Прекъсва при ускорение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318I
- Мечтае да кара: БТР
Прекъсва при ускорение
Колеги обръщам се към вас, защото се чудя какво да направя. Проблема е следния:
Карайки колата при ускорение между 2500 и 3500 оборота прекъсва. Прави го рязко и ако съм на 2-ра предавка примерно направо ще ми счупи врата.
Проблема е, че не го прави постоянно. Вчера я закарах на диагностика. Майстора я кара 10 минути и никакви проблеми. Вързаха я с лаптоп и нямаше записани грешки в компа. Майстора каза, че нямало как да разбере точно кое е проблема, защото не го правела постоянно. Дайте идея какво може да е. Мотора е М43Б18 и няма газова уретба
Трябва да пътувам към края на седмицата а няма как да тръгна така
Преди месец не искаше да държи обороти на празен ход. Тогава беше записала ДЕБИТОМЕР и ЛАМБДА като грешки. Но след това колата си се оправи сама.... а майсторите казаха, че можело да се получи от блокирал стъпков мотор.
Карайки колата при ускорение между 2500 и 3500 оборота прекъсва. Прави го рязко и ако съм на 2-ра предавка примерно направо ще ми счупи врата.
Проблема е, че не го прави постоянно. Вчера я закарах на диагностика. Майстора я кара 10 минути и никакви проблеми. Вързаха я с лаптоп и нямаше записани грешки в компа. Майстора каза, че нямало как да разбере точно кое е проблема, защото не го правела постоянно. Дайте идея какво може да е. Мотора е М43Б18 и няма газова уретба

Трябва да пътувам към края на седмицата а няма как да тръгна така

Преди месец не искаше да държи обороти на празен ход. Тогава беше записала ДЕБИТОМЕР и ЛАМБДА като грешки. Но след това колата си се оправи сама.... а майсторите казаха, че можело да се получи от блокирал стъпков мотор.
Критика се приема
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Re: Прекъсва при ускорение
На компакта (316и м43) правеше подобни проблеми и първо сменихме свещите за проба понеже имахме резервен комплект но нямаше подобрение. Смених и кабелите тъй като си бяха за смяна и проблема изчезна. Оказа се че 1 от лулите беше счупена . И така 2 седмици нямаше проблем не прекъсваше ... нищо ... и накрая почна на 3 цилиндъра да работи постоянно. Смених и бубината и сега всичко е ок 

- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
Възможно ли е да се проявява само понякога ако е бубина? Защото не го прави постоянно...
Критика се приема
Възможно е но пък ако е прецакана ще го прави всеки път но мисли и над стъпковият мотор
- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
axel.folu написа:Възможно е но пък ако е прецакана ще го прави всеки път но мисли и над стъпковият мотор
Той участва ли при ускорение? Одеве се форсира сама на светофара за 3 секунди отиде на 2000 оборота и после пак се върна на 750-850
Критика се приема
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
Ами при мен първоначално от време на време го правеше но това преди да сменя кабелите. И не съм сигурен да ли това било от кабелите или от бубината. Както казах в крайна сметка бубината се предаде и от както я смених проблем не е имало
petrashkov написа:axel.folu написа:Възможно е но пък ако е прецакана ще го прави всеки път но мисли и над стъпковият мотор
Той участва ли при ускорение? Одеве се форсира сама на светофара за 3 секунди отиде на 2000 оборота и после пак се върна на 750-850
Стъпков мотор е това да знаеш смени и ще видиш!
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
axel.folu написа:petrashkov написа:axel.folu написа:Възможно е но пък ако е прецакана ще го прави всеки път но мисли и над стъпковият мотор
Стъпков мотор е това да знаеш смени и ще видиш!
Колега когато дросела е отворен, как стъпковия мотор го бърка?
Одеве се форсира сама на светофара за 3 секунди отиде на 2000 оборота и после пак се върна на 750-850
Това ме навява на мисълта че е стъпков имах същите признаци
- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
axel.folu написа:Одеве се форсира сама на светофара за 3 секунди отиде на 2000 оборота и после пак се върна на 750-850
Това ме навява на мисълта че е стъпков имах същите признаци
Свален е. Утре ще го подложа на стабилно почистване. Открих, че и маркуча от дебитомера към дросела ми е скъсан. Засега съм го побългарил. Тези дни ще го сменя с нов.
След това ще направя тест драйв...

Критика се приема
Със какво ще го чистиш ако е с кореселин недей аз едно време бях чистил моя така пишеше из нета и го прецаках и купих нов 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Аз чистя със спрей за спирачки и след това го третирам с ВД 40
Така става колега но аз се прецаках със този кореселин и споделих да не изгори и някой друг.
- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
Свалих стъпковия мотор. Разглобих го и пъхнах подвижните части в бурканче с WD40. Стоя два дни. Освен това побългарих маркуча от дебитомера към дросела. Беше скъсан на 1-2 места....
Резултата са 400км без прекъсвания. Стискам палци да остане така. Ще трябва да взема нов въздуховод при първа възможност.
Резултата са 400км без прекъсвания. Стискам палци да остане така. Ще трябва да взема нов въздуховод при първа възможност.
Критика се приема
14 мнения
• Страница 1 от 1