Защо другите марки ни мразят?
Модератор: Общи модератори
Re: Защо другите марки ни мразят?
по въпроса в заглавието на темата
съвсем наскоро бях за известно време в родината по работа. трябваше да ходя два пъти от софия до варна. първия път си взех самолета втория път реших да се поразходя да разгледам природата и отидох до варна по северната магистрала и се върнах по южната. бях взел хубава кола на заем.
е ми... ще ме извиняват феновете, но се нагледах на изключително лошо, безхаберно каране. 3 от 5 такива бяха с бмв-та. разковани е36ци от разни села и е46ци с малки мотори с надъхани младежи вътре. като бяха около мене внимаваха щото колата която бях взел има лоша слава, но зад мен и след като ме задминеха се нагледах на липса на талант и опасно поведение на пътя на хора които просто статистически са убиици или убити, но още не го знаят.
и така. малко лични наблюдения. при положение, че толкова години нищо не се променило, дори е станало по-зле щото е36ците са жълти стотинки а и е46ците вече клонят натам и всеки може да ги ги позволи- как да имат бмв-тата добра слава?
съвсем наскоро бях за известно време в родината по работа. трябваше да ходя два пъти от софия до варна. първия път си взех самолета втория път реших да се поразходя да разгледам природата и отидох до варна по северната магистрала и се върнах по южната. бях взел хубава кола на заем.
е ми... ще ме извиняват феновете, но се нагледах на изключително лошо, безхаберно каране. 3 от 5 такива бяха с бмв-та. разковани е36ци от разни села и е46ци с малки мотори с надъхани младежи вътре. като бяха около мене внимаваха щото колата която бях взел има лоша слава, но зад мен и след като ме задминеха се нагледах на липса на талант и опасно поведение на пътя на хора които просто статистически са убиици или убити, но още не го знаят.
и така. малко лични наблюдения. при положение, че толкова години нищо не се променило, дори е станало по-зле щото е36ците са жълти стотинки а и е46ците вече клонят натам и всеки може да ги ги позволи- как да имат бмв-тата добра слава?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Е един герой с една седмица 730 (старата седмица Е38) мисля беше, на номера форумна табела и караше нормално...Тъкмо си викам "Я как се движи културка" и в един момент настига една леля в крайна лява лента, дала мигач че ще завива на ляво, значи този се лепна зад нея, кара кара, ама лелята си е за на ляво и то разрешено ляво, пуснала е мигач предварително, на около 100-150 метра преди отбивката и съответно кара с 50-60 на ограничение 50км/ч.
На този му писна да кара зад лелята и много се ядоса че не му направи веднагически път, даде газ , задмина я от дясно и съответно се върна отново в лявата лента, ама показно засичайки я..да покаже "каква съм мутра"
То това не само с БМВ съм го виждал де, но темата е за това.
На този му писна да кара зад лелята и много се ядоса че не му направи веднагически път, даде газ , задмина я от дясно и съответно се върна отново в лявата лента, ама показно засичайки я..да покаже "каква съм мутра"
То това не само с БМВ съм го виждал де, но темата е за това.
Как няма да ни мразят като туко що станах свидетел на поредната малоумна сцена и то заради шофьор на Е36? Главна улица с паркинг на нея, човек с VW passat 5 излиза на заден обаче бавно и културно, отдолу светофара свети червено 50 секунди. Нито има защо да бързаш, нито нищо тъй като 20 метра по надолу ще чакаш така или иначе.
Разтоварвах багаж от колата и за секунди си помислих, че някой ще ме отнесе - яки спирачки, клаксони, псувни и докато осъзная кво е станало видях, че човека с пасата излиза от паркинга и един шофер на въпросната 36-ца се изнерви явно щото не го е изчакал да мине нищо, че има още около 35 секунди червено..евала му правя на този индивид, както и за последващите стъпки, които предприе..излагация голяма !
Разтоварвах багаж от колата и за секунди си помислих, че някой ще ме отнесе - яки спирачки, клаксони, псувни и докато осъзная кво е станало видях, че човека с пасата излиза от паркинга и един шофер на въпросната 36-ца се изнерви явно щото не го е изчакал да мине нищо, че има още около 35 секунди червено..евала му правя на този индивид, както и за последващите стъпки, които предприе..излагация голяма !

