Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
memorex написа:BorislavB написа:memorex написа:Remote control malfunctioning or, in cars with CA not detected
ще може ли да ми обясниш какво точно означава това,че нещо не мога да си го преведа. днес пак ми изписа 2 пъти грешката...
Ами какво да ти обясня колега .Предполатам си с ромбоидния ключ.Не казваш колко ключа имаш и дали с всичките го има проблема.Може да е от батерията или елект ониката на ключа,може да е от антенния модул или клеморед и т.н.Ако отидеш на ключар май по-бързо ще решиш проблема.
Само един ключ имам ето такъв

Благодаря за отговорите!
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
Здравейте, колеги, аз съм нов тук и искам да задам няколко въпроса. Сигурно отговорите ще ги има някъде из форума, но той е огромен и след няколко часа четене се изморих
До сега не съм имал БМВ и твърдо съм решил да си взема Е60 545, автоматик. От доста време си ги гледам и им се кефя в нета, но работите станаха сериозни и за това реших да се обърна към вас. Въпросите ми са:
1.Кои са слабите места за които трябва да гледам при покупка и как да ги разбера?
2.Има ли смисъл да я карам в представителство на БМВ за преглед преди покупка и колко ще струва?
3.Какви са разходите по регистрацията на автомобила ако е нов внос?
4.Какви са разходите по първоначалното обслужване?
5.Как стои въпроса с газифицирането на този двигател и колко ще струва?
6.Ако има всички екстри за модела, има ли някакви, които често не работят или са кодирани и могат ли да се оправят в последствие?
7.Чисто информативно, някой може ли да даде някой мануал или нещо подобно, където е описано кое копче за какво служи?
8.Какво ви е мнението за този екземпляр: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=977eus
Не е казано че ще е този, но определено ми е фаворит
Благодаря Ви предварително!

1.Кои са слабите места за които трябва да гледам при покупка и как да ги разбера?
2.Има ли смисъл да я карам в представителство на БМВ за преглед преди покупка и колко ще струва?
6.Ако има всички екстри за модела, има ли някакви, които често не работят или са кодирани и могат ли да се оправят в последствие?
7.Чисто информативно, някой може ли да даде някой мануал или нещо подобно, където е описано кое копче за какво служи?
8.Какво ви е мнението за този екземпляр: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=977eus

- JanTonko
-
-
- Кара: MB S 65 AMG W221; BMW 320d F30
- Мечтае да кара: гравитацията да не влияе върху циците :-)
- Детайли за колата: MB S 65 AMG engine swapped 7G Tronic W221- 742,8 whp, 1200 NM torque electronically reduced; BMW 2012 320d F30 251.6 bhp and 529.3 Nm remap stage 3
Здравейте на всички и от мен. Нов съм в този форум, търся си втора кола за ежедневка, понеже всички знаем какъв проблем е паркирането на шлеп в София.
Та стига лирични отклонения.
Търся си Е60-тка като още не съм решил дали фейс или пре фейс. Ще реша според конкретния екземпляр.
Искам да дискутираме няколко коли, които не видях да са обсъждани.
Първата- http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=97fhpj
Втората- http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=97fhpj
Послепис- коли се гледат във всеки регион,нямам проблеми с пътуването.
Също не съм решил твърдо дали да е автомат или ръчна, изкажете мнение (мергела ми е автомат и знам предимства и недостатъци).
Благодаря на отзовалите се, сърдечни поздрави.
Търся си Е60-тка като още не съм решил дали фейс или пре фейс. Ще реша според конкретния екземпляр.
Също не съм решил твърдо дали да е автомат или ръчна, изкажете мнение (мергела ми е автомат и знам предимства и недостатъци).
MB S 65 AMG 742,8 whp, 1200 NM torque 1/4 mile 10. 133 sec/s. The one and only 1200 NM Mercedes gerabox in Europe for now.
THE BLACK BEAST
THE BLACK BEAST
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Гледал ли е някой тази - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11427272177539687&slink=97gczr
С хубави опции е като цяло, а по снимките в обявата се вижда, че всичко си е оригинал - http://www.bmwarchiv.de/vin/cm07304.pdf
П.П. Ако не отваря .pdf-a VIN-ът е CM07304
С хубави опции е като цяло, а по снимките в обявата се вижда, че всичко си е оригинал - http://www.bmwarchiv.de/vin/cm07304.pdf
П.П. Ако не отваря .pdf-a VIN-ът е CM07304
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Tufaka написа:Здравейте, колеги, аз съм нов тук и искам да задам няколко въпроса. Сигурно отговорите ще ги има някъде из форума, но той е огромен и след няколко часа четене се изморихДо сега не съм имал БМВ и твърдо съм решил да си взема Е60 545, автоматик. От доста време си ги гледам и им се кефя в нета, но работите станаха сериозни и за това реших да се обърна към вас. Въпросите ми са:
Колега, на всичките ти въпроси има отговор във форума, направи си труда и попрочети малко!!!
Относно колата за която питаш, на мен лично не ми харесва, няма стойка и никакво излъчване...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
JanTonko написа:Здравейте на всички и от мен. Нов съм в този форум, търся си втора кола за ежедневка, понеже всички знаем какъв проблем е паркирането на шлеп в София.
черната съм ходил да я гледам... цялата надрана правена боядисвана тук там. после idrive-a не работеше,конзолата беше счупена нещо вътре все едно беше живяло куче. горещо не ти я препоръчвам.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
JanTonko написа:Здравейте на всички и от мен. Нов съм в този форум, търся си втора кола за ежедневка, понеже всички знаем какъв проблем е паркирането на шлеп в София.
Гледаш убитаци дето сигурно са на по 700к км и ще те боли много главата от това. Качи бюджета поне с 4к-5к а за фейс с 10-14 и си в играта
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
От тая автокъща "Sity S8 Auto" бягайте надалече, за да не се вкарвате във филми 

