Закупуване на първа кола - BMW

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Закупуване на първа кола - BMW

Мнение от BmwFreshman » 25 Мар 2015, 3:22

Здравейте,

Аз съм Димитър на 19 години. От бая време се чудя каква кола да си взема и май се спрях на най-неподходящата, според всички :mhihi:
Бюджетът ми е доста скромен 2-3 хиляди лева, като в тази сума трябва да влязат и разходите по прехвърлянето и профилактиката след
закупуването на колата. Колебанията ми са между 318 IS(2200лв) от 97-ма с газ и 2 шарнира и 2 биелети за смяна, според описанието в обявата, другия вариант e някоя бензинова 320-ка между 95-та и 97-ма година.
Като цяло не съм много сигурен какво да очаквам от тези малко по-остарели зверове и ще съм благодарен ако някой по-запознат ми отвори очите частично :bchug:

П.П
Дано съм пуснал темата на правилното място във форума :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Re: Закупуване на първа кола - BMW

Мнение от edimen » 25 Мар 2015, 12:31

Здравей младеж, първо да започна, дай поне насам обявите или снимки на тези коли да погледнем. Също така перфектно бмв за тези пари няма и няма да иглежда като от снимките по нета ;) За избора на двигател, като цяло трябва да ти е определящо състоянието на мотора, но трябва да имаш на предвид, че 1.8цата (особено от последните години с м44) ще е по-икономичен двигател спярмо 320ската, също така 6ц мотор е с по-скъпа поддръжка и обслужване спрямо 4ц. Определението "зверове" не е подходящо точно за тези двигатели във сток състояние :mhihi: Иначе задай някакви по-конкретни въпроси, защото така какво да очакваш.. ми задно зимата носи, БМВ скъпи части, харчи много :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 25 Мар 2015, 13:01

Поне за момента се насочи към друга марка автомобили.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 25 Мар 2015, 13:29

Също ми е интересно дали имаш собствени доходи. Ако мама и тате ще кихат за колата по-добре не ги мъчи хората, а вземи нещо по-леко и икономично. Е36 е отлична кола- имам 2 такива и една е46 (на брат ми) и мога да кажа само хубави работи, само че ако държиш състоянието на колата да е отлично си трябват пари.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 25 Мар 2015, 16:36

edimen написа:Здравей младеж, първо да започна, дай поне насам обявите или снимки на тези коли да погледнем. Също така перфектно бмв за тези пари няма и няма да иглежда като от снимките по нета ;) За избора на двигател, като цяло трябва да ти е определящо състоянието на мотора, но трябва да имаш на предвид, че 1.8цата (особено от последните години с м44) ще е по-икономичен двигател спярмо 320ската, също така 6ц мотор е с по-скъпа поддръжка и обслужване спрямо 4ц. Определението "зверове" не е подходящо точно за тези двигатели във сток състояние :mhihi: Иначе задай някакви по-конкретни въпроси, защото така какво да очакваш.. ми задно зимата носи, БМВ скъпи части, харчи много :mhihi:

+1 за 1.8IS , като цяло са здрави коли , преди да купиш , оглед от човек който знае какво да гледа , точно това вьрви добре за мотора си , но както каза колегата умната в завоите / особенно ако си сьс скапани гуми трьгва веднага / а зимата ................не е цвете за мирисане. Колкото до колегите , набьрзо го нахранихте момчето , щом е решил да си купува това , предполагам , че го е обмислил . Всички сме биле на 19 г. и нека да уважим мнението на човека , някой хора и на 50 г. пак са с акьл на деветнайсет годишни ;) , / това в рамките на шегата / Колкото до марката - това е един от най здравите автомобили , слагаш ли читави части забравяш кога си ги сменял . За 320 -ската , много коне , но е много по мудна от IS -а и по голяма е подрьжката . Ако си я купиш да я караш сьс здраве и най вече с акьл . За частите - тук вьв форума има всичко / нови ,на прилични цени - много по ниски от магазин , и втора употреба от коли донори с що годе перфектно качество / . Това е ...........УСПЕХ :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 25 Мар 2015, 17:08