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
точно оня ден...пак един кавал с е38(пак с форумни надписи) стои зад мен, аз чакам за десен завой(от Свети Наум към Черни връх) и святка зелено, тръгвам нормално и на 100метра вече си карам с 60...после съм на ляво и си заставам в лявата лента, а гледам, че светофара пред мен е червен и съответно не давам много зор на мъртвеца. Тоо балък, като се залепил зад мен, като се разсвяткал, като се разсвирил...направих път на джигита да мине, съответно-до никъде не стигна...просто застана пред мен на още червения светофар.
после ме хвана яд, що не се изправих на спирачките.
Ако си търсиш повод да се сбиеш...шофирай из нощтна София

Ако си търсиш повод да се сбиеш...шофирай из нощтна София

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Преди години имаше GSi, GTI и прочие... сега рацерската кола е BMW 3... E36 и Е46... евтини и затова най-много селяци ги карат... не липсват и други тъпи копелета, но масовката е ясна... слезнали от гоуф-а, астрата и прочие бегачки и се качили не все още неръждясалите BMW-та... па и кифлите повече се лепят... и така.
Правете разлика между BMW-ист и "водач на МПС с марката BMW". Не, че из между BMW-истите няма тъпанари, ама не е същото...
Правете разлика между BMW-ист и "водач на МПС с марката BMW". Не, че из между BMW-истите няма тъпанари, ама не е същото...
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Mollov написа:Преди години имаше GSi, GTI и прочие... сега рацерската кола е BMW 3... E36 и Е46... евтини и затова най-много селяци ги карат... не липсват и други тъпи копелета, но масовката е ясна... слезнали от гоуф-а, астрата и прочие бегачки и се качили не все още неръждясалите BMW-та... па и кифлите повече се лепят... и така.

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Аз от миналото лято вече не карам БМВ и сега вече мога да изкажа мнение не като кон с капаци, ами като страничен човек, като човек на който се задава въпроса "защо ни мразите?"
Преди да съм отнесъл разна храна държа да отбележа, че по никакъв начин не ми е намалял интереса към марката, че съм забравил колко хубаво си карах Е30-ката и как сме се събирали с приятели, с които съм се запознал тук.
Съвсем случайно си избрах друга кола, но не мога да скрия и факта, че не исках Е36 и Е46, Е39 заради болшинството, които ги карат. Иначе са си много хубави коли...
Всичко, което е казано дотук е вярно, за селските изпълнения по улиците. И не излизайте с номера, че и хора с други марки коли го правят. Да, така е, но тук говорим за драстична разлика в начина на каране. Почти няма човек с БМВ на тези години (дори и Е60 да кажем.. да, и те не са гъзария вече), който да не гледа лошо или да се раздава зверската газ.
Отстрани изглежда смешно. Смешно граничещо с хейт. И не, не се успокоявайте, че хейта е защото някой ви завижда. Никой не завижда на другия, че има кола за няколко к лева.
И като страничен наблюдател и човек който за около 12 години е видял цялото развитие на форума ще ви подшушна за една тенденция, която преди я нямаше, но е нашумяла последните години (и е досказателство, че филмираните хора с изкривено селско мислене са налазили марката) и е ЗВЕРСКИ СМЕШНА
----> Стикерите от съборите, които се държат по месеци след като е приключил ивента, в повечето случаи дори се пазят до следващия събор, независимо от това, че атмосферните условия се оказват по-силни от материала от който е направен стикера и се наблюдава разграждането му.
Пичове, това е адската селяния, който си мисли, че е готино или създава илюзия, че е на състезание или нещо от сорта бъркате се. И това не е само мое мнение. Със сума приятели съм се разкарвал из града и всеки като види такъв индивид и първата му реакция е "абе тоя луд ли е, ебати смешника"
Без лоши чувства, питали сте защо мразят БМВ-истите и просто излагам някои факти, които не създават добро впечатление у хората.
Преди да съм отнесъл разна храна държа да отбележа, че по никакъв начин не ми е намалял интереса към марката, че съм забравил колко хубаво си карах Е30-ката и как сме се събирали с приятели, с които съм се запознал тук.
Съвсем случайно си избрах друга кола, но не мога да скрия и факта, че не исках Е36 и Е46, Е39 заради болшинството, които ги карат. Иначе са си много хубави коли...
Всичко, което е казано дотук е вярно, за селските изпълнения по улиците. И не излизайте с номера, че и хора с други марки коли го правят. Да, така е, но тук говорим за драстична разлика в начина на каране. Почти няма човек с БМВ на тези години (дори и Е60 да кажем.. да, и те не са гъзария вече), който да не гледа лошо или да се раздава зверската газ.
Отстрани изглежда смешно. Смешно граничещо с хейт. И не, не се успокоявайте, че хейта е защото някой ви завижда. Никой не завижда на другия, че има кола за няколко к лева.
И като страничен наблюдател и човек който за около 12 години е видял цялото развитие на форума ще ви подшушна за една тенденция, която преди я нямаше, но е нашумяла последните години (и е досказателство, че филмираните хора с изкривено селско мислене са налазили марката) и е ЗВЕРСКИ СМЕШНА

