климатроник - по-студен въздух в едната зона

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

климатроник - по-студен въздух в едната зона

Мнение от nero_ » 31 Дек 2014, 10:22

Здравейте,

Вчера един приятел се вози и забеляза, че не духа топло от неговата страна. Ето както установих:

- въздуха е по-студен в трите нива на дясната зона (крака, среда, стъкло)
- увеличаването на зададените градуси не изглежда да прави разлика
- въздуха не е напълно студен - ако завъртя врътката за температурата на централните духалки към студено (иначе е завъртяна до край към топло) се усеща, че въздуха става още по-хладен.

Проверих какво показва INPA - няма грешки и данните от разните сензори изглеждат правдоподобни и се променят, когато променям зададената температура.

Не съм много наясно, как работи цялата работа с двете зони. Два радиатора ли има или един, но топлия въздух се смесва различно за ляво/дясно?

Ще съм много благодарен, ако някой има идея какъв може да е проблема или някакви идеи, как да го идентифицирам.

Благодаря предварително и весело посрещане на новата година!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: климатроник - по-студен въздух в едната зона

Мнение от oci » 31 Дек 2014, 16:03

nero_ написа:Здравейте,

Вчера един приятел се вози и забеляза, че не духа топло от неговата страна. Ето както установих:

- въздуха е по-студен в трите нива на дясната зона (крака, среда, стъкло)
- увеличаването на зададените градуси не изглежда да прави разлика
- въздуха не е напълно студен - ако завъртя врътката за температурата на централните духалки към студено (иначе е завъртяна до край към топло) се усеща, че въздуха става още по-хладен.

Проверих какво показва INPA - няма грешки и данните от разните сензори изглеждат правдоподобни и се променят, когато променям зададената температура.

Не съм много наясно, как работи цялата работа с двете зони. Два радиатора ли има или един, но топлия въздух се смесва различно за ляво/дясно?

Ще съм много благодарен, ако някой има идея какъв може да е проблема или някакви идеи, как да го идентифицирам.

Благодаря предварително и весело посрещане на новата година!

а и двете зони ли са настроени на еднакви градуси, провери какво показват сензорите за лява и дясна зона с ИНПАТА става щом я имаш, не гледай за грешки а за данни в реално време когато работи парното.
Не всеки път за даден проблем трябва да има записана грешка ако например десния датчик за температурата на купето на дясната зона показва с два, три градуса от горе може от там да ти е проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от gcon94 » 07 Яну 2015, 16:18

при мен има абсолютно същия проблем, в дясно духа абсолютно студено , а в ляво съвсем слабо топло. МАйСТОРИТЕ!!!!!!! ме накараха да сменч - термостата на колата , след това ми казаха -имало още един термостат смених и него иииии накрая студ в автомобила. При запалване на колата светва ИНФОРМАЦИА - една снежинка !!!!!!!!! НЯКОЙ ДА подскаже решение моля! Пак майсторите предлагат смяна отоплителите ??????? то аз да си купя нов автомобил .

Потребител
Аватар

Мнение от gcon94 » 07 Яну 2015, 16:32

Къде са разположени тези датчици и как да ги проверя?

Потребител
Аватар

Мнение от cokalceto111 » 08 Фев 2015, 13:00

Здравейте колеги от скоро съм собственик на е91 320д автомат и имам същия проблем с парното лявата старана духа доста по студено от дясната(десния отвор за парното въобще не духа) някой може ли да ми каже какво да направя в допълнение ще кажа,че един от термостатите е за смяна и все още не е сменен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 20 Мар 2015, 16:56

За съжаление продадох колата преди да обърна внимание на проблема (предимно карам сам и не ми създаваше проблеми).

Само като насока, към другите колеги с подобен проблем - от четене по чуждите форуми основните причини са:

1. Запушен радиатор за парното - срещан проблем при е90. В повечето случаи единствено подмяна решава проблема. Чистенето по някаква причина не дава резултати, поне по мнение на колеги от САЩ.
2. Повредена клапа за топъл въздух, която регулира зона1/зона2 - механичен или електрически проблем. Симптомите са липса на звуци от движението на клапата при промяна на температурата или нетипични звуци от същата клапа (цъкане, щракане и подобни)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Мар 2015, 12:14

Допълни си фреона ;)
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет