генерация 728
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- az777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Лимузини
- Мечтае да кара: самолет
генерация 728
Колеги искам да попитам за генерация за е38 728и.Ако махна катализаторите и сложа прави тръби от 2-те страни на колата дали ще почне да ми дава грешки в сондите?
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Re: генерация 728
Според мен със сигурност вторите сонди, които следят за работата на катализаторите ще дават грешки.
В газ сервиза, където работих често идваха клиенти с монтирани платки симулиращи правилния волтаж от сторите сонди, за да не свети чек лампата.
Отделно мой приятел махна катализаторите на 3.0i Х5 и се оказа, че BMW има софтуер за ЕКУ-то за Евро 2, при който няма втори сонди след катализаторите. Така че има два варианта за решение, въпрос на личен избор.
В газ сервиза, където работих често идваха клиенти с монтирани платки симулиращи правилния волтаж от сторите сонди, за да не свети чек лампата.
Отделно мой приятел махна катализаторите на 3.0i Х5 и се оказа, че BMW има софтуер за ЕКУ-то за Евро 2, при който няма втори сонди след катализаторите. Така че има два варианта за решение, въпрос на личен избор.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Ако махнеш катализаторите сложи резонатори,както написа колегата защото иначе звучи досадно-грешки не дава,защото сондите не са на катализаторите
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
DLVasilev написа:Освен това вторите сонди ако не се лъжа могат да се деактивират
Деактивирането на сондите става само с наливане на съответния софтуер в ЕКУ-то
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=10
Ето номера на софтуера 12147513630, това е и номера на ЕКУ-то.
For vehicles with EU2 exhaust emissions standard or without catalytic converter.
Сондите се разкачват от буксите и се слага новия софт. Процедурата я им много подробно описана по уждите форуми - елемнтарна е, може да те издъни технически проблем с кабела, софт или пс-то. Иначе тук има колеги, които могат да сменя софта без проблем със сигурна техника.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- az777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Лимузини
- Мечтае да кара: самолет
знаете ли някаква ориентировачна цифра за това колко ще излезе да и направя генерацията.И да със сигурност ще сложа резонатори
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
speedtool написа:100-150лв.
Генерация за 100..150лв..

- speedtool
- младши ентусиаст
-
Колега не знам къде прочете,че някой иска да сменя генерация!!!
Преди две години на 728ца съм махал катализаторите и сложих резонатори излезе 150лв.,същото толкова ми излезе и за А6 битурбо(горе долу същата процедура),та предполагам,че и на колегата толкова ще му вземат горе-долу.А генерация ми се върти в главата около 300-330лв. от ем комплект някаква полска,ако не греша.
Без да се заяждам ама вземете да четете преди да пишете

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
speedtool написа:Колега не знам къде прочете,че някой иска да сменя генерация!!!Преди две години на 728ца съм махал катализаторите и сложих резонатори излезе 150лв.,същото толкова ми излезе и за А6 битурбо(горе долу същата процедура),та предполагам,че и на колегата толкова ще му вземат горе-долу.А генерация ми се върти в главата около 300-330лв. от ем комплект някаква полска,ако не греша.
Пич.... без да се зяждам ама вземи погледни какво е писал човека над мнението ти ........знаете ли някаква ориентировьчна цифра за това колко ще излезе да и направя генерацията......? И след този вьпрос си писал 100..150лв...

- speedtool
- младши ентусиаст
-
Направо си се заяждаш-искаш ли да сложим бас на по бира какво е имал предвид момчето като проследим хронологията-Да и направя генерацията определено не означава да я сменя особенно в реда на постовете и мненията в тях!!!Ебати офтопика колега стана ама е смешно честно,а и наистина ме дразни.Ще помоля колегата безпристрастно да се включи и да отсъди като твърдя,че не го познавам,защото стана много грозна вече в тоя форум цялата работа и "философията" минава границите на разумното.
П.П. Сега се зачетох по-сериозно и клавиатурата ми е счупена от смях и "бекспейс"-доста народ така е натрупал мнения(постове) във форума,а преди години не беше така
Поздрави
П.П. Сега се зачетох по-сериозно и клавиатурата ми е счупена от смях и "бекспейс"-доста народ така е натрупал мнения(постове) във форума,а преди години не беше така
Поздрави
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Айде стига толкоз... 

- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
az777 написа:Колеги искам да попитам за генерация за е38 728и.Ако махна катализаторите и сложа прави тръби от 2-те страни на колата дали ще почне да ми дава грешки в сондите?
Нихт проблемен. Ако си двойното ванусче само на задните сонди слагаш дистанционни втулки около 50- 60 мм и газ колкото може.

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
в ем комплект на павлово 700лв ми казаха за цяла генерация като това е най евтиният вариант за 735 говорим от колектора до отзаде със 6 гърнета по 3 на линия
в момента не ми се дават такива пари и се чудя дали има колега от форума да е правил процедурата muffler delеte да сподели дали е доволен ? За тези които не знаят какво е това, заместване на крайните гърнета със прави траби

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2