Пичове, това е адската селяния, който си мисли, че е готино или създава илюзия, че е на състезание или нещо от сорта бъркате се. И това не е само мое мнение. Със сума приятели съм се разкарвал из града и всеки като види такъв индивид и първата му реакция е "абе тоя луд ли е, ебати смешника"

Без лоши чувства, питали сте защо мразят БМВ-истите и просто излагам някои факти, които не създават добро впечатление у хората.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Браво! Много добре обобщено, наистина е така, казвам го от опит, аз пък от 2 години карам бмв и много пъти ме е било срам от това, най вероятно скоро ще си сменям колата и точно поради горепосочените причини не бих си взел бмв. Като бивш собственик на Мерцедес просто имам база за сравнение и като отношение на околните. Някак си при другите марки я няма тая концентрация на сган от "гъзари" и мизерници. Няма ден в който да не прочета за някое тъпанарско ПТП свързано с трибуквената марка. Жалко за другите хора които са си купили бмв заради самите качества на марката, че трябва да берат срама заради група диваци.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Защо другите марки ни мразят?
Сега като се замисля и погледна назад... част от историята, че БМВ сами си го създадоха този имидж с позиционирането на продукта... последните 5-6 години се опитаха да се отдалечат от това с кампании като кво беше там drive for joy или някаква такава история и сега пак искат да се върнат малко назад към това (пак има дрифтове и т.н. в рекламите). Но определено колите им станаха по-снобарски
(броя на М емблемите расте всяка година, за нищо ги нямат вече).

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Всеки сам си има глава на раменете . Интересно ми е - да се откажа примерно от марката защото разни "индивиди" правят изцепки по пътя.
Ами това също е поза - значи искам да покажа ,че не съм като горепосочените
Т.е. - едните взимат бмв за да гледат кисело , други не искат бмв , защото има кисели бмв-сти
Аз ще си карам коли от марката без да ме интересува кой, как , защо и какво ли не . Все едно да не ползвам iphone примерно , защото всеки втори мангал е с реплика за 100 лв., или защото в чалгарниците всяка втора "кифла" която няма грам мозък в главата е с такъв и го в сложила на масата.
Нещо ми харесва и го ползвам за собствено удоволствие без да ме интересува кой какво мисли .
Тук марката НЯМА НИЩО ОБЩО .
Отделно на това всички марки vs бмв е малко като android vs ios . Прочетете мненията под новини за iphone все едно чета тази тема .
Просто го повтарям за пореден път - изцепките с бмв /или водача/ на бмв се набиват в очите ни .
Случай от последния месец :
Опел вектра на бул. Тодор Александров на пешеходна пътека и на зелено за мен и жена ми ни бутна с мръсна газ. Обадих се на 112 и го хванаха за 20 мин. в Люлин .
Карам си лекичко с 5-цата и един с Хлопел се пъне като "глист на буца" и за да ме изпревари се качи на банкета и щеше да помете служители на чистота .
Склада ни където е непрестанно има един индивид с ауди , който кара в насрешното на еднопосочна улица и с цялото си нахалство с газ "натиска колите да се връщат" назад - а те са в правилната посока.
Карам по сливница и някакъв с clk ме гони и ми святка . Изравнява се до мен и ми дава знак да се "гонкаме" , Това ми е втори такъв случай .
Втори случай на пешеходна - Вояджър щеше да ме помете мен и още няколко пешеходци на Стамболииски и при коментарите от страна на хората изкача на бой.
Вече имам 5-6 случая с някакви нови Пежа / съвпадение сигурно/ - който по Тодор Александров от кръстовище до кръстовище са на педала до ламарина
И т.н. и т.н. - по тази логика за да се избегнат марки с такива индивиди да си вземеме примерно ролс - поне да знаеме ,че няма да има такива собственици
...
Карайте си колите - и който иска да си чупи главата да си е чупи .
Ами това също е поза - значи искам да покажа ,че не съм като горепосочените

