БАЛАНС >
Модератор: bum_bum
7 мнения
• Страница 1 от 1
БАЛАНС >
Имам един такьв вьпрос към по-опитните и разбиращи колеги !
мотора ми е 1800 кубика и е с диаметьр на буталото 81 и ход 83,5
! искам да го надуя и си тьрсих бутала намерих от фиат купе 2,0 турбо манерих си и подходящите биели !
Но тук идва и проблема !
знам 4е когато хода на буталото и диаметьра са еднакви или по4ти еднакви ( тоест да се полу4ава куб) в мотора се получават нежелани вибрации!
тоест мотора се дисбалансира и се слага балансиращ вал ! НО ТОВА Е В СЛУ4АИТЕ КОЛГАТО ДИАМЕТЬРА Е РАВЕН НА ХОДА !
ПРИ МЕН СИТУАЦИЯТА Е СЛЕДНАТА ХОДА СИ СЕ ЗАПАЗВА 83,5 А НОВИТЕ БУТАЛА СА 82 ( оригиналните са 81 )
ще се полу4и ли дисбаланс ????
и ако да какво трябва да направя !
щото тоя дисбаланс води до трептения които кьсат тампони е*ават маиката на съединителя и тнтнт ...
мотора ми е 1800 кубика и е с диаметьр на буталото 81 и ход 83,5
! искам да го надуя и си тьрсих бутала намерих от фиат купе 2,0 турбо манерих си и подходящите биели !
Но тук идва и проблема !
знам 4е когато хода на буталото и диаметьра са еднакви или по4ти еднакви ( тоест да се полу4ава куб) в мотора се получават нежелани вибрации!
тоест мотора се дисбалансира и се слага балансиращ вал ! НО ТОВА Е В СЛУ4АИТЕ КОЛГАТО ДИАМЕТЬРА Е РАВЕН НА ХОДА !
ПРИ МЕН СИТУАЦИЯТА Е СЛЕДНАТА ХОДА СИ СЕ ЗАПАЗВА 83,5 А НОВИТЕ БУТАЛА СА 82 ( оригиналните са 81 )
ще се полу4и ли дисбаланс ????
и ако да какво трябва да направя !
щото тоя дисбаланс води до трептения които кьсат тампони е*ават маиката на съединителя и тнтнт ...
- kasapina
- Потребител
-
- Кара: F82
и 84мм бутало да набуташ (по принцип) няма да береш ядове 

www.ftm-bg.com
www.vi-pec.ftm-bg.com/ Единствен официален представител за България на моторна електроника Vi-PEC
www.vi-pec.ftm-bg.com/ Единствен официален представител за България на моторна електроника Vi-PEC
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
REMUS написа:Аз па що си мисля ,че "каре" моторите са най-предночитани точно заради това съотношение диаметър-ход и не се получават никакви нежелани вибрациино може и да бъркам

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
7 мнения
• Страница 1 от 1