netmurder написа:Tufaka написа:Здравейте, колеги, аз съм нов тук и искам да задам няколко въпроса. Сигурно отговорите ще ги има някъде из форума, но той е огромен и след няколко часа четене се изморихДо сега не съм имал БМВ и твърдо съм решил да си взема Е60 545, автоматик. От доста време си ги гледам и им се кефя в нета, но работите станаха сериозни и за това реших да се обърна към вас. Въпросите ми са:
Колега, на всичките ти въпроси има отговор във форума, направи си труда и попрочети малко!!!
Относно колата за която питаш, на мен лично не ми харесва, няма стойка и никакво излъчване...
Колега, не спирам да чета форума и не намирам отговорите на моите въпроси, които са специално за 545. Има много теми по въпросите ми, но те са най вече общи за всички двигатели, а на мен ми трябва конкретно за 545 с автоматична кутия. Може и да има отговори, но аз поне не ги намирам, за това моля най вече хората които карат този двигател да ми помогнат с информация. Благодаря предварително!
- JanTonko
-
-
- Кара: MB S 65 AMG W221; BMW 320d F30
- Мечтае да кара: гравитацията да не влияе върху циците :-)
- Детайли за колата: MB S 65 AMG engine swapped 7G Tronic W221- 742,8 whp, 1200 NM torque electronically reduced; BMW 2012 320d F30 251.6 bhp and 529.3 Nm remap stage 3
Благодаря на отзовалите се колеги и инфото за колите, които показах. Те бяха примерни. Единственото, което реших, че искам да е Е60, пробвах няколко Е90-тки и разбрах, че не са за мен. И с мотора взех решение - 530д или 535д, седаново обезателно. Отворен съм за предложения към ниво екстри и скоростна кутия. Както казах, колата ще се кара предимно градско. За извънградско си имам едно шлепче и не е проблем. Принципно имам възможност да вдигна още бюджета както споменах и за фейсова (до около 20 хиляди), но идеята е има ли смисъл за втора градска кола да се набиват толкова пари.Вече един път го ядох здраво с мерцедеса и сега след 4 години струва малко над 1/3 от това дето платих аз. Очаквам ваши мнения и предложения.
Поздрави.
Поздрави.
MB S 65 AMG 742,8 whp, 1200 NM torque 1/4 mile 10. 133 sec/s. The one and only 1200 NM Mercedes gerabox in Europe for now.
THE BLACK BEAST
THE BLACK BEAST
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Гумички на клапаните, общо взето това им е най-досадния проблем на V8-ците. Като цяло двигателите са доста здрави.

Tufaka написа:Здравейте, колеги, аз съм нов тук и искам да задам няколко въпроса. Сигурно отговорите ще ги има някъде из форума, но той е огромен и след няколко часа четене се изморихДо сега не съм имал БМВ и твърдо съм решил да си взема Е60 545, автоматик. От доста време си ги гледам и им се кефя в нета, но работите станаха сериозни и за това реших да се обърна към вас. Въпросите ми са:
Има го писано колега, ама айде защото знам колко трудно е да се ориентираш в една камара информация:
1. На мотора слабите места са му гумички на клапаните(както каза колегата). Има и проблем с бобини и свещи до колкото ми е известно. Нормалните неща за бензин- Ламбди катализатори.
2.Диагностика в представителство около 80лв. Ще може да и видиш историята докато е била там. Има и много добри сервизи във форума, където също ще я погледнат за по-малко. Не че има смисъл, а е направо задължително. Аз лично бих я откарал точно на един определен човек.
3. Стандартните за всяка кола- еко такса, гражданска, регистрация(номера). Каско около 600-900лв.
4. масло филтри на автомата и двигателя (мисля че ще ти стъпят около 1000лв + -). + най-вероятно гуми още 1000-2000 в зависимост от размера и марката. Това само за обслужване без да оправяш евентуални проблеми.
5. около 2500 лв е газта, доста добре става, ако има кой да я направи качествено. И все пак ще ти изкачат от време на време грешки заради нея.
6.Всички екстри за модела е много несъщесвтуващо понятие. Прочети manual-a и виж какво може да има.
7. Manual Accessoaries
Пилев написа:2.Диагностика в представителство около 80лв. Ще може да и видиш историята докато е била там. Има и много добри сервизи във форума, където също ще я погледнат за по-малко. Не че има смисъл, а е направо задължително. Аз лично бих я откарал точно на един определен човек.
Първо,благодаря колега за отзивчивоста

Ако аз отида на оглед с тебе никога няма да си купиш автомобил като и знам проблемите(това не е предложение не ми пишете). Даже дойде време да сменям моята и незнам аз как ще си купя ф10 с тези гробове на пазара 

Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:Ако аз отида на оглед с тебе никога няма да си купиш автомобил като и знам проблемите(това не е предложение не ми пишете). Даже дойде време да сменям моята и незнам аз как ще си купя ф10 с тези гробове на пазара
Е...то не е казано че трябва да е като чисто нова от магазина, разбира се че ще има компромиси, важното е да се хванат сериозни проблеми, ремонта на които да струват колкото половината кола. Че ще има дребни неща които ще трябва да се правят, ще има, няма как. Така че ако има някой , който би се отзовал за преглед преди покупка и който би хванал сериозни недостатъци, нека ми пише