Каква бира пиете?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Каква бира пиете?

Мнение от ///sasho » 26 Мар 2015, 21:26

Колеги голям любител съм на бирата и ми е интересно каква бира пиете? В България бирата е евтина, но смело смея да твърдя , че е страшен боклук. Бях в Турция и пих ЕФЕС на петорно по скъпа цена от тук , но няма нищо общо с тази тук, в европа е същото положение. Защо тук продават боклук, който неможеш да го усетиш дори и да изпиеш два галона, а в чужбина с 1-2 бирички те хваща и доставя удоволствие да ги пиеш.
Последна промяна ///sasho на 26 Мар 2015, 22:03, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: За българската бира и това, което ни предлагат в чужбина

Мнение от TNT » 26 Мар 2015, 21:31

И защо по дяволите развих алергия към бирата (+ съмърсби) :ok: Ставам като Динко - задушавам са :help: От по-евтините отдавна ме болеше и главата (от 1-2 бирички) :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 26 Мар 2015, 21:35

Ходих в Брюксел на уличката с Бира баровете където има сигурно над 200 вида бири, вярно една бира от най евтината излиза около 5 лв. за чаша, ама няма нищо общо с тая оцветена вода дето продават тука.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 26 Мар 2015, 22:02

В Германия в магазина бутилка 0,5 почва от 0,70 цента. Като вкусови качества няма нищо общо със сегашната българска "бира". Аз съм му намерил цаката, наливно Starobrno в едно заведение....

Изображение

Когато съм навън: наливна
Иначе си взимам Пиринско, Загорка (последния път беше някаква кофти партида), Старопрамен и в кауфланд продават една чешка в кенове "Zlata Praha" (да се чете Златна Прага :mhihi:)

Испанците имат и те не лоша бира. Силно препоръчвам Mahou...
Последна промяна nickstorm на 26 Мар 2015, 22:09, променена общо 1 път
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Каква бира пиете?

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2015, 22:08

В Дъ Мол има един щанд за бира сигурно имат 200 вида най-различни. Който иска хубава бира може да даде и 5лв и нагоре за бутилка. Има доста читави марки. Аз пиех Леф и Хугардън, че са на поносима цена и ми харесват ама напоследък я отказах. От време на време си взимам по една литровка живо от същия тоя магазин.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Мар 2015, 22:12

Leffe, Hoegarden, Schofferhoffer, Пиринско, навремето Шуменско като беше по левче по заведенията жулех като луд. Още преди това многo тачех Загорка. Сега повече залитам по живата и по Stolichno Weiss.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 26 Мар 2015, 22:16

Аз си взимам галони с Ариана, защото дядо ми ми твърди, че имала вкус на едно времешната загорка, която била най хубавото пиво по онова време, което не съм го пробвал , защото съм бил дете тогава, ама на мен ми се струва пълна вода. Изобщо не ме хваща, дори да изпия 2 галона. Иска ми се да пия по 1-2 бирички на вечер, но да са качествени. Друг алкохол освен бира, немога и да помириша.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 26 Мар 2015, 22:25

КОлеги , а аз да попитам като пиете по толкова много бира не пускате ли ''бирено коремче'' и как се справяте с него или вече отдавна сме минали възрастта на харесването и си е престижно да имаш малко коремче особено като си женен и имаш и деца :))
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Мар 2015, 22:26

Колега, на теб критерия ти за бира май е да те хване...
Да ти имам и критерия...

Всички немци, белгийци и англичани, които съм водил по бизнес вечери в БГ и са опитвали БГ бира, са я намирали за ОК.
Просто има много видове бири и някои хора харесват едни, други харесват други... Кой от вас е пробвал Гларус или там квато беше, някаква уж свежа бира... Пикня в прекия смисъл...
Пия Леффе тъмно, Пауланер, Стелата е винаги безопасен избор, Загорката ми харесваше, Старопрамен тъмно наливна когато е с по-карамелен вкус... От другите пия от време на време, наливни разни по бирарийки като beer house-a в София, ale-house-a в Ст. З

Като цяло не съм заклет бираджия, просто е готина за пиене.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 26 Мар 2015, 22:30

Vasko написа:КОлеги , а аз да попитам като пиете по толкова много бира не пускате ли ''бирено коремче'' и как се справяте с него или вече отдавна сме минали възрастта на харесването и си е престижно да имаш малко коремче особено като си женен и имаш и деца :))

Колега, като минеш 30 и си със семейство и деца, коремчечето е просто задължителен аксесоар, даже и женените жени се кефят на него. :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 26 Мар 2015, 22:37

Спомням си едно време като отидох в щатите сигурно един месец ми трябваше да се адаптирам с техните бири... В началото пиех и гледах накриво, после започнаха да ми харесват.... Като се върнах гледах накриво нашите бири... адаптирах се отново и така.

Това, което така да се каже най-много ми се нрави от масовия пазар е амстел кенче - много читава бира е. Друго - тази пети океан, живата от Билла, също си има своя чар. От Лидъл има някви два евтинджоса дето пък са си перфектни за цената.... DEEP другото май беше BEER.

Колкото до биреното коремче - аз се разцепвам от спорт и докато не спра по една или друга причина, нямам проблем с консумацията... Все пак като цяло не ме влече да прекалявам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 26 Мар 2015, 22:39

Напоследък само Бъдуайзър или наливно Старо Бърно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 26 Мар 2015, 23:10

Като запознат, смело мога да твърдя, че живата бира се пие само на място. Всеки един пренос на въпросната, до друга точка е компромис - пастьоризация или консерванти ( в ограничени количества, нямащи нищо общо с масовата бутилирана), което леко се отразява на вкуса, за сметка на трайността. Мога да бъда и по детайлен ако е необходимо.

До скоро, короната за мен бе в Трявна, но от година на сам се запознах и с пловдивската бира Jagerhof и ... (ох пшеничната кърти, толкова мазна и плътна на езика) и короната май се поразклати... Само не знам, защо всеки път когато ходя там(цели два пъти) заведението е празно. Но малко хора в Бг явно ценят истинските неща. Ние все пак сме страна на виното,(като Франция, Италия) и явно не ни е заложено да търсим хубавото и в бирата.

В замъците и манастирите в Белгия(които се дават под аренда на всякакви производители) може да се открие бира и с 19% алкохол, което е маЛЛко повече от нашето вино. А "Рошфор" се предлага и в магазините с над 10%. 6, 8, 10 и 12 % но друго си е да отидеш да го пиеш директно от извора...

Жива бира има и на 1300 км. от северният полюс, в Норевгия, Шпицберген, но е само с 2% алкохол :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 26 Мар 2015, 23:11

От ляво на дясно - Академик Евгенни Масс, колегата Димитров, Аз и ... някакъв турист... :mhihi: :mhihi:

:bchug: :bchug: :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 26 Мар 2015, 23:22

Kozel. За цената си по-добра няма.

Следваща

Назад към Извън Темата