Проблем с автоматик/блокира!/ 530 xd 2006
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- whiteFwolf
- Потребител
-
- Кара: bmw 530xd 2006 E61 Tourer
- Детайли за колата: автоматик, 6 степенна скоростна кутия.
Здравейте, колеги!
От скоро сме собственици на BMW 530 xdrive 2006 автоматик. Купихме колата от България, мина основен преглед и диагностика в оторизиран сервиз. Казаха, че е ток и жици, няма нужда от смяна на масла, доляха само някаква добавка. На 180 000км е.
Да ама не...вече два поредни дни колата блокира, първият път беше като карахме 30км в час в зона, вторият при включване в магистрала с 80 км в час. Изкарахме си акъла, ей така просто блокира, не изписва никаква грешка, не пали. Като изгасим колата веднага и рестартираме тръгва, все едно нищо не се е случило. Забелязах, че след като е загряла случката не се повтаря....Тоест според мен маслото в скоростната кутия си е за смяна май...
Та въпроса ми е, дали ще издържи 14 часа път до България/живея в Австрия/ или няма смисъл от такъв риск...
Благодаря предварително!
От скоро сме собственици на BMW 530 xdrive 2006 автоматик. Купихме колата от България, мина основен преглед и диагностика в оторизиран сервиз. Казаха, че е ток и жици, няма нужда от смяна на масла, доляха само някаква добавка. На 180 000км е.
Да ама не...вече два поредни дни колата блокира, първият път беше като карахме 30км в час в зона, вторият при включване в магистрала с 80 км в час. Изкарахме си акъла, ей така просто блокира, не изписва никаква грешка, не пали. Като изгасим колата веднага и рестартираме тръгва, все едно нищо не се е случило. Забелязах, че след като е загряла случката не се повтаря....Тоест според мен маслото в скоростната кутия си е за смяна май...
Та въпроса ми е, дали ще издържи 14 часа път до България/живея в Австрия/ или няма смисъл от такъв риск...
Благодаря предварително!

Последна промяна whiteFwolf на 23 Мар 2015, 17:36, променена общо 1 път
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Проблем с автоматик/блокира!/ 530 xd 2006
Колега тая кола е за диагностика и най-вероятно има много сериозен проблем, автоматика си изписва грешки.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
whiteFwolf написа:Здравейте, колеги!
От скоро сме собственици на BMW 530 xdrive 2006 автоматик. Купихме колата от България, мина основен преглед и диагностика в оторизиран сервиз. Казаха, че е ток и жици, няма нужда от смяна на масла, доляха само някаква добавка. На 80 000км е.
Благодаря предварително!
Това дали ще издържи 14 часа е божа работа, аз не бих рискувал по-добре да я погледнат ако трябва на друго място едва ли е от маслото, колегата е прав има ли проблем най-вероятно ще се види на диагностика, проверете налягането и температурата на маслото в кутията.
whiteFwolf написа:Здравейте, колеги!
От скоро сме собственици на BMW 530 xdrive 2006 автоматик. Купихме колата от България, мина основен преглед и диагностика в оторизиран сервиз. Казаха, че е ток и жици, няма нужда от смяна на масла, доляха само някаква добавка. На 80 000км е.
Благодаря предварително!
Колега, ако не смееш да тръгнеш с колата до БГ, пиши и ще ти дам тел. на човек който да ти докара колата от Австрия до БГ.
Успех.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
айде вълците налапаха агнето ама така става като купуваме 10 годишен дизел на 80к км
ходи на диагностика и ремонт че предполагам знаеш колко кожички ще ти свалят ако умреш някаде по пътя
а и в австрия си мисля че ще ти свършат по добра работа тука ще те гледат като ходеща касичка

а и в австрия си мисля че ще ти свършат по добра работа тука ще те гледат като ходеща касичка
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Добре бе какво значи "колата блокира" ако може да ми обясни щото аз не мога да разбера
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- whiteFwolf
- Потребител
-
miroleskov Все едно изгасяш колата, само че в движение. Не е баш истинско блокиране, предполагам някаква защита се включва и двигателя угасва.
Хора, благодаря за мненията. Понеделник ще го мислим.
Хора, благодаря за мненията. Понеделник ще го мислим.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Доколкото разбрах, "блокирането" ще да се изразява в това, че докато колата е на "D" и се подава газ няма никакво движение, а е все едно в покой. Да ме поправи колегата, ако съм разтълкувал погрешно. Лично моят съвет е да не потегля на дълъг път така, а да посети сервиз, за да се установи какви грешки записва. Малко оффтопик: на 80 хиляди км няма как да е автомобилът- по- добре си смени маслото на автоматичната кутия, ведно с филтъра.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- whiteFwolf
- Потребител
-
Николай Диянов Точно, все едно гасиш колата в движение, след което само при махане на ключа и отново вкарване пак тръгва. Не е истинско блокиране в смисъла на думата, все едно се включва някаква защита и двигателя угасва.
Идната седмица ще минем през диагностика и ще споделя какво са казали.
Благодаря за всички мнения!
Идната седмица ще минем през диагностика и ще споделя какво са казали.
Благодаря за всички мнения!
2006г - на 80 000км????? Тва,да не е няква шега.Моята,за две години в Германия и бяха врътнали над 200 000км!Но,както и да е,диагностка,при хора които разбират и всичко ще си излезе.На мен не ми звучат добре тези симптоми,дано няма и други по фрапантни проблеми! Успех колега!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Към автора: да не би да има слаган някакъв допълнителен имобилайзер?
- whiteFwolf
- Потребител
-
adovet Всъщност да, има такъв, при пълното каско в България са сложили такъв от Alianz. Това преди 1 месец.
Grey Моя грешка, на 180 000 км.
Отивам да поправям!
Grey Моя грешка, на 180 000 км.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
whiteFwolf написа:adovet Всъщност да, има такъв, при пълното каско в България са сложили такъв от Alianz. Това преди 1 месец.
Grey Моя грешка, на 180 000 км.Отивам да поправям!
Възможно е и от имобилайзера да е проблем
- whiteFwolf
- Потребител
-
adovet написа:whiteFwolf написа:adovet Всъщност да, има такъв, при пълното каско в България са сложили такъв от Alianz. Това преди 1 месец.
Grey Моя грешка, на 180 000 км.Отивам да поправям!
Възможно е и от имобилайзера да е проблем
adovet А имаш ли идея как да се провери дали е от него? Той нали е допълнителен, дали ще се тракват грешките му? Тоест дали ще се види на диагностиката?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2