Нещо май взе да ми гори повече?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004
Нещо май взе да ми гори повече?
Здравейте, искам да споделя нещо което ме притеснява. Сложих зимни гуми и мисля че разхода ми се качи, знам че попринцип се качва, но ме притеснява друго. Преди да ги сменя бях със гуми 225/45/17" и с тях наливам 12,5л. и минавам 80 - 90км градско. А сега съм със 205/60/15" и ми се струва че разхода ми се качи наливам 12,5л. бендзин и минавам 60-70км.
Норамлно ли е това мислех си че с тези гуми (зимните) трябваше да остане същия разхода не да се качи. А дали може да е от гумите само някакви идей защо се получава така и още няма сняг
а като падне ако се качи още направо ще ме разори тази кола ебати ламята
Благодаря ви предварително.
п.с.Забравих да спомена че съм с оригиналния катализатор а колата е на 240 000км. ако има някакво значение за разхода.
Норамлно ли е това мислех си че с тези гуми (зимните) трябваше да остане същия разхода не да се качи. А дали може да е от гумите само някакви идей защо се получава така и още няма сняг

Благодаря ви предварително.
п.с.Забравих да спомена че съм с оригиналния катализатор а колата е на 240 000км. ако има някакво значение за разхода.
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
От гумите може съвсем малко да ти се покачи разхода, но не и с чак толкова.. поне според мен разхода не трябва да е повече от литар, но това е краен случай, а за тебе не би трябвало да окаже такова голяма разлика..
Провери свещи,въздушен филтър и може и да е от налят кофти бензин
При следващо зареждане сложи и една добавка за почистване на инжекциона.Много вероятно е да ти е заминала ламбда сондата 

Последна промяна ///Vasko на 18 Ное 2006, 12:32, променена общо 1 път
- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
Как да ги разбера свещите дали са в ред? по какво да ги позная дали са добре или не? А иначе колата пали и върви много добре нямам проблем и въздушния филтър го смених преди месец.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Re: хар4ене
ico-power написа:ако караш в задрастването ако ще и гумите да са 13 4е хар4и ,и моито достигна до 20л

вземи смени целия двигател барабар с шофера - освен ако не си с М3 - погледни в темата за 'релаен разход на 318ис' моята 320-ка с колко гурч задръствания, Бояна и стоене на място (София) не е качила над 12 общо взето НИКОГА. Какви 20 ?!?! за основен ремонт си тотално
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
според мен обратното щом минаваш от 225 на 205 би трябвало да гори малко по малко!при мен даже разлика не усещам и аз бях на 225 а сега съм на 195 мисля че си гори еднакво но 20л.градско това е нечовешко ако не си правил магарии по мотора де,аз толкова не дигам даже при наи големите студове а сега си гори 12 бенз и 14-15газ градско
за катализатора няма какво да го бавиш сменяи го по скоро нормално е разлика да има
за катализатора няма какво да го бавиш сменяи го по скоро нормално е разлика да има
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Dimo написа:Ми и моя се качи, ама май щото и застудя
И аз мисля, че в това е причината. Сега е студено и колата загрява по-бавно, съответно харчи повече бензин

Dimo написа: а и не съм си чистил спортния филтър от 12000км![]()
Спортния не се ли чисти основно на 30 000 км? И аз съм на около 15 000 с моя и не съм го чистил.

- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Просто температурите паднаха.Това е логичното обяснение.И аз карах на
12-12.5,а сега се вдигна до 13.5 л.Като стане Април пак ще падне
П.С. t0sh,ти пак ли почна с невероятните коментари
Извади по
1000 лв и ще си направим по един основен ремонт,колко му е
12-12.5,а сега се вдигна до 13.5 л.Като стане Април пак ще падне

П.С. t0sh,ти пак ли почна с невероятните коментари

1000 лв и ще си направим по един основен ремонт,колко му е

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Аман от СПОРТИСТИ ей. Иначе най сигурния начин е до отидеш до някой БОШ оторизиран сервиз.Всичко останало е ала-бала.Много може да си говорим ама истината е само там.И най дребните проблеми хващат.Ако искаш правиш ако искаш си караш така.И друго зареждай поне за по 40 лева.Dimo написа:Ми и моя се качи, ама май щото и застудя а и не съм си чистил спортния филтър от 12000км
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Добре де на колко км в крайна сметка трябва да се чисти спортния филтър (не конусовидния)!?
Защо да не зареждам под 40лв, аз сипвам обикновено или до горе или за по 30 в зависмост от случая, но не схващам каква е идеята да се сипва минимум за 40?
Защо да не зареждам под 40лв, аз сипвам обикновено или до горе или за по 30 в зависмост от случая, но не схващам каква е идеята да се сипва минимум за 40?

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2