Въпрос за джанти

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e36 coupe
Мечтае да кара: m3 e36
Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...

Въпрос за джанти

Мнение от Hellrot » 30 Мар 2015, 8:09

Здравейте колеги от няколко дни карам е36 купе... Лошото е че го търкалям с джанти style 167 R17 от е39 и много ми опира в задните калници при неравност тъй като са по широки самите джанти. Въпроса ми е може ли да се занесат на стругар и да се престърже вътрешната част на джантата с няколко милиметра, където ляга на главината за да се приберат по на вътре в калниците, или това би отслабило джантите???
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Re: Въпрос за джанти

Мнение от kichuka » 30 Мар 2015, 9:39

Продай ги и си купи други или ги пусни на бартер. Като цяло идеята ми се вижда зле, но представи си че при стругаря се получи някакво отклонение ще ти тресе винаги.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 30 Мар 2015, 11:38

С какво ЕТ-то и J са? С какви гуми ги караш? Варианти много, вече ти си прецени дали ти се занимава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 30 Мар 2015, 17:11

Щом става въпрос за няколко милиметра вместо да рискувате да развалите джантите. Стречнете гумите или ако опират малко може леко да ролнеш веждата . Третия вариант е да си купиш други.
На времето когато имах голф купих от колега нови зимни гуми които му биле биели. В последствие разбра, че от някакво струговане бие от джантите и аз намазах с нови гуми... Нямам си и на идея кое са струговали, но има вероятност да е същото което искаш и ти да направиш.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hellrot » 30 Мар 2015, 22:05

dynalias написа:Щом става въпрос за няколко милиметра вместо да рискувате да развалите джантите. Стречнете гумите или ако опират малко може леко да ролнеш веждата . Третия вариант е да си купиш други.
На времето когато имах голф купих от колега нови зимни гуми които му биле биели. В последствие разбра, че от някакво струговане бие от джантите и аз намазах с нови гуми... Нямам си и на идея кое са струговали, но има вероятност да е същото което искаш и ти да направиш.

Колега нищо лично но, на български ако обичаш... какво е и как се прави това стречване??? а това ролване предполагам е раздуване???
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 30 Мар 2015, 22:11

Bmw318_e36 написа:
dynalias написа:Щом става въпрос за няколко милиметра вместо да рискувате да развалите джантите. Стречнете гумите или ако опират малко може леко да ролнеш веждата . Третия вариант е да си купиш други.

Колега нищо лично но, на български ако обичаш... какво е и как се прави това стречване??? а това ролване предполагам е раздуване???

Ролване е да сгънеш вътрешния ръб на веждата, а сречване е да сложиш тясна гума на широка джанта и да се получи формата на трапец.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hellrot » 30 Мар 2015, 22:45

Vanqu1sh написа:
Bmw318_e36 написа:

Ролване е да сгънеш вътрешния ръб на веждата, а сречване е да сложиш тясна гума на широка джанта и да се получи формата на трапец.
Изображение

Ахаа благодаря колега за пояснението :) това ролване при мен е естествен прицес... Почти завършен... :D А това ,,стречване,, днес точно за него со мислех... Тясна гума на широка джанта но какви ще са рисковете на това стречване??? Няюа ли да се търка гумата неравномерно... Няма ли да отнеме доста от височината на гумата и да стане твърде нископрофилна???
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 30 Мар 2015, 22:51

Няма да се изтърка неравномерно, а доколко ще отнеме от височината зависи от колко ще бъде стреча. Иначе минусите са че гумата пази по-малко джантата от дупки и лесно може да я ожулиш в бордюр. Иначе поведението е по-приятно.

Назад към E36