Виене от...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Виене от...
Здравейте колеги! Проблема е от снощи,като не му обърнах особено внимание,но днес работата е зле! Четох каквото се показа чрез търсачката,но доста е поомесено там! Цялата работа е там,че колата започна да вие като гладен вълк
. В купето се чува голямо бучене,като шофирам си мисля,че виенето е отпред вдясно,а като съм на пасажерското място ми се чува,че е отзад. Вдигнах колата,въртях предни,задни гуми,но тогава нищо не се чува
Единственото,което установих,че при десен завой не вие! Лагер на предна,задна главина или диференциал,това е въпроса сега! 
Колата е 320 седан м52

Колата е 320 седан м52
- sleepdriftrepeat
- Потребител
-
Re: Виене от...
Лагер отляво, сам си прецени отпред ли е или отзад
слушай от шофьорското място, не се мести по купето 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Колега, направи поне един клип да чуем?Може да са много неща...
Може много неща да вият:помпата на хидравликата,лагер главини...

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Моята кола между 60 и 80 като освободя от скорост се чува виене
Преди бях писал във форума, някой каза диф 

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Колега sleepdriftrepeat, как заключаваш, че виенето е отляво като колегата е писал, че се чува отдясно?
Ако греша се извинявам! Към колегата: вдигай отзад отдясно. Палиш, първа до 80 км/ч, изключваш от скорост, гасиш и слизаш да чуеш. Залагам на това точно:заден десен лагер, а какво ще се окаже се надявам, че ще пишеш скоро за развитието на проблема. Успех колега и със здраве!

Карам бавно! Стигам Бързо!
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Ако е преден лагер виенето ще изчезва като завиваш, а от боба разбрах че е преден ляв лагер...

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново! Днес и утре няма да имам време да погледна колата,но в събота ще е по-обстойно! Да,виенето изчезва само при десен завой,при ляв си вие! От това което прочетох из темите с такъв проблем,си мисля че е преден ляв лагер! Главините взаимно заменяеми ли са от 318 и 320? Че ми се намират и ще ги разхвърлям и ако стават да пробвам!
- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
щом вие при ляв завой е вероятно да е десен лагер защото се натоварва от тежезста на купето (при десен завой му олеква един вид и спира да вие)
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Тези неща са много относителни и не може да се каже на 100 % , че като даден шум изчезва на определен наклон/завой , то видиш ли е ляв или десен лагер ....
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Методи е прав(както в повечето казуси естествено). Но колегата казва също и, че чува виенето отдясно, така че смятам, че няма как нещо от лявата ходова част на автомобила да завие в дясно. А и след като седне на пасажерското място го чува отзад, затова предполагам причината с голяма вероятност е отзад в дясно колело. И понеже не се разбира от поста как ги е въртял колелата му препоръчах да не върти на ръка, а да пали и засили колелото във въздуха и мисля, че тогава трябва да си покаже. Чакам с интерес да разбера какво е станало, ама... 

Карам бавно! Стигам Бързо!
- sleepdriftrepeat
- Потребител
-
Колега ceco_kd щом изчезва при завой, лагера е преден, а щом изчезва при десен завой, значи е преден ЛЯВ:)
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
И така колеги! След дълго мотане и не оставащо време да погледна всичко по-обстойно,вчера и днес се постарах да свърша всичко! Махнах предните главини и сложих други като се надявах,че всичко е приключило,ама не! Виенето си се чува пак! И целия проблем се оказа от заден десен лагер на главината! На печелившите честито! 

12 мнения
• Страница 1 от 1