?Питаш за мнение и хората ти казват какво бие на очи.Колата е боядисвана ,при това много калпаво,освен разликата в цвета в коша ,има разлика и между вратите и задния калник.Щом от снимки се забелязва е доста зле... Ти си прави сметка защо е боядисвана и какво е преживяла.За обръщането ти си решаваш,щом няма проблеми ок.Тези "cls отливки" ,за които говориш също са доста аматъорски направени и седят като подарени.И най-вече цената .. тези пари за седан като тази съмнителна англичанка ,без никакви екстри освен кожата са много.Разгледай по-добре можеш да намериш нещо много по-добро за тази сума.Нищо,че са 16 годишни ,коли ,бъди сигурен,че има такива ,които цветът им е еднакъв

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
bioz написа:Slu4ainiK написа:Била на българин, който живее в Италия, що е карана толкова не знам, не е от автокъща и тн на приятел си я дава и той на мен я предлага, че си купи вече. А защо наистина е карана толкова не знам (ако са наистина 100к) Има го наистина филма с това, че доста неща се сменят на тези километри и ако точно тогава им дойде времето ще ме срине финансово.
Кви 2 бона, тука рибарски истории се разказват, вчера взех масло и филтри за моята тотал 200лв, като маслото е кастрол едже и филтрите на ман(демек може да минеш и по-евтино), ремъци ролки пак там, само дето на тия км няма да има нужда...
На 100к не знам какво точно трябва да се сменя - най-много някои шарнир или тампон да правиш, виж ако е на 200-300к и нагоре може да почнеш маховици, дамфери, съединители, дюзи и тн....всичко по реда си..
Аз не казвам, че задължително ще хвърли 2 бона, но няма гаранция за нищо. А така да се хвърли с последните пари да купи кола и да няма после възможност да я кара, защото не са му останали пари за качествено обслужване, не е оферта. Ще ви ориентирам, че рециклаж на турбо + сваляне и качване е от порядъка на 1000лв. Комплект съединител с демпфер за 5 степенна кутия няма да споменавам, че ще ме заболи главата. За 6 степенна е около 700лв с добра остъпка.
Не знам колегите какво разбират под обслужване, но аз разбирам следното (особено на дизел на 10+ години): смяна на вакуумчетата в моторният отсег, смяна филтри (въздушен, купе, масло с маслен, горивен -само той е 50лв). Добре е да се проверят подгревните свещи (4х25-30лв), термостат, водна помпа, ремъци, ролки.

- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
200 лева са ти маслото + филтрите и филтъра за картерните газове ти е около 70.80 лева (който е препоръчително да се смени при покупка). Всички други части са до преценка, няма да тръгнеш да сменяш целия двигател ако всичко си работи както трябва...
@chris_barnes със сигурност има някаква разлика, но не е чак толкова осезаема, че да се усети драстично, тя е от порядъка на 0.5 и 1 литър. Мое лично мнение, но всичко е до стила на каране.
@chris_barnes със сигурност има някаква разлика, но не е чак толкова осезаема, че да се усети драстично, тя е от порядъка на 0.5 и 1 литър. Мое лично мнение, но всичко е до стила на каране.

- nrogchev
- Потребител
-
- Кара: Е39 520i 99'
- Мечтае да кара: E63
Колеги, днес гледах една кола, която ми хареса и беше с ляв волан, но след проверка на ВИН номера видях, че пише "NATIONAL VERSION GREAT BRITAIN", доста рових, но не намерих аджеба това какво означава. Правилно ли си мисля, че колата е била с десен волан и в последствие е била обръщана.
П.С. Някой ако може да даде съвет за специфични белези по които може да се познае дали е била обръщана дирекцията на автомобила, ще бъде доста полезен! Благодаря предварително.
П.С. Някой ако може да даде съвет за специфични белези по които може да се познае дали е била обръщана дирекцията на автомобила, ще бъде доста полезен! Благодаря предварително.
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Благодаря ви, наистина се оказа, че не е 2004, а е януари 2003-та, демек 5 скорости. Може ли някой по наясно и ако има време в reloaem да ми каже какви неща има и няма накратко, че се лутам в сайта, но не знам какво точно да търся.
Мерси
Мерси

Последна промяна Slu4ainiK на 14 Апр 2015, 20:44, променена общо 1 път
Здравей колега, вин-а се проверява в този сайт какво има колата фабрично не в реалоема =] - http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html
Някой ме е изпреварил, но платформата не е счела за нормално да ме уведоми
Някой ме е изпреварил, но платформата не е счела за нормално да ме уведоми

Последна промяна Lenco на 01 Апр 2015, 8:53, променена общо 1 път
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Slu4ainiK написа:Благодаря ви, наистина се оказа, че не е 2004, а е януари 2003-та, демек 5 скорости. Може ли някой по наясно и ако има време в reloaem да ми каже какви неща има и няма накратко, че се лутам в сайта, но не знам какво точно да търся.
Рамата е CH47105
Мерси
S240A
Lenkrad Leder Airbag Leather steering wheel
S249A
Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel
S279A
BMW LM Rad Sternspeiche 45 BMW LA wheel star spokes 45
S321A
Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color
S411A
Fensterheber elektrisch vorne/hinten Window lifts,electric,front/rear
S441A
Raucherpaket Smoker package
S465A
Durchladesystem Through-loading system
S520A
Nebelscheinwerfer Fog lights
S534A
Klimaautomatik Automatic air conditioning
S550A
Bordcomputer On-board computer
S661A
Radio BMW Business (C43) Radio BMW Business (C43)
S785A
Blinkleuchten weiss White direction indicator lights
S855A
Sprachversion italienisch Language version Italian
S863A
Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe
S884A
Bordliteratur italienisch On-board literature, Italian
S915A
Entfall Aussenhautkonservierung Delete clear coat
S928A
Reifensteuerung Tire control
Много малко екстри има таяя колица..

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
колата по рама излиза с лупи с ксенон , подлакатник , друг волан , снимките примерни ли са или просто нешо не е наред по колата
el lobo написа:колата по рама излиза с лупи с ксенон , подлакатник , друг волан , снимките примерни ли са или просто нешо не е наред по колата
Не обърквай човека, защото или гледаш друг ВИН или просто съдиш по примерните снимки от bmwarchive. Сто пъти е писано да не гледате оборудването от снимките, които излизат отгоре, те показват само цвета на купето и тапицерията на салона. Четете какво пише под тях.
Slu4ainiK написа:Благодаря ви, наистина се оказа, че не е 2004, а е януари 2003-та, демек 5 скорости. Може ли някой по наясно и ако има време в reloaem да ми каже какви неща има и няма накратко, че се лутам в сайта, но не знам какво точно да търся.
Рамата е CH47105
Мерси
Може първата й регистрация да е 2004, затова да са ти казали така. Колата си излиза по ВИН точно както изглежда. Малко е гола откъм екстри наистина, ама пак не е съвсем зле де, има си мултифункция, 4 ел. стъкла, падаща задна седалка.. пак е нещо

- go6o82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: м6
Сравнение на цените можеш по всяко време да си направиш с Немско, като гледаш там коли с пълна история до момента и преглед ,и тогава вече се чудиш "брей тука доста по евтини при нас, защо така?и все на 150-160 хил км , доста интересен факт , а като тръгнеш да ги гледаш и ти се отщява от живота.. .И тук има внесени коли,които стават , ама голямо обикаляне и малък шанс... много морги и сбирщаци .
успех на всички с търсенето, и най- вече да не се прибързва и да се гледа внимателно
успех на всички с търсенето, и най- вече да не се прибързва и да се гледа внимателно