Т.е. - едните взимат бмв за да гледат кисело , други не искат бмв , защото има кисели бмв-сти

Аз ще си карам коли от марката без да ме интересува кой, как , защо и какво ли не . Все едно да не ползвам iphone примерно , защото всеки втори мангал е с реплика за 100 лв., или защото в чалгарниците всяка втора "кифла" която няма грам мозък в главата е с такъв и го в сложила на масата.
Нещо ми харесва и го ползвам за собствено удоволствие без да ме интересува кой какво мисли .
Тук марката НЯМА НИЩО ОБЩО .
Отделно на това всички марки vs бмв е малко като android vs ios . Прочетете мненията под новини за iphone все едно чета тази тема .
Просто го повтарям за пореден път - изцепките с бмв /или водача/ на бмв се набиват в очите ни .
Случай от последния месец :
Опел вектра на бул. Тодор Александров на пешеходна пътека и на зелено за мен и жена ми ни бутна с мръсна газ. Обадих се на 112 и го хванаха за 20 мин. в Люлин .
Карам си лекичко с 5-цата и един с Хлопел се пъне като "глист на буца" и за да ме изпревари се качи на банкета и щеше да помете служители на чистота .
Склада ни където е непрестанно има един индивид с ауди , който кара в насрешното на еднопосочна улица и с цялото си нахалство с газ "натиска колите да се връщат" назад - а те са в правилната посока.
Карам по сливница и някакъв с clk ме гони и ми святка . Изравнява се до мен и ми дава знак да се "гонкаме" , Това ми е втори такъв случай .
Втори случай на пешеходна - Вояджър щеше да ме помете мен и още няколко пешеходци на Стамболииски и при коментарите от страна на хората изкача на бой.
Вече имам 5-6 случая с някакви нови Пежа / съвпадение сигурно/ - който по Тодор Александров от кръстовище до кръстовище са на педала до ламарина

И т.н. и т.н. - по тази логика за да се избегнат марки с такива индивиди да си вземеме примерно ролс - поне да знаеме ,че няма да има такива собственици

Карайте си колите - и който иска да си чупи главата да си е чупи .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Лошия имидж на марката не е само в България. Но при нас си е заслужен в много от случаите. Иначе напълно подкрепям горе колегата - като видя някой със стикерите от събора посред лято и обикновено нямам положително първоначално мнение за него, щото обикновено са някви келеши.
Сутринта слушах по радиото, че човек като стане на 40 не му пука за мнението на околните и аз съм така и си карам квото ме кефи макар, че още не съм чукнал четирсетака..
Иначе наоколо селтаци с мерцедеси по 10 бона с лопата да ги ринеш..
Иначе наоколо селтаци с мерцедеси по 10 бона с лопата да ги ринеш..
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
b00st написа:Лошия имидж на марката не е само в България. Но при нас си е заслужен в много от случаите. Иначе напълно подкрепям горе колегата - като видя някой със стикерите от събора посред лято и обикновено нямам положително първоначално мнение за него, щото обикновено са някви келеши.
Доооооообре

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Kroki написа:b00st написа:Лошия имидж на марката не е само в България. Но при нас си е заслужен в много от случаите. Иначе напълно подкрепям горе колегата - като видя някой със стикерите от събора посред лято и обикновено нямам положително първоначално мнение за него, щото обикновено са някви келеши.
Доооооообре
Махай ваденките не се ослушвай

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
b00st написа:Лошия имидж на марката не е само в България. Но при нас си е заслужен в много от случаите. Иначе напълно подкрепям горе колегата - като видя някой със стикерите от събора посред лято и обикновено нямам положително първоначално мнение за него, щото обикновено са някви келеши.
Е нормално е да има такъв имидж. Все пак 90-те години като видиш черно Е34 520 с наредени номера тъмни задни стъкла и гледаш на другата страна щото биеха лошо ако ги гледаш тях

ATR-42/72