Луфт във волана (свободен ход) - помощ
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Луфт във волана (свободен ход) - помощ
Имаме още един проблем с петицата - пооправихме доста поведението и на пътя, сменихме по предницата тампони, един амортисьор беше изпуснал и т.н. и сега се движи доста по-добре, почти идеално, НО остана проблема с волана. Воланът просто има свободен ход (или луфт) - като колата е спряла и е огасена примерно и с два пръста хванеш волана, той се "люшка" 7-8 сантиметра наляво-надясно, ако не и повече. От какво може да е този луфт - разбита и износена хидравлична рейка или някой носач, кормилна щанга? Моля за съвет към какво да се насочим за ремонт, но имам предувствие, че няма да е евтино:(
п.с. и малко извън темата - кои са най-евтините къси фарове за Е34 и къде ги продават, че номера с мощните крушки не мина
Благодаря 
п.с. и малко извън темата - кои са най-евтините къси фарове за Е34 и къде ги продават, че номера с мощните крушки не мина

BMW only!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега,прочети писаното в тази тема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... B%E0%ED%E0
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: Луфт във волана (свободен ход) - помощ
amd написа:п.с. и малко извън темата - кои са най-евтините къси фарове за Е34 и къде ги продават, че номера с мощните крушки не минаБлагодаря
Като за начало вземи ги почисти добре от вътре има ефект

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Oтносно фаровете - как се чистят тия лупи, има съвсем малък отвор, колкото да влезе крушката и не виждам с какво може да се бръкне там. ПЛюс това не ми се вярва да има кой знае какъв ефект, срещал съм противоположни мнения относно ефекта от чистенето
Относно луфта - едно голямо благодаря на Георги Пенчев, човече винаги даваш много, много полезна информация, както и брат ти Дилян - евала на вас хора:) Зачетох се и ще го мислим с баща ми днес.

Относно луфта - едно голямо благодаря на Георги Пенчев, човече винаги даваш много, много полезна информация, както и брат ти Дилян - евала на вас хора:) Зачетох се и ще го мислим с баща ми днес.
BMW only!
- Penchev
- Сватбаря
-
Потърси с търсачката за фаровете-чистене,има теми изписани с обяснение какво трябва да се разкачи за да извадиш фаровете,разглобиш и почистиш
Много здраве
Георги Пенчев

Много здраве

Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
amd написа:Oтносно фаровете - как се чистят тия лупи, има съвсем малък отвор, колкото да влезе крушката и не виждам с какво може да се бръкне там. ПЛюс това не ми се вярва да има кой знае какъв ефект, срещал съм противоположни мнения относно ефекта от чистенето![]()
с луфта темата е приключена, но за фаровете ще те улесня

първото нещо, което трябва да направиш е да видиш през стъклото на късия фар дали има прах по лупата, ако няма, няма да бараш фаровете, но ако има чети надолу. самата букса където влиза в пластмасовия капак се разширяват или клеасват и не дават хубав контакт. с една тънка отвертка почваш да стържиш по буксата вътре докато не лъсне, после и по издадената букса на пластмасовия капак. там където е женската букса е като кухо цилиндърче - с отвертката го деформираш малко, така че да влиза трудно. после взимаш контактен спрей и пръскаш. при мен ефекта беше около +30%

Разглобяване на рефлекторите:отваряш капака и махаш пластмасовите капаци на фаровете отзад. Махаш пластмасовия капак на фара, където се включва буксата за тока. на всеки къс фар има по 3 кръстати видий - с подходящата отвертка ги развърташ и ще извадиш рефлектора заедно с лупата!
отиваш на мивката у вас и с хладка вода ги изплакваш БЕЗ ДА БАРАШ РЕФЛЕКТОРА, че ще улюпиш огледалния слой! подсушаваш със сешоара и сглобяваш по обратния ред!.

- Penchev
- Сватбаря
-
Уф ,аз имам нужда от тази профилактика,но с това казанче за нивомата няма развиване на въпросните видий ,просто бъркане с отверка няма
Аз май трябва да разглобявам решетки ,лайсни и прочие чаркове отпред
Геори Пенчев

Геори Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:Уф ,аз имам нужда от тази профилактика,но с това казанче за нивомата няма развиване на въпросните видий ,просто бъркане с отверка нямаАз май трябва да разглобявам решетки ,лайсни и прочие чаркове отпред
![]()
Геори Пенчев
има едни къси отвертки, и на мен ми пречеше казанчето за хидравликата, но свалих цялата кутия на въздушния филтър и малко на чорчек стана работата, но както трябва, от другата страна откачих казанчето за чистачките и го преместих към радиатора

направи профилактиката с буксите, има страшен ефект

не можах да повярвам като направих само единия, вечерта като светна на стената и там където свършва осветяването дъгата е беше много ясна, а на непрофилактирания все едно не беше фокусиран

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Много странно е при мен - късите от вън изглеждат добре, но светят доста зле, хем с нови крушки - ще опитам гореспоменатите процедури този Петък или Събота. Но дългите ми светят отлично, хем единия фар е спукан и с олющени стени, изглежда замъглен, втория пак някакъв сбъркън - как светят така добре не знам 

BMW only!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
veso VTK написа:---Следи указанията на Станчев.Точно така се прави.Аз лично си почистих и рефлектора с много меко парцалче.Беше посивяло от изгорял прахоляк.Сега имам перфектни къси светлини.Обаче имам проблем с дългите.Спукани им са стъклата и рефлектора е заминал.Някой да продава фарове за дълги на сходна цена?
![]()
има един майстор в Асеновград възтановява рефлектори! аз си възтанових там късите и станаха много сполучливи. Ако искаш ще ги оставим да ги правят!

11 мнения
• Страница 1 от 1