Пич, аз си купих ИС-ка на 18 години още преди да съм изкарал книжка просто имах парите събрани и чакащи, излезна една читава стоковица и оп. Така, че това за възрастта, и опита ... То си е до акъл, и със 50 коня некоя сапунерка можеш да се пребиеш :mhihi:

Аз бих ти препоръчал ис-ка за тия пари с газ, отколкото 20ка без. Разхода на 20ката е по-голям от на 18ката, пък разлиакта във вървежа е пренебрежителна (говорим за стокови мотори)
Аз градско с 10 лева газ и нормално каране при сегашните цени от 97ст литъра минавам около 90-95км. Ако я караш на заварка с тия пари може би 60-70 км, но пак е относително и си зависи от много неща.

Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 25 Мар 2015, 21:10

k.milanov написа:

На същото мнение съм и аз. А и на 320 газта е малко по-скъпа... ИС-а и на бензин да го караш не е кой знае какво (ако не минаваш много км на година де) :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BmwFreshman » 26 Мар 2015, 1:51

Благодаря за съдействието :bchug:

http://www.cars.bg/c1102125

Тази кола ми допада доста.
Относно доходите, там е малко сложно, по принцип играя покер и припечелвам доста добри пари, но реших да заменя това хоби с BMW, че много взех да забивам психически с тоя покер. Баща се опитва да ме убеди да си взема кола с предно предаване напоследък, въпреки, че точно той ми вкара бмв-тата в главата, понеже 5-6 ( 2000-2006г) кара една 316-ка от оседесет и не помня коя година.
http://www.cars.bg/c71137
Точно такава, но без газ. Обичах я тази кола, въпреки че постоянно гореше гарнитури, ама и той не обичаше да я кара нормално :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 26 Мар 2015, 7:38

Това БМВ миналата година лятото ходихме да го гледаме за мой приятел. И човека ни мотаеше защото тъкмо го бяха разглобили защото са го прегрели. И в крайна сметка го видяхме и имай на предвид, че може би вече моторът е направен, но има забележки по боята. Задният капак, предният капак с маската и май тавана по спомени беше с паднал лак. Върви го виж и ако ти хареса го взимай :) Доста гуми са гърмени с него и затова хлопа ходовата част даже тогава имаше една снимка с две скъсани гуми когато ние гледахме обявата. :D
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 26 Мар 2015, 10:40

Само на мен ли това сивото ми се струва ужасно смешно ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 26 Мар 2015, 12:05

kichuka написа:Само на мен ли това сивото ми се струва ужасно смешно ?

не само на теб... Колега, ако си фен на марката или искаш да станеш такъв не го вземай... Има цялостен мунинг и мен лично мн ме дразни :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 26 Мар 2015, 12:21

kichuka написа:Само на мен ли това сивото ми се струва ужасно смешно ?

НЕ! :mhihi: Това старозагорското е..... :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 26 Мар 2015, 12:54

Това бялото с тези броня, капак и тн ........... :mhihi:

Едно бързо скролване в карс, за тия пари ето тези ми хванаха окото:

http://www.cars.bg/c1108411 http://www.cars.bg/c950660 http://www.cars.bg/c1031727

Разбира се това е само на снимки, на живо нищо не се знае, но тази ис-ка бялата дори не бих отишъл да я гледам. За тези пари да акжем около 2500 според мен ще намериш кола която да покараш, но няма да става за дългосрочен план, защото масово 36тиците за тия пари са карани, карани, карани... Поддържани с некви супер евтини части и тн... То и за това има ис-ки по 1000лева има и по 4000 лева.. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 26 Мар 2015, 13:37

BmwFreshman написа:Благодаря за съдействието :bchug:

http://www.cars.bg/c1102125

Тази кола ми допада доста.

Майко мила, та това е пълна кошница тип цигания/селения поддъражана и "тунингована" с пари от баничка. Това изобщо не бих ходил да го гледам, това не е кола поддържана и правена както трябва или от фен на марката.. От такива мунинг коли да те хване срам, че караш Е36ца..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 26 Мар 2015, 17:46

k.milanov написа:

Интериора на последната от тези, които си предложил е нещо подобно като изпълнение с екстериора на тази за която пита момчето